7 Tips for lengre hår!

Kosthold 
– Kosthold har ekstremt mye å si på hvordan du ser ut. Jeg merker veldig godt at i de periodene jeg er flink til å spise mye proteiner og grønnsaker med mye vitaminer, at håret mitt vokser mye fortere. Neglene og vippene vokser også fortere i de periodene. 

Klipp håret hver 3-6 måned
– Dersom du følger frisørens råd om å klippe håret hver 6. uke, kommer det til å ta 10 år før du har klart å vokse håret mer enn 5 centimeter. Normalt sett pleier hår å vokse 1 – 1,5 cm i måneden. Så hvis du klipper håret ditt hver 6. uke, og frisøren tar 2-3 cm (noe mindre enn det er nesten umulig å klippe) vil håret ditt over tid bli kortere. Derfor er det bedre å være flink med å behandle håret ditt, og heller stusse det hver 3-6 måned. 
 

 

Unngå bleking og varmebehandling
– Å bleke håret er som å be om å ødelegge det. Jeg aner ikke hvor mange jeg har hørt om som har kommet hjem fra frisøren med 15 cm kortere hår, fordi de brakk av mens de bleket det. Så unngå bleking for enhver kost. Varmebehandling er også viktig å unngå. Men om du ikke kan unngå det helt, er det viktig at du alltid har på lavest mulig varme på rettetang / krølltang (175 grader er å anbefale), og selvfølgelig bruker varmebeskyttende spray.

 

Unngå stramme sveiser
– Hvis du går med håret ditt i en stram eller høy hestehale, vil det slite på håret, både ved hårsekkene sånn at hårstrå vil bli dratt ut, og også der hårstrikken sitter siden den gnager på håret og knekker det av. Vil du ha håret vekk fra ansiktet er det mye bedre å ha håret i en løs flette. 

 

Vask håret maks hver 2. dag
– Å vaske håret sliter det ut veldig. Tenk alle prosesser håret må gå igjennom for at det skal bli rent. Derfor bør du vaske det hver 2. – 3. dag. Bruk gjerne tørrshampo om det blir litt fett de dagene du ikke vasker det. Unngå å bruke en hårføner når du har vasket håret, for å unngå slitasje. Vask heller håret på kvelden, et par timer før du skal legge deg, sånn at det rekker å lufttørke. Så sparer du litt tid om morgenen også!

Hårkur 
– For at håret ikke skal bli slitt, er det viktig å pleie det. Dra til frisøren og spør hva slags hårkur de anbefaler for ditt hår. Husk; alle har forskjellige hårtyper, så det venninna de bruker, er ikke sikkert at passer til deg. Bruk gjerne hårkur hver 2. – 3. gang du vasker håret for å gi godt med pleie. Husk å alltid avslutte med kaldt vann når du vasker håret. Og bruk lunkent vann når du vasker det. 

 

Bruk flette
– Når du sover er det viktig å ha håret i flette. Da unngår du veldig mye tugger. Bruk gjerne flette i løpet av dagen, gjerne når du er hjemme og bare skal slappe av, sånn at du unngår tugger / floker. 

Siste innlegg