5 ting som ødelegger utseendet ditt

Visste du at kroppens aller største organ er huden vår? Faktisk består 1/6 av kroppsvekten vår av hud. Å passe på huden og hele kroppen er utrolig viktig. Dette er det “huset” vi skal bo i hele livet vårt, og her er det viktig at ikke huset faller fra hverandre og at det er et bra hus å bo i.

Huden vår skal vi (selvfølgelig) ha hele livet, og derfor er det viktig å ikke ødelegge den. Nå skal jeg fortelle dere om 5 måter mange av oss ødelegger både hud og hele kroppen. Noen ting vet vi alle om, men det er viktig med en påminnelse og andre ting kan komme som et sjokk for deg. 

Røyking – Røyking kan drepe deg, og den tar vekk altfor mange av leveårene dine. Faktisk dør nesten halvparten av storrøykere før de har fylt 70 år. Om ikke dette er ille nok kan jeg jo fortelle deg hva som skjer med huden din om du røyker. Røyking ødelegger huden ved at mye av vevet blir borte, så huden blir slappere og man får dypere rynker. Jeg ser allerede på venner som begynte å røyke tidlig at det før de har fylt 30 år har satt spor. De fleste av de har allerede ganske dype rynker og huden ser ikke så fresh ut som den burde. Da kan du jo tenke deg hvordan huden blir innen du er 40, 50 eller 60. Hos mange røykere får de også en grålig tone i huden, og man mister den gløden mange ikke-røykere har. Gjør deg selv verdens største tjeneste; aldri begynn å røyk, og om du røyker; SLUTT. 

Søvn – Dersom du sover for lite kan dette gå utover helsen din og også utseendet. Ved for lite søvn eldres huden raskere og den får ikke reparert seg skikkelig. Mye løses med en god natt søvn, og for å bevare skjønnheten din må du passe på å få nok søvn. For ungdom er 8-10 timer anbefalt, og for voksne er 7-9 timer anbefalt. 

Stress – Stress er ekstremt dårlig for både kropp og utseendet. Det kan rett og slett gjøre deg veldig syk. Når du stresser produserer kroppen hormonet Kortisol som gjør at man kan gå opp i vekt. Mange opplever at de går opp i vekt i stressende perioder, og dette er noe av grunnen. Stress kan også gi deg kviser, og det kan gjøre at man mister elastiteten i huden og man kan til og med oppleve å miste mye av håret sitt. Derfor er det viktig at du stresser ned i hverdagen, og gir deg selv tid hver dag til å få roen i sjelen. 

Dårlig kosthold – Det å spise usunn mat kan ødelegge alt for deg. Det ødelegger kroppen din ved å legge på seg i form av fett, man klarer ikke å prestere bra, og man blir i dårlig humør. Et kosthold som mangler viktige vitaminer, mineraler, proteiner og fiber kan gå hardt utover både kropp og utseendet ditt. Man kan få kviser, svake negler, håret får ikke næring og kan bli tørt og sprøtt, man mister gløden i huden, og generelt blir kroppen ødelagt. Derfor er det viktig å spise mye proteiner, grønnsaker, grove kornprodukter, frukt og bær. 

Kilder: røyking, hud, stress

Ikke ta vare på huden – Huden blir utsatt for ekstremt mye og det er viktig at vi tar godt vare på den. Bare tenk alt den blir utsatt for av både solstråler, gnissing mot klær, sminke, forurensing, og mye mer. Ansiktet er det som er aller viktigst å ta vare på, da det ikke tåler like mye som resten av kroppen, og det er også ansiktet man utsetter for mest ting. Rens huden godt hver morgen og kveld, alltid bruk solkrem og en fuktighetskrem som gir mye fukt. Bruk gjerne fuktighetsmasker 2-3 ganger i uken, for ekstra mye fuktighet. 

 

Tar du vare på huden din?
 

🧖🏻‍♀️💅🏻👄

 

15 kommentarer
  1. Vet du om det samme som du skriver for røyk også gjelder snus? PLEASE si ja eller kom med argumenter for snusslutt da jeg trenger motivasjon til å kysse snusen goodbye 😩

  2. Hei! Kan du lage fler mat videoer? Tips til sunn mat osv? Kanskje i vlogger? Digger yt kanalen og bloggen din😀

  3. Kommer min pappa til å dø da når han nærmer seg 70?😕😩😢😰 Ps elsker deg kjempemye! Har fulgt med på yt kanalen din og bloggen din lenge! Du er veldig inspirerende❤️

  4. Du skrev 7 måter mange av oss ødelegger både hud og hele kroppen. 7 måter?? Det sto 5 i overskriften og 7 i avsnittet under…

  5. Hei! Tyggis gir også rynker! Visste su at tyggis bare er plast med smak? Dette lette jeg som 10-åring (Denne uken) og det er dumt fordi det forsøplet!
   Det var 5 ting og hun skrev bare 5 ting men var 2 info avsnitt!👍🏻☺️

  6. Kvifor er du så opptatt av utseende sånn eigentlig? For å seie det sånn så er ikkje utseende og skjønnhet som

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg