5 ting skolen lærer deg som er 100% løgn

I det Norske skolesystemet er det ikke ofte de lærer bort ting som ikke stemmer. Det er jo på skolen vi drar for å tilegne oss kunnskap og bli smartere og mer utlært, så det kommer kanskje som et lite sjokk at skolen faktisk fortsatt lærer oss en del ting som både er utdatert og rett og slett helt feil.

Siden skolen fortsatt bruker fysiske lærebøker så er det heller ikke så enkelt å gjøre noe med en feil om en person skulle oppdage den. Her er 7 ting skolen lærer deg som er helt feil:

 

1. At du smaker forskjellige smaker på forskjellige steder på tungen.

Skolen lærer oss at du smaker søtt bakerst på tungen og søtt forrest på tungen. Dette er gammel vitenskap som i senere tid har blitt motbevist. Hele overflaten på tungen kjenner alle smaker, og det er faktisk et protein på tungen som lar oss smake ting som er surt

 

2. At Newton oppdaget tyngdekraften etter et eple falt på hodet hans

At Sir Isaac Newton fant opp sin teori om tyngdekraften etter å ha sett et eple falle fra et tre er riktig, men at det faktisk falt på hodet hans er bare en myte

3. At Thomas Edison oppfant lyspæren

Edison kjøpte patentet på glødepæren fra enken til en oppfinner som het Heinrich Goebel. Før Edison´s breakthrough hadde faktisk så mange som 22 andre oppfinnere eksperimentert med glødepæren

 

4. At blod er blått inni blodårene våre helt til det kommer i kontakt med oksygen

Denne myten kommer av at blodårene våre ser blå ut på huden vår, men dette er bare øynene våre som spiller oss et puss. Lyset brytes igjennom hudlagene våre som reflekterer tilbake til øynene våre og får blodårene til å se blå ut, men blod er i virkeligheten alltid rødt.

5. At Van Gogh kuttet av sitt eget øre

Denne ble jeg skikkelig overrasket over at ikke stemte! Jeg tror de aller fleste har blitt lært at Van Gogh kuttet av sitt eget øre, men nyere vitenskap foreslår at kunstneren Paul Gauguin kuttet det av med et sverd i en kamp mot Van Gogh. De ble enige om å aldri snakke om det, hvilket er grunnen til at så mange trodde han hadde kuttet det av selv.

 

Visste du noe av dette?

 

 

Kilde: brainjet

32 kommentarer
  1. Du er forbildet mitt, idolet mitt osv. Jeg ønsker om å bli som deg! Du er en fantastik blogger og alt! Elsker deg❤️

  2. Nei nå har jeg noe å snakke med læreren min om!! Det med Van Gogh og smaksløkene ble jeg skikkelig skjokka over! Dette var et artig innlegg😛😛

  3. Ingen lærer vel nr4 på skolen? o.o I så fall må de ha lærere som ligger laaaaaangt etter i pensum og forskning og alt, og jeg er bare 3 år yngre enn deg. Har ALDRI hørt om å ha blått blod, utenom for kongelige, som selvfølgelig også er tull.

  4. Har aldri lært noe av dette, men så går jeg jo bare i 8. Klasse så.. Men veldig bra innlegg fra det! Loveu, stor fan!❤️❤️

  5. “En enkelt smakscelle er følsom for flere av de grunnleggende smakskvalitetene, men følsomheten er som regel størst for én av dem. De fleste sansecellene som er mest følsomme for bitter smak, sitter bakerst på tungen, mens følsomheten for søt smak er størst på tungespissen.” Så vil kanskje si at det er litt av begge deler om det er feil eller ikke 🙂

  6. Skulle ønske du ikke forvandlet hele bloggen til en liste.. Tre listeinnlegg i dag bare, alle med ting du har søkt deg frem til. Håper du kan variere litt fremover 🙂 Lister er gøy av og til, kanskje et par ganger i måneden.

  7. Ein ting til som ikke stemmer. Det er at det er genetisk og rulle tunge. Altså at begge foreldrene kan og rulle tunge. Men det stemmer ikke! Det har dei bevist!.

  8. Det er vel ingen som lærer nr.4 på skolen vel?! Pensum er vel likt de fleste steder så det må vel være tull?

  9. Jeg anbefaler deg å gteste ut smaksløkene dine, for om du smaker det samme uansett hvor på tung du har objektet så er det noe kraftig galt. Man har forskjellige smaksløker, det er litt av greia med tunga.

  10. Mye lister for tiden 😅 Må være lett å blogge når man bare kan søke opp slike fakta ting og lister! Lett tjente penger da 😉 Tror du har gått tom for ideer jeg! Lite som skjer som du kan skrive om og kanskje? Virker liitt sånn !

  11. Kan du plis gi kreditt til nettstedet du fant dette? Jobbet med medie selv og synes det er litt dårlig av deg å ikke oppgi kildene du finner disse listene på. Det er også unødvendig å “angripe” skolesystemet på denne måten. Skriv heller hvor du har fått inspirasjonen fra, det er mye bedre enn at du gir utrykk for at du har funnet på det selv. Ellers er det bare plagiat og det liker ingen.

  12. Flott at du bare har funnet noen tilfeldige sider på nettet som du bare har oversatt til Norsk. Du kunne jo ihvertfall oppgitt kilder…

  13. Lov om åndsverk gjelder også for stjeling av andres artikler uten kreditering til opprinnelig forfatter.

  14. Fakta nr.4 har aldri stått i lærerbøker på 100 år er jeg sikker på! hahaha. Derimot, uttrykket blått blod i årene kommer av at kongelige hadde mulighet til å være bleke og da ser man blodårene bedre. (Blodårer ser blå ut gjennom huden). Det var svært populært å være så blek som mulig tidligere, i motsetning til nå.

  15. Nr.4 det er ikke alle som ser blodårene sine som blå.. Det kommer helt ann på undertonen i huden på forskjellige mennesker. Har du varm undertone kan blodårene se grønne ut, mens kald undertone har blåaktig blodårer (kan igjen variere litt i fargene fra person til person. Også om man er nøytral kan fargen være annerledes.)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg