Hvordan få flere følgere på instagram

Uansett om du har en instagramkonto der du legger ut selfies når sminken er on fleek, eller du bare liker å legge ut morsomme tekster, eller bilder av maten din, er det alltid gøy med flere følgere. En stor følgerskare kan gi deg mange muligheter, både økonomisk og også sosialt sett.

Selv har jeg over 60’000 følgere på min instagramkonto @stinablogg, og jeg vet at mange har funnet veien til bloggen min, via instagram. Instagram har også gjort at jeg blant annet har en fanklubb i Russland, og tjener noen gode kroner her og der. 

Instagram ble lansert 6 oktober 2010, jeg la ut mitt første bilde på appen allerede i februar 2011, så jeg har hatt det nesten fra starten. Nå er det over 500 millioner brukere, så det er ekstremt mange mennesker man kan nå ut til. Og nå skal jeg hjelpe deg å nå ut til enda flere, enn du allerede gjør.

 

Det første man bør gjøre er å se litt på hva slags Instagramkonto man vil ha. Vil du legge ut bilder av katten din, og lage en katteinstagram? Eller vil du ha en bakekonto? Kanskje en humorkonto? Eller kanskje en livsstilskonto, der du legger ut litt av hvert? Uansett hva du velger, er det viktig at det er noe du liker, og syns er gøy å holde på med, hvis ikke klarer du ikke å holde på i lengden.

Før du begynner å tenke på antall følgere, kan det være smart å se på hvordan kontoen din ser ut. Hvordan er kvaliteten på bildene dine? Har du en mote eller sminkekonto, er kvaliteten på bildene veldig viktig. Det er helt greit med mobilbilder iblant, men kamerabilder med bra lys er best.

Still deg gjerne forran et vindu for best mulig lys. Rediger gjerne bildene før du legger de ut. Instagram har allerede lagt inn sånn at du kan redigere lys, kontrast, fargebalanse, osv. Så her er det bare å prøve seg frem! Husk at desto finere og mer inspirerende Instagram du har, desto flere er det som vil følge deg.

Så, nå er det på tide å snakke om hvordan man faktisk får flere følgere. En av tingene som er lettest er å bruke # når du legger ut bilder. Legg gjerne ved 2-5 # som er relevante for bildet du legger ut. Legger du ut drøssevis av # virker det kanskje liiiitt desperat, og man blir ikke tatt så seriøst. Så hold # til et minimum. Å kun ha 2-5 stykker er bare bra for instagrammen din, da flere kan finne bildene dine når de søker opp forskjellige #. 

Når du legger ut bilder mens du er ute, kan det også være smart å ta på en geolocation, og tagge hvor du er. Da kan de som har vært der, eller søker opp det stedet, se dine bilder, og forhåpentligvis følge deg.

For å få andre til å se din profil kan du søke opp # som er relevant for din profil, og gå inn og like bildene som er tagget. Da dukker du opp i varslene til andre brukere, og hvis de liker din profil følger de deg. Her igjen er det viktig at instagrammen din gir et godt inntrykk, og at du har fine følgere, så folk faktisk vil følge deg. Legger du igjen en kommentar på bildene er det enda større sjanse for å bli sett, og fulgt. 

Når det kommer til antall bilder du bør legge ut hver dag er 2-3 bilder en fin tommelregel. Legger du ut mer enn det kan andre føle at du spammer, og legger du ut bare en gang iblant er det kjedelig å følge deg, fordi folk føler du aldri legger ut noe.

SFS står for shoutout for shoutout, det betyr at du og en annen bruker blir enige om å legge ut bilde av hverandre, og be følgerne om å følge den som de legger ut bilde av. Dette kan være smart å gjøre når du begynner å få litt følgere. Spør gjerne noen som har noenlunde likt antall følgere som deg. Selv har jeg gjort dette flere ganger med min gode venninne Maria Kassandra, og vi har begge fått mange nye følgere ved å gjøre dette. Men pass på så du ikke gjør dette for ofte, da det kan virke litt spammende for følgerne dine. 

 

Så, det var mine beste tips for å få en bedre instagramkonto, og også få flere følgere. Lykke til med kontoene deres, og hvis dere vil kan dere godt følge med @stinablogg.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg