Slik blir du motivert til å trene!

Nå som sommerens late dager virkelig er over, er det på tide å finne frem igjen til gode treningsrutiner. Selv har jeg vært litt slapp på treningsfronten denne sommeren, og er veldig klar for å kickstarte høsten med masse trening!

Men, å bli motivert til å komme inn i treningen igjen, er virkelig ikke bare-bare. Som regel er det dørstokkmila som stopper en, for så fort man faktisk har kommet igang med treningen går det som regel som smurt!

Så for å hjelpe dere litt over dørstokkmila, har jeg samlet en del tips til hvordan dere kan bli litt mer motivert til å trene! 
 

– Finn noe som passer deg. Bare fordi venninna de elsker å trene gym eller fotball, betyr det ikke at det passer for deg. Selv hatet jeg all trening frem til jeg var 16 / 17 år fordi jeg kun hadde blitt introdusert til ballsport og typiske skolegym sport. Men så fort jeg kom på videregående og ble introdusert for styrketrening og løping, begynte jeg å elske trening. Så utforsk litt forskjellige treningsmetoder, og finn noe som passer til deg!

– Er du slapp fordi du trenger hvile, eller er du slapp fordi du har ligget på sofaen i litt for mange timer? Ofte kan man føle seg sliten, og da er det fort gjort å droppe treningen. Men kjenn etter, og tenk på hva du har gjort den dagen og dagen før. Er du sliten fordi du har gjort mye med kroppen? Eller er du bare daff? Om du er sistnevnte, kan trening virkelig gjøre susen på energien og humøret! 

– Bli mer aktiv i hverdagen. I hverdagen skjuler det seg mange treningsøkter, som man kanskje ikke tenker over. Å klippe gress i 2 timer, eller bære matvarer hjem fra butikken er gode treningsmetoder. Så istedenfor å bli oppgitt og sur fordi du må gjøre arbeid hjemme, se på det som en treningsøkt! 

– All trening er bedre enn ingenting. Så om du har dager der du er litt trøtt og slapp, så er det bedre å ta en rolig treningsøkt, der du for eksempel går en halv times tur eller gjør noen styrkeøvelser hjemme. 

– Utfordre deg selv. Ta en challenge på 30 dager, der du skal gjøre noe aktivt hver eneste dag. Det trenger ikke å være 2 timer på gymmet. Men en liten joggetur, husarbeid der du bruker kroppen, eller noe annet. Klarer du dette, klarer du lett å opprettholde 2-4 treningsøkter i uka. Ofte handler det bare om å lære seg selv å være aktiv, og legge inn tid i hverdagen til det. 


 

– Tenk: bare gjør det! Ikke tenk så mye på alt annet. Bare spenn på deg treningsskoene og ta deg en løpetur. Du kommer til å føle deg så mye bedre etterpå! 

– Lag en spilleliste på Spotify med musikk som gjør deg pumped up for trening. Gjør det til en regel at du kun hører på denne listen når du skal trene, og sett gjerne på spillelisten for å komme inn i treningsmodus!

– Ha med treningsklær på skolen / jobben, så du enkelt kan stikke innom treningsstudioet på vei hjem fra jobb / skole.

–  Kjøp nye treningsklær. Selv blir jeg veldig lite motivert om jeg skal trene i klær som jeg virkelig ikke føler meg fin i. Kanskje litt overfladisk. Men so what! “If you feel good, you’ll do good!”. 

 

 

Følg meg på snapchat “stinablogg” for oppdateringer som ikke kommer på bloggen. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg