7 Måter å gjenbruke gammel sminke på!

Har du mye sminke liggende hjemme, som enten er brukt opp eller har gått ut på dato? Da bør du lese disse metodene for å gjenbruke den gamle sminken, før den går i søpla!

Jeg har ingen tvil om at jeg ikke er den eneste som har litt for mye gammel sminke liggende rundt hjemme, og nå skal jeg gi dere noen triks til hvordan dere kan gjenbruke den gamle sminken!

Før vi starter: visste dere at sminke kan gå ut på dato? Vel, det kan den! Fra du åpner den løper holdbarhetstiden. Her er cirka hvor lang holdbarhetstid sminke har: 

Mascara: 3-6 mnd

Leppestift, lipgloss, rouge, øyenskygge, solpudder: 2-3 år.

Foundation: 6-12 mnd.

 

Øyenskygge + klarlakk
– Har du en gammel øyenskygge som kanskje er knust, gått ut på dato eller liker du rett og slett ikke liker fargen sammen med øynene dine? Knus opp skyggen og bland den sammen med en klar neglelakk, og vips; du har din egendesignede neglelakk!

Parfyme
– Har du mange parfymeprøver eller nesten tomme parfymer liggende rundt? Bland litt parfyme sammen med en krem som ikke har lukt, og vips så har du en egen krem med parfyme!

 

Nesten tom leppestift
– Er favoritt leppestiften din nesten tom? Vel, ofte er det mye mer leppestift igjen, som man faktisk ikke får tak i. Det du kan gjøre da er rett og slett å bruke enden på en skje eller gall, og skrape ut resten av leppestiften, og putte det i en liten boks (gjerne et etui til linser). Bruk en leppepensel til å påføre produktet.  

 

Gammel maskara
– Har du brukt opp maskaraen din, eller har den gått ut på dato? Før du kaster den bør du ta vare på kosten. Kosten kan du nemlig bruke til å temme babyhår, børste øyenbryn på plass, eller til vippe extensions. Bare pass på å rense kosten godt med varmt vann + maskarafjerner. 

 

Utbrukt sminkekost
– Har du en foundationkost som ikke lenger gjør jobben så bra? Vel, istedenfor å kaste den kan du bruke den neste gang du skal påføre ansiktsmaske. 

Altfor mørk foundation
– Nå som det er høst tror jeg nok de fleste av oss har en foundation eller to liggende i skuffen, som er altfor mørke. Istedenfor å kaste de, kan du heller bruke de til konturering. 

 

Gammel blush?
– Om du har en gammel blush som enten er knust eller bare brukt opp har du flere valg. Om den er helt brukt opp kan du bruke den som et ekstra speil som du lar ligge i vesken din (det er alltid kjekt å ha!). Men om den er knust kan du blande den med litt klar lipgloss, og plutselig har du en ny leppeglans!

Håper disse triksene var nyttige for dere! Si gjerne ifra i kommentarfeltet om dere vil ha flere slike blogginnlegg, så skal jeg lage det

 

8 kommentarer
  1. Smarte tips! Så utrolig pen du er <3 digger å se deg på tv skjermen, du og Per Fredrik er sååå skjønne sammen 😀 synes det er så morsomt og interessant å se hvordan din hverdag er, kanskje du kan videoblogge om det igjen en gang?

  2. Hei, jeg stor fan av deg og jeg har lyst å jobbe som blogger når jeg blir stor men jeg vet ikke hvordan man gjør det så jeg lurte på om du kanskje kunne lage en video på yt eller et innlegg på bloggen om hvordan man kan begynne med blogging og ha det som jobb?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg