8 Tegn på at du har valp

I dag er det 3 uker siden vi hentet lille Chloe, og ble “foreldre” til den lille herligheten. På disse 3 ukene har vi virkelig blitt testet ut av den lille, og selv om hun er verdens søteste lille valp, er hun fortsatt en valp, så hun er ganske så rampete og vilter. Siden vi fikk henne er det en god del ting vi har lagt merke til at følger med det å få en valp. Så om du har valp selv, eller har lyst på en, er det nok ganske morsomt for deg å lese disse tegnene på at man har en valp.

– Man tørker opp tiss og bæsj 24/7. Glamorøst. Dessverre er ingen liten valp stueren når man får den, og det tar ofte en god stund å gjøre de stuerene. Så da ender det opp med at man tørker opp tiss og bæsj veldig ofte. Til tross for at man er ute med hunden 15 ganger om dagen (om ikke mer). 
 

– De fleste naboer har sett deg i pysjen. Jepp, når man må gå ut med hunden 15 ganger om dagen, inkludert det sekundet man står opp om morgenen, kan du banne på at flere av naboene har sett deg i pysjen.

– Sofaputene har blitt bitt opp ganske hardt. Valper klør ekstremt i tennene, og da biter de på alle mulige ting. Selv om man prøver å gi de hundeleken hver gang de biter i noe de ikke skal bite i, er det fortsatt ganske umulig å holde valpen helt unna sofaen. Heldigvis er sofaen fra IKEA, og alle trekkene kan byttes ut ganske billig. Så det er ikke så stress akkurat! Oooog, om man har glemt igjen et magasin eller en bok på gulvet, eller i en høyde hun rekker opp til, kan du banne på at det er tygd opp. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Nattesøvnen blir rimelig ødelagt. Helt siden vi fikk Chloe har vi prøvd å vende henne til å sove i buret i stua om natten. Da får hun sove helt i fred, og buret er liksom hennes plass. Men det å gjøre henne vandt med dette har virkelig ikke vært bare-bare. Det er først nå etter 3 uker at hun sover helt til 06-07 tiden om morgenen. Før det var det bare å stå opp 2672615 ganger om natten med henne. Helt frem til nå har vi byttet på å sove på sofaen sammen med henne. Så søvnen de siste 3 ukene har ikke vært helt tipp-topp for å si det sånn.

 

– Du føler deg alltid litt klein når du står og jubler som en klovn over at hunden tisser. “Åååå så flink jente som tisser ute”. Jepp. Man føler seg litt klein. Men samtidig er det jo viktig for hunden å få ros når den gjør noe riktig. Så da blir man heller litt klein, og får en stueren hund litt fortere.

 

– Hendene er fulle av bitemerker. Jepp, som jeg nevnte tidligere klør det ekstremt i valpen sine tenner. Så da kan du banne på at du ender opp med masse bitemerker på hendene. Hun biter litt mindre for hver dag som går, for hun skjønner sakte men sikkert at det ikke er ok. Men samtidig, aauuuu. 

– Det blir ganske kaos i stua. Det ligger som regel en god del hundeleker, pinner og halvspiste doruller i stua. I tillegg har bare halve sofaen trekk, fordi hun har tisset på sofaen, så da er de trekkene til vask. Igjen, valpelivet er veldig glamorøst.

 

– Du har blitt mer glad i et dyr enn du noensinne trodde var mulig. Jepp, til tross for at Chloe er en liten ramp, og veeeeldig valp, er hun den skjønneste lille valpen som finnes, og Per Fredrik og jeg er så glad i henne. Mye mer glad i henne enn vi faktisk trodde var mulig! 

 

 

3 kommentarer
  1. Fint innlegg om det å få valp ! Meeen synes du skal endre litt på punkt 1, fordi noen hunder er jo stueren når du får dem. Jeg fikk en valp som akkurat var fylt 8uker, og hun var stueren.. Så dette burde du kanskje endre på.. Ellers synes jeg igrunn alt stemmer. Nå er min hund 2 1/2 år gammel, og heeelt fantastisk! Hun har fortsatt litt valpefaktorer enda faktisk.. haha

  2. Kjenner meg så igjen i alle punkter. Har nettopp fått en liten valp (nå 9 uker) og de siste nettene har vært rimelig søvnløse. Vi har begynt å følge valpens døgnrytme, dvs. legge oss kl. 22, våkne av ei som vil leke kl. 24, legge henne tilbake i senga, våkne av leken valp igjen kl. 02, legge henne tilbake i senga 3-40 ganger, våkne igjen 04, da er det ut å tisse. Opp kl. 06:15, og der starter dagen som oftest i og med at vi jobber.
   Også dette med å ut for å tisse/bæsje. Har nesten vært mer ute den siste uka enn jeg har vært i hele sommer!
   Men, det er jo innmari verdt det, helt enig! Jeg er i valpebobla, så det er innmari gøy å følge dere og Chloe nå. Lik alder og like “problemer”, haha. 😀

  3. Vi la ut tisse teppe på gulvet og vår skjønte med en gang at set var dit den skulle gå om den ikke kunne holde seg-den første tiden XD så heldig der

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg