Slik fikk jeg lengre hår!

For noen år siden gjorde jeg den store tabben å la meg bli overtalt til å klippe bob / Victoria Beckham back in the days sveis. Helt siden den gang har jeg prøvd å spare håret mitt, så det kunne bli langt igjen. Jeg gikk lenge uten å få noen resultater, men etterhvert begynte virkelig håret å vokse, og jeg har funnet ut at det var ved hjelp av noen smarte triks jeg fulgte som gjorde susen!

Håret mitt har jo vokst fra 8 cm på det korteste (i nakken), til nå å være 40 cm, og håret forran var kun 25 cm, og nå er det 51 cm. Så det sier jo litt om hvor mye det har vokst. Og hele denne tiden har jeg også brukt hair extensions, så det sier litt om hvor mye disse triksene fungerer! 

 

(på bildene i dette innlegget har jeg ikke på extensions)

Ikke klipp mer enn du må. 
– Okey, litt enkel matte her nå. Håret ditt vokser ca 1-2 cm i måneden (på 4 uker). Hver gang man bare “stusser” håret hos frisøren blir det som regel minst 3-5 cm kortere. Så om du klipper håret hver 6. uke, som frisøren anbefaler, blir håret ditt i løpet av 6 måneder faktisk 10-15 cm kortere.

Dette er da om håret ditt vokser 1 cm i måneden, og de klipper 3-4 cm hos frisøren. Så det sier jo sitt. Om du vil ha lengre hår, kan du ikke dra til frisøren hele tiden. Klipp håret når det trengs, og tuppene faktisk er slitte, men ikke oftere.

Ikke bruk billig sjampo og balsam
– Jeg har lenge brukt frisørsjampoer og balsamer. De har fungert veldig bra på håret mitt. Men i fjor sommer gikk jeg på den smellen at jeg begynte å bruke shampo og balsam fra matbutikken. I begynnelsen ble håret mye mer mykt enn det var fra før av, og jeg så aldri noe problem på håret når jeg hadde på extensions. Men hver gang jeg tok av extensionene og så håret mitt uten, la jeg merke til at det hadde blitt mye tynnere.

Og etter at jeg leste flere innlegg om akkurat dette, forstod jeg hvorfor. I billig sjampoer er det veldig mye silikon, som legger seg utenpå håret og gjør det silkemykt. Men det pleier ikke håret. Så over tid kjennes håret mykt ut, men ofte knekker hårstråene rett av. Ganske freaky! Om man derimot bruker en sjampo og balsam som er fra frisørsalong, som ikke har silikon, får man noe som bygger opp og pleier håret, og faktisk gjør det sterkt. 

Proteiner og kosthold
– Jeg merker ekstreme forskjeller når jeg har perioder der jeg spiser mye proteiner og generell sunn mat. Da føler jeg at jeg nesten kan se forskjellene i speilet! Så jeg vil anbefale deg å passe så du får i deg noe proteiner, om du vil at håret skal vokse.

 

Plei håret
– I tillegg til å bruke frisør sjampo og balsam, pleier jeg å kure håret mitt veldig ofte med en hårkur fra samme serie som sjampoen og balsamen. Cirka hver andre vask pleier jeg å kure det, og det gjør så godt for håret! Husk; om du pleier håret ditt godt og passer på det, trenger du heller ikke klippe det.

 

 Håper virkelig disse tipsene og triksene kan hjelpe dere til å få lengre hår. Jeg vet selv hvor ekstremt frustrerende det er å ha klippet av seg halve håret, og må vente utålmodig på at det skal vokse tilbake igjen!

 

 

PS: Nå har jeg forresten en give away på instagram, der du kan vinne alt på bildet under! Trykk HER eller søk opp @stinablogg for å delta!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg