10 tips for en vellykket hjemmefest

I det siste har jeg fått helt dilla på å lage litt over-the-top hjemmefester. Jeg syns det er så gøy å pynte opp skikkelig, invitere en gjeng venner og bare ha det gøy! Det er allerede veldig mange ting jeg har lært, som kan gjøre festen mye bedre, og jeg har lært hvilke feller man også kan gå i.

Jeg vil tro at jeg ikke er den eneste der ute som liker å lage fester, så derfor skal jeg dele noen tips med dere om hvordan dere kan holde en bra hjemmefest. PS; en del av tingene på denne listen er forbeholdt de over 18 / 20 år, men de fleste av disse kan gjøres alkoholfrie om man vil, ved å bytte ut alkohol med brus. 

Facebook arrangement – Gjør det enkelt å invitere venner ved å lage et facebook arrangement. Her kan du legge til all informasjon du trenger, og du kan velge om arrangementet skal være privat, om venner kan invitere venner, osv. Her får du også full oversikt over hvem som kan / ikke kan komme, og facebook sender ut påminnelser til folk når festen begynner å nærme seg. Genialt opplegg!

 

Inviter folk i god tid – Det er smart å invitere folk i god tid. Da rekker folk å bytte om på jobbvakter, og forhåpentligvis har de ikke lagt planer enda. Skal du ha en bursdag eller fest innendørs er det smart å invitere folk 2-3 uker i forveien. Skal du derimot være utendørs og er avhengig av fint vær er det greit å invitere folk en uke i forveien så du kan sjekke været. 


 

Værmelding – Apropo sjekke været; gjør det både når du inviterer og dagen før festen. Plutselig endres værmeldingen og da er det greit å være forberedt på at man plutselig må ha festen innendørs.

Tema – Temafester er alltid morsomt! Her er det mye å velge mellom; tropical, mexican, halloween, kasino, hippie, osv. Velg et tema og oppfordre gjestene til å kle seg ut etter hvordan temaet på festen er. Bare vær obs på at dersom du kun holder et vors er det ikke sikkert folk vil kle seg ut dersom de skal videre ut på byen på kvelden. 

Pynt – Når du har valgt et tema for festen er det bare å dra ut og kjøpe inn masse pynt. Når man kommer til et sted der det er skikkelig pyntet opp får man fest stemning med en gang, og man skjønner at festen kommer til å bli bra, og er planlagt. Billig festpynt kan man få tak i på TGR, Nille, Europris, Rusta og søstrene grene. 


 

Mat / appetizers – Om du inviterer venner som bor et godt stykke unna kan det være smart å lage mat, da mange rekker å bli sultne på veien til festen. Det trenger ikke være mer komplisert enn å grille noen burgere og pølser, lage taco eller bestille pizza. Du kan gjerne også lage en dessert som folk kan kose seg med utover kvelden. Toro brownies er genialt om man skal ha noe enkelt, kjapt og digg! 


 

Velkomstdrink og jelloshots – Om du vil sette igang stemningen på festen med en gang folk kommer er det smart å servere en velkomstdrink og gjerne noen jello shots. Jeg pleier å lage velkomstdrink av; 1 liter sprite, 0,5 liter bacardi razz, 1 liter ananas juice, 0,8 liter sweppers lemon, 0,8 liter tropisk juice. Jello shots har jeg laget et eget innlegg med oppskrifter som du finner HER

Drikkeleker – Få opp stemningen på festen ved å kjøre igang noen drikkeleker. Beer pong er en genial som alle kan være med på! Eller så finnes det dusinvis av app’er med drikkeleker man enkelt kan laste ned. Min favoritt er “charades!”. 

 

Basseng til drikke – De fleste som kommer på en fest har som regel med en god del drikke, som de gjerne vil legge et kaldt sted. Å fylle opp kjøleskapet med alle sin drikke er ikke alltid en mulighet, og det kan ofte gå surr i hvem som eier hva, i tillegg til at man gjerne ikke vil at folk skal gå inn og ut av huset hele tiden om man har fest utendørs. Det man kan gjøre da er å kjøpe inn et barnebasseng, fylle det med vann fra hageslangen (siden det er kaldt) og de gjestene legge drikken sin oppi der. Vi gjorde det på sist fest, og det var genialt! 

Så, det var mine beste tips til hvordan du kan arrangere en vellykket hjemmefest! Fortell meg gjerne om du har noen tips til en vellykket hjemmefest i kommentarfeltet! 

 

Liker du å arrangere hjemmefester?

4 kommentarer
  1. Hei Stina!
   Random spm, men vet du hvor den gule kjolen med røde blomster på til hun som sitter i sofaen helt til høyre i andre bildet på dette innlegget er fra? 🙂 Kjolen er sååå fin og jeg har lett så lenge etter den uten å vite hvor den er fra! Håper du kan hjelpe meg, feks spørre hun? 🙂
   Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg