DNA test

// inneholder reklame for klær

Helt siden jeg var liten har jeg alltid lurt på hvor jeg kommer fra. Foreldrene mine er jo norske, men om du ser på både meg og moren min, så ser du at vi kanskje ikke er heeelt norske. Jeg har jo naturlig veldig mørkt hår og hud med veldig gule toner, noe som ikke er typisk nordisk, da det ofte er lysere hår med røde toner.

I tillegg er jo moren min enda mer mørk enn meg. Hun har i tillegg grønn-brune øyne. Så noe har alltid sagt meg at vi kanskje ikke er helt norske. Vi har jo snakket om det mange ganger før, oldefaren vår kanskje var en annen en vi trodde, og at vi mest sannsynlig ikke er helt nordiske i og med at farfaren min var veldig mørk i utseendet. 

 

Dette har faktisk vært et samtaleemne i utallige familiemiddager, hvor den ene og den andre kommer med mistanker om hvor vi egentlig er fra. Nesten hver gang jeg har vært i typiske sydenland har jeg som regel alltid fått russiske menyer og de har begynt å snakke på russisk til meg.

Mulig det bare er en tilfeldighet, men det sier jo litt om hvor lite skandinavisk jeg ser ut. Hehe! 

For litt siden kom jeg over en tilfeldig blogg som nettopp hadde tatt en DNA test. Denne DNA testen viser hvor DNA’et ditt kommer fra. Den sjekker langt tilbake i røttene dine, og viser hvilke verdensdeler som DNA’et ditt er satt sammen fra.

Så et resultat kan for eksempel være at man er 40% fra Skandinavia, 30% fra Russland og 30% fra Portugal. Litt usikker på om den viser så spesifikt som land. Men tipper den viser regioner og sånt. 

ToppNelly

Skjørt Nelly

 

Jeg bestilte hjem en kit med en gang, og nå har jeg nettopp fått det hjem i posten. Man tar testen ved å ta en q tips og swirle den rundt i kinnet, også knekker man den av ned i en beholder som følger med. Både q tips og beholder er i kittet. Deretter legger man det i posen, og sender det avgårde til USA. 

Jeg gru-gleder meg veldig til å se resultatet. Jeg kommer sikkert til å få litt sjokk over noen av stedene jeg faktisk er fra. Det blir jo så spennende å se! Tenkte å lage en video om det når jeg får resultatene, så jeg kan se de for første gang på kamera. Høres ikke det gøy ut? 

Noen som forresten har tatt en sånn DNA test før, og fått litt sjokk??

 

 

24 kommentarer

Siste innlegg