Slik blir du mer motivert til å trene!

Føler du at du sliter med motivasjon til å trene? Vel, da bør du sette noen mål for treningen! Et mål gjør at du kommer til å pushe deg selv ekstra hardt når du er på trening, og det kommer til å minne deg på hvorfor du bør komme deg på trening (dette er spesielt viktig de dagene du ikke har motivasjon til å dra på trening). 

HVA: Når det kommer til mål for treningen så kan det være hva som helst. Men det er viktig at det er noe spesifikt. Hvis du trener løping, kan for eksempel målet være å løpe 5 km på x antall minutter. Hvis du har en fast runde du alltid løper, kan du sette deg et mål for hvor fort du skal klare å løpe den runden. La oss si at du nå klarer å løpe runden på 50 minutter, så kan du sette deg som mål å skulle løpe den på 40 minutter. 

 

AMBISIØST: Det er viktig at du setter et mål du kan strekke deg etter. Som du virkelig må pushe deg selv for å nå! Men pass på at målet ikke er for ambisiøst, for da er det lett å føle at du aldri kommer til å nå målet. Klarer du for eksempel kun 1 push up på tærne nå, kan du sette 15 som et mål, men 50 er altfor høyt.

TID: Når du har satt deg et mål er det viktig å sette en dato du skal klare å nå målet innen. La oss si at du vil klare å øke antall kg du løfter i knebøy fra 40 til 60 kg, så kan du for eksempel sette som mål at du skal klare det på de neste 3 månedene. 

 

DAGBOK: Skriv ned i dagboken hver gang du har trent, sånn at du vet hvor mye du utvikler deg og hvor mye fremgang du har. Jeg skal gå nærmere inn på dette med dagbok i et senere innlegg, men bare for å ta det kort nå, så anbefaler jeg at du alltid skriver ned i en dagbok. Da kan du se hvor fort du løp en runde for 2 uker siden, vs nå. Dette gjør at du ser hvordan fremgangen din utvikler seg, og om du begynner å nærme deg målet ditt. 

9 kommentarer

Siste innlegg