10 Tabber som gir deg bad hair day!

Vi har alle opplevd det – en bad hair day. Uansett om du er jente eller gutt kan du kjenne deg igjen i den kjipe og frustrerende følelsen når håret nekter å være slik du ønsker det. Jeg har satt sammen noen punkter jeg selv har erfart at kan gi en skikkelig dårlig hårdag. Fortell gjerne hvilke ting du får en dårlig hårdag av, i kommentarfeltet!

Vask håret om kvelden – Da kan håret ditt lufttørke, og om du må tørke det med en hårføner rekker det av frizz som kommer fra føneren, å legge seg ned så håret blir glatt igjen.

Kaldføn håret – På de fleste gode hårfønere har man muligheten til å velge hvor varmt luft den skal bruke. Det er super fristende å sette den på supervarm, så man blir fort ferdig. Detter bør du aldri gjøre. Varmen med føningen gjør at man kan få super frizzy og flokete hår. Føn med kaldluft og du vil få mye mer glansfullt og glatt hår. 

Feil produkter – Å bruke feil produkter på håret kan virkelig gi deg tidenes bad hair day, eller bad hair life. Dra til en profesjonell frisør og snakke med de om hvilke produkter du bør bruke til ditt hår. 

Varmt vann – Når du dusjer håret er det smart å avslutte vasken med kaldt vann. Det gjør at skjell-lagene i håret lukker seg sammen, og du unngår frizzy og flokete hår. 

Feil fasong – Alle frisyrer kler ikke alle. Når Nora bobben ble inn klippet jenter i hele Norge seg kort og bleket håret. Mens noen kledde dette, var ikke den beste looken for alle. Det er viktig å ha en sveis som kler deg, din stil og din hode- og ansiktsform. Her er det bare å google seg frem, så finner du masse veiledning.

Dropper varmebeskyttende – Det å droppe varmebeskyttende er fy-fy! Selv om det kanskje ikke gjør noen forskjell den ene dagen, gjør det en stor forskjell i lengden. Over tid blir håret ditt mer og mer ødelagt, og du kommer til å få det vanskeligere med å style det riktig. 

Børster krøllene dine – Dere som har krøller naturlig vet garantert at man ikke skal bruke en vanlig børste til å børste krøllete hår når det er tørt. Men om du kun krøller håret ditt iblant er det ikke sikkert du har fått det med deg. Om du skal børste håret når du har krøllet det bør du burde en kam med store tagger. Det fjerner flokene, gjør at krøllene beholder den fine formen, og du slipper giga-frizzy volum.

Gemmer hårkur – Hårkur er superviktig for å gi håret ditt ekstra pleie. Selv bruker jeg hårkur cirka 2-3 ganger i måneden for å gi håret ekstra pleie. Hår går igjennom å bli varmet, stylet, sprayet, børstet og alt mulig – så det trenger all den pleien det kan få.

Feil hårspray – Når jeg krøller håret mitt er jeg alltid veldig nøye med hva slags hårspray jeg bruker for å “sette” krøllene. Enkelte hårsprayer er altfor sterke og gjør at håret blir limt sammen. Derfor er det viktig å velge en som er ganske lett og som ikke limer sammen håret. GHD sin “final fix hair spray” er en av mine favoritter. 

Strikker – Om du har høye stramme hestehaler, kan det gi deg en skikkelig merkelig sveis. Prøv å heller ha håret i en løs flette om du trenger å ha det bort fra ansiktet. Den bulken man får med stramme hestehaler er som regel aldri fin. Hehe!

 

13 kommentarer
  1. Fine tips 🙂
   Har du noen tips om hvordan man skal ta vare på håret etter man har farget og bleket det?

  2. Så nettopp den bloggerne episoden når Per Fredrik fridde til deg! Herre Gud så vakkert❤️ Begynte å gråte

  3. Her gikk det kanskje litt fort i svingene? Noen av punktene er slik overskriften sier det: tabber, men du har blandet det med noen punkter som er anbefalinger? Veldig forvirrende

  4. Den om varmebeskyttende trenger ikke gjelde for alle! Jeg har aldri brukt det, og frisører har skryti over hvor heldig jeg er som har så fuktig hår 🙂

  5. Mange interessante innlegg du skriver! Et tips – vær litt mer bevisst på grammatikk og hvordan du bygger opp en setning. Stå på videre!
   Jeg syns du virker som en ordentlig god og herlig jente!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg