Tilfeldigheten som endret livet mitt totalt

Har dere noensinne tenkt over hvor annerledes livet kunne vært, om en liten ting for mange år siden ikke hadde skjedd?

Jeg tror den største faktoren som endret mitt liv er en mail jeg fikk i slutten av juli 2009. Jeg var 16 år på denne tiden, og det var sommeren mellom ungdomsskolen og videregående. På denne tiden var jeg ikke akkurat blant de mest populære jentene, og selvtilliten var sånn midt på treet. Men i skjul hadde jeg meldt meg på en modellkonkurranse, og tilfeldigvis en ettermiddag sjekket jeg e-mailen min. Noe jeg aldri sjekket, siden jeg ikke jobbet med noe som hadde med e-mail å gjøre, og dette var jo i 2009, så ingen pleide å sjekke mailene sine så ofte.

Men akkurat den ettermiddagen sjekket jeg e-mailen min. Modellbyrået ville ha meg til å komme til Mandal for å stille i modellkonkurransen, om bare 4 dager! Hverken moren eller faren min hadde mulighet til å få fri fra jobb, så hvis jeg skulle dra, måtte jeg dra alene. Som 16 åring var jeg helt gira på å dra, og jeg tror (vet) virkelig at moren min så hvor viktig dette var for meg. Så jeg fikk lov til å reise alene. De fleste ville jo tenkt at det var ganske crazy å la en 16 åring ta toget fra Hokksund til Kristiansand (ca 4-5 timer kjøretur), deretter bussen til Mandal og bo hos fremmede i flere dager. Det eneste vi visste om disse menneskene jeg skulle bo hos, var at en venn av søsteren min halvveis kjente de. Så det var en trygghet. 

Turen endte opp med å bli helt fantastisk. Jeg fikk 3. plass i modellkonkurransen, fikk modellkontrakt, ble kjent med mange herlige mennesker og fikk en opplevelse for livet! Dette ga meg virkelig en god dose selvtillit, og i årene som kom fortsatte jeg med modellyrket. 

En vinterdag i 2010 satt jeg på toget på vei hjem fra en photoshoot i Oslo, med kusinen min Eveline. På denne tiden postet jeg alltid bildene fra photoshooter jeg var på, på facebook og andre plattformer, men ville ha et sted jeg kunne vise alt fra shoots, og virkelig fange essensen av hva jeg holdt på med. Da kom kusinen min plutselig med forslaget om at jeg burde begynne å blogge. Selv følte jeg på den tiden at blogging ikke var min greie i det hele tatt. Jeg følte nesten det ble teit om jeg skulle starte en blogg. Men det lille frøet hun plantet med tanken om å blogge, vokste rimelig fort, og i løpet av et par måneder startet jeg min første blogg. 

Det tok ikke lange tiden før jeg ble helt hekta på blogging, og før jeg visste ordet av det blogget jeg om alle mulige rare ting. Jeg lagde små videoer, og blogget fra jenterommet hos foreldrene mine. Da jeg hadde blitt 18 år, flyttet jeg ut hjemmefra og inn i min første leilighet i Bærum. Dette var i juli 2011. Jeg skulle begynne som kokkelærling, og jeg husker ennå følelsen jeg hadde da jeg hadde flyttet hjemmefra.

Jeg var helt fri, og kunne gjøre akkurat hva jeg ville. Jeg kunne feste til 4 på natten på en tirsdag og ingen kunne si noe på det. Da jeg bodde i Bærum ble det mye jobbing, og veldig mye festing. Til slutt sa det stopp. Det jeg hadde sett for meg at skulle være drømmejobben, endte opp med å bli det stikk motsatte. Etter 3-4 måneder forstod jeg at kokkeyrket ikke var noe for meg, og jeg sa opp. På denne tiden hadde jeg også fått kyssesyken, og hadde ikke helse til å få en annen jobb, så jeg måtte flytte hjem igjen. 

Da jeg flyttet hjem i november 2011, var det fortsatt veldig lenge til jeg skulle begynne på 3. året på vgs. Så jeg brukte tiden på å bli frisk fra kyssesyken, som hadde rammet meg veldig ille. I månedene brukte jeg all tiden og energien jeg hadde på bloggen, og jeg begynte endelig å bli flinkere med hva jeg holdt på med.

Ønsket jeg hadde hele tiden, var at jeg en dag kunne leve av bloggen. Dette var et ganske stort og far-out-there ønske, spesielt i lille Hokksund, så det var ikke noe jeg snakket høyt om.

Igjennom hele det året, 3. året på vgs, og enda et år jobbet jeg masse med bloggen. I juli 2014 flyttet jeg til Oslo, og her var det en ny mail som endret livet mitt drastisk. En dag mens jeg bodde på Grunerløkka, kom jeg over en mail, som jeg først tenkte at bare var spam eller noen som skulle svindle meg.

Men så nysgjerrig som jeg heldigvis var, sjekket jeg ut hva det gjaldt, og jeg dro i møte med folkene. Dette var en mail fra Nordic Screens som hadde funnet youtubekanalen min, og ønsket at jeg skulle komme inn i nettverket dems. På denne tiden la jeg ut youtubevideoer kanskje 1 gang hver 2-3 måned, og hadde 6000 abonnenter (nå har jeg 50’000 abonnenter).

Etter møtet skjønte jeg at dette var ordentlige folk som blant annet hadde jobbet i TV2, og jeg begynte å lage videoer hver eneste onsdag. Kanalen min vokste fort, og før jeg visste ordet av det var jeg med på innspillingen av den første Gullsnutten prisutdelingen. Der møtte jeg Per Fredrik, som jeg er sammen med den dag i dag. Husker jeg syntes han var så sinnsykt pen at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, også hadde han en sånn karisma og utstråling som man bare blir helt betatt av. 

På Gullsnutten vant jeg årets videoblogger, og oppmerksomheten ga med mange nye muligheter. I månedene som kom ble jeg signert hos Side2/Nettavisen som gjorde at jeg endelig startet å tjene nok penger på bloggen til å kunne leve godt av det. 


Bilde: Kampanje.com
 

I juni 2015 flyttet jeg inn i leilighet på Frogner, etter å ha bodd på Majorstua i kollektiv med 3 andre jenter, fra november 2014 og frem til da. Å flytte ut fra kollektivet og inn i leilighet var også en tilfeldighet. Jeg hadde egentlig tenkt til å fortsette og bo i kollektivet, frem til jeg hadde spart opp nok penger til å kunne kjøpe egen leilighet.

Men da eieren av leiligheten til kollektivet begynte å snakke om at han ville selge leiligheten, snudde jeg meg fort rundt og fant en nydelig leilighet på Skillebekk på Frogner. Jeg ble så glad i leiligheten at når kollektiveieren bestemte seg for å ikke selge allikevel, flyttet jeg fordet. 

Det er jeg så glad for i dag. Å ha en egen leilighet gjorde at mulighetene mine for å gjøre ting ble mye større. Jeg ble tatt mer seriøst og kunne endelig utfolde meg skikkelig på youtube og bloggen, som gjorde at begge deler vokste betraktelig. I september 2015 møtte jeg Per Fredrik igjen under perioden han var med på Skal vi danse. Vi ble så betatt og forelsket i hverandre, at vi ble sammen med en gang. Selv om vi ventet til desember 2015 med å gå offentlig ut med det. 

Siden den gang har vi kjøpt hus her i Sandefjord sammen, reist rundt i verden og fått en liten hund. Livet mitt er mye mer fantastisk enn jeg noensinne kunne drømt om. 

Jeg tørr nesten ikke tenke på hvordan livet mitt ville vært om jeg ikke hadde åpnet den mailen i juli 2009. Hadde det ikke vært for den, hadde jeg nok aldri hatt selvtilliten til å starte en blogg og gjøre det jeg driver med i dag. Hadde jeg ikke fått kyssesyken, hadde jeg aldri hatt muligheten til å kunne ta et friår og jobbe med bloggen. Hadde det ikke vært for den mailen fra Nordic Screens så hadde jeg nok heller aldri begynt å satse på youtube, og jeg hadde nok aldri møtt Per Fredrik.

Tenk hvor absurd og sårt livet er, det er så mange tilfeldigheter som gjorde at jeg endte opp her jeg er i dag. Det får en til å virkelig begynne å tro på at det finnes noe der ute som leker litt med underbevisstheten våres, som trekker oss i de retningene vi egentlig vil. 

 

Husk å like facebooksiden min HER, for å se når jeg legger ut nye blogginnlegg!

30 kommentarer

Siste innlegg