Slik lager du de beste lussekattene!

 

Gledelig lucia 💛 I dag er det luciadagen, og jeg har jo vært fysen på lussekatter i gud veit hvor lang tid. Men jeg har aldri giddet å bake det. Men i dag svingte jeg meg rundt på kjøkkenet og lagde masse lussekatter! Har faktisk aldri lagd det før, men det var jo veldig enkelt, også ble de så gode! Siden de ble så gode tenkte jeg å dele oppskriften med dere.

For å lage ca 16 lussekatter trenger du:

💛 0,5 liter melk

💛 150 gram smør

💛 125 gram melis

💛 0,5 gram malt safran

💛 50 gram gjær

💛 750 gram hvetemel

Til pensling:

💛 1 egg

💛 1 ss melk

Pynt: 

💛 Rosiner

Gjør dette:

💛 Kok opp melk, smør og melis i en kjele. Ta kjelen av platen og rør safranen godt inn. 

💛Avkjøl blandingen i et kaldt vannbad til den er 37 grader (fingervarm)

💛 Rør ut gjæren i væsken. 

💛 Bland inn hvetemelet og elt deigen til den blir smidig.

💛 Del opp deigen i biter 90 gram per stk. Rull ut hver bit til en pølse, og tvinn innover så det blir en lussekatt. 

💛 Legg alle bollene på et bakepapir på stekeplater, ta plast over og sett lunt og la det heve i 1 time. 

💛 Når det er ferdig med å heve pynter du med rosiner og pensle med egg som er pisket sammen med litt melk. 

💛 Stek bollene midt i ovnen på 230 grader i 7-10 minutter. Til de er gylne og gjennomstekte. 
 

Håper det smaker! 

15 kommentarer
    1. Ville bare informere om at det står “smøt” isteden for smør. Og “gjør” isteden for gjær;)

    2. De så gode ut😍 har lyst til å prøve det 😉 tusen takk😇 du er et så stort forbilde for meg😗 Mvh din største fan Helene 💋

    3. Så flott å se at du har safran i lussekattene. Det er så sjeldent jeg ser nordmenn ha det, for veldig mange bruker gurkemeie (blir heeelt feil smak). Jeg kjøper som regel safran når jeg er i Sverige, for jeg synes det er så vanskelig å finne det i vanlige matbutikker i Norge. Hvor kjøpte du det?

    4. Et lite tips jeg alltid gjør med søt gjærdeig! 😁😁
      Isteden for å smelte smøret i Melken,
      kan du tilsette romtemperert smør når deigen har eltet litt
      👍🏼 Da blir bollene kjempe saftige.

    5. Ahhhh. Det ser så godt ut Stina! Lett etter mange oppskrifter men denne skal jeg bruke. 😘 Tusen hjertelig takk 💝 😘

    6. I bakeriet jeg jobbet i brukte vi gurkemeie, de ble kjempe gode merket ikke noe forskjell på gurkemeie og safran like fin farge på og kjempe gode 🙂
      Best når de e nystekt og varm 🙂

    7. Safran er best, på skolen lagde vi med gurkemeie ikke like godt men det gikk. Safran er det jeg synes man burde bruke. Elsker bloggen❤ Du kan jo prøve med gurkemeie og se om du liker det❤❤❤❤

    8. Læreren min sier at safran er verdens dyreste krydder, jeg hadde mat og helse på tirsdag og vi brukte gurkemeie! Det ble veldig godt. Men er det så himla dyrt med safran? Pliis svar!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg