12 Tips for en bedre blogg!

Etter 6 år som blogger har jeg lært veldig mange ting. Ting som har forbedret bloggen min, og gjort den til en av norges største, og som jeg også klarer å leve av. Jeg vet at det i Norge er over 300’000 aktive blogger, med alt ifra sminkejenter til fiskegutter. Personlig elsker jeg at det finnes så utrolig mange blogger, og at det alltid finnes så mange å lese, uansett hva man vil lese om. 

Nesten hver dag får jeg spørsmål om hvordan jeg klarer å leve av bloggen, og hvordan jeg klarer å gjøre den så bra som dere syns den er. Og svaret er både enkelt og vanskelig. Jobb hardt, og lær alle triksene i boka. Eller, det er jo egentlig ingen bok med alle triksene. Ikke en bok jeg har funnet i alle fall. Man må prøve og feile selv, og se hva som fungerer og ikke fungerer. 

Jeg tenkte i alle fall at jeg kunne hjelpe dere et stykke på veien, med å gi dere noen av triksene som har fungert for meg. Så kanskje de fungerer for deg også!

Vær deg selv – Så klisje som det kanskje høres ut, så er det veldig viktig å være seg selv. Jeg hadde aldri klart å fake en personlighet over mange år, og det hadde heller ikke vært noe gøy å blogge om jeg var nødt til å være en annen enn meg selv. Også skal det sies at det er superlett for leserne å se om man prøver å være noen man ikke er. Så vær deg selv, for det er mer enn godt nok!

 

Oppdater jevnlig – Ingen gidder å klikke innom en blogg hver dag, som kun oppdateres 1 gang i uka. Derfor er det viktig å oppdatere helst et par ganger om dagen, så leserne alltid har noe å lese når de klikker innom!

 

Gjør det interessant – Husk at det å lese en blogg er underholdning for mange, så da blir det fryktelig kjedelig om du ikke gjør ting interessant. Skriv morsomme innlegg, og spice opp overskriftene. Men, for guds skyld, ikke begynn med clickbait innlegg. Det fungerer aldri i lengden, og leserne dine føler seg kun lurt. 

 

Invester i godt utstyr – iPhonebilder kan fungere en sjelden gang iblant, men det blir veldig lite inspirerende å lese en blogg som kun har bilder av dårlig kvalitet. Husk at på en blogg er bildene veldig viktig, så hvis du vil ha en blogg av god kvalitet holder det ikke med iPhone bilder. Selv har jeg en haug fotoutstyr som du kan lese om HER
 

Skriv om noe du interesserer deg for – For å holde en blogg gående over lang tid er det viktig at du skriver om noe du liker, og har stor interesse for. Kombiner gjerne flere kategorier, så når du ut til et enda bredere publikum.

 

Navn – Før du oppretter en blogg kan det vært smart å jobbe litt med bloggnavnet. Navnet bør være kort, fengende og noe folk husker. Selv har jeg bare kalt bloggen “stina” som navnet mitt, men bruker stinablogg overalt på sosiale medier, så det blir navnet mitt. 

 

Skriv ned ideer – Hvis målet ditt er å oppdatere bloggen 2 ganger hver dag, er det viktig å ha noen idèer i bakhanda. Hvis ikke kommer du til å slite de dagene kreativiteten ikke bobler over. Derfor bør du legge deg til som vane at hver gang du kommer på en idè til et innlegg, så skriver du det ned på telefonen din. 

 

Alltid ha med kamera – Du vet aldri når sjansen byr seg til å ta noen skikkelig fine bilder til bloggen, så derfor er det viktig å alltid ha med seg kamera. Selv pleier jeg alltid å ha med Olympus pen kameraet i vesken min, så jeg kan knipse bilder om det er noe jeg plutselig vil blogge om.

 

By på deg selv – Tørr å vis frem den du er, fortell noe som kanskje er litt utenfor komfortsonen å fortelle, og by på deg selv. Blogging er en personlig ting, og uten personligheten kunne man like greit skrevet for et magasin.
 

Ingenting skjer over natten – Som jeg nevnte tidligere i innlegget, så tar det lang tid å bygge opp en god blogg med høye lesertall. Derfor er det viktig at du ikke setter deg som mål å bli toppblogger innen et par måneder. De fleste bloggerne som ligger på toppen, har brukt mange år på å bygge opp bloggen, og det er hard konkurranse. Derfor er det viktig at du heller fokuserer på å bli så flink som du selv klarer, uten å tenke så mye på lesertallene. 

 

Promoter – Når du endelig har bygget opp en bra blogg, kan du gjerne promotere den. Å kommentere andres blogger en en smart måte å få flere lesere på. Men ikke skriv random “les min blogg” kommentarer. Det blir bare sett på som spam, og blir slettet. Bruk også sosiale medier til å vise frem bloggen din på. Her er både facebook og instagram smarte verktøy. 

 

Ha det gøy – Det aller viktigste når det kommer til blogging er at det skal være gøy. Du trenger ikke følge alle “regler” du finner. Gjør det til hva som passer for deg. Om du vil følge disse tipsene, er helt opp til deg, men bare pass på at det ikke ødelegger gleden ved å blogge!

 

 

Blogger du?
Legg gjerne igjen linken til bloggen din i kommentarfeltet, så tar jeg en tur innom!

73 kommentarer

Siste innlegg