Rosevegg i hagen!

I dag har jeg holdt på masse ute i hagen. Et av de utallige prosjektene jeg har hatt i sommer er det å lage en rosevegg i innkjørselen. Det har jo vært veldig tomt der, og før jeg startet var det kun espalier helt til høyre mellom tujaene. Så det var ikke akkurat noe wow faktor der!

Jeg begynte såvidt på dette prosjektet for en måneds tid siden, da jeg satt opp espalier i midten og plantet blomster der. Alle de blomstene har egentlig failet siden den ene ikke kom til å bli så høy som jeg ville at den skulle bli. Fikk nemlig beskjed på hagesenteret at den kom til å bli opptil 7 meter høy.

Vel, den blir maks 150 cm. Sååå det var ikke helt sånn jeg ville ha det. Det var heller ikke sånn rose jeg ville ha, så i dag fjernet jeg rett og slett hele opplegget. Litt prøving og feiling må til noen ganger.

Jeg hadde mildt sagt kjøpt inn en del roser. Haha! 9 av rosene ble brukt til selve roseveggen, mens resten skal brukes i blomsterbedet som står bak de. 

Chloe er selvfølgelig alltid med når jeg er ute i hagen, og hun elsker å stjele jakken min for å kose seg oppå den!

Rosene som skal i bedet ved siden får jeg plante en annen dag. Å plante roser er jo ikke akkurat noe som tar 5 min (dessverre), og det er overraskende slitsomt å grave i blomsterbed, spesielt når de er stappfulle med røtter som er umulig å grave igjennom.. Så ja, det får bli en annen dag! 

Så slik ble det til slutt! Jeg har plantet to forskjellige rosesorter hvor den som er i midten på hver av bedene kommer til å bli 2-3 meter høy, og de andre blir cirka 1,5-2 meter høye. Nå er de jo helt nyplantet og helt i starten av voksefasen, så det er mye voksing igjen før de er ferdige. Gleder meg så utrolig mye til de har vokst seg enda større, og det blir skikkelig rosevegg der. 

Det beste er at jeg har valgt roser som dufter helt utrolig godt, så jeg kan bare rusle rundt der og snuse hele dagen. Stop and smell the roses er et uttrykk som passer meg perfekt, hehe! 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg