Skulle ønske jeg visste det tidligere

Som ung voksen er det mange ting jeg har måttet feile og lære av. Det er så mange ting som jeg skulle ønske at noen fortalte meg da var jeg yngre, som kunne spart meg for så mye stress og problemer. I dag har jeg litt lyst til å være den personen for dere. Jeg vet det er mange av dere som leser bloggen min som er unge, og er på et sted i livet der mye er nytt. Derfor kan et par gode råd komme godt med.

Solarium. Men unntak av det siste halvåret, har jeg tatt solarium jevnlig siden jeg var 12 år. Jeg tenkte alltid at det ikke kom til å være noe stress, eller problemer med huden før jeg var typ 40 år. Problemet for min del er derimot at mye av huden min har på en måte blitt brent bort, som har gitt meg en hud som er veldig tynn og som fort får kviser. Ikke kult å slite masse med kviser, i en alder av 23 år. Thank god for gode hudpleieprodukter sier jeg bare..

Selv om det var ganske kjedelig og noe slit, er jeg glad jeg har jobbet helt siden jeg var 15 år. Det har lært meg så utrolig mye, og hjulpet meg å komme igang med å drive et eget firma. I tillegg har det lært meg at man må jobbe for å få ting.

De vennene man har på ungdomsskolen og videregående, blir sakte men sikkert borte. Man vokser fra hverandre, og man flytter ofte til forskjellige steder. Derimot er det de vennene man får når man har bikket 20 man oftere beholder. 

Tren fra du er ung, så det blir en naturlig del av hverdagen. Jeg sliter veldig med å få trening til å bli en del av hverdagen, fordi det aldri har vært det. Hele barndommen og tenårene hatet jeg alt av trening, og begynte ikke med trening før jeg var 17/18.

Alt ordner seg, om du ordner opp i det. Er det en ting jeg har lært, så er det at hvis man vil at noe skal skje, må man gjøre det selv. Det er ingen som magisk kommer for å sette opp IKEA hylla de, og det er ingen som magisk vet at du vil ut og feste i kveld. Let the world know. Lær deg å sette opp IKEA hylle selv, og tørr å ringe en venninne eller 5 for å dra ut. 

Ikke bry deg om hva andre tenker om deg. På ungdomsskolen skilte jeg meg til tider ut i klesstilen. Den ene dagen kunne jeg kle meg som tidenes mest rocka person, og etter det kunne jeg være en brunkrem med jente på. Jeg fikk ofte høre det av andre at de alltid skulle rakke ned på hvordan jeg kledde meg og så ut. Heldigvis lærte jeg meg etterhvert å ikke bry meg om andres meninger, men det var noen perioder der jeg var mye sinna på andre mennesker. 

Ikke ta imot dritt fra andre. Denne henger på en måte sammen med det forrige avsnittet. Men denne går mer på andre ting. Tidligere har jeg hatt jobber der jeg har tatt imot aaaaalt for mye dritt fra sjefer og andre ansatte. Rett og slett fordi jeg ikke turte å si ifra, fordi jeg var redd for å få sparken. Senere har jeg funnet ut at det er noe som heter arbeidstilsynet, som faktisk kunne hjulpet meg. Men den gang ei. Nå som jeg jobber for meg selv trenger jeg ikke å ta imot dritt fra noen som helst, uten å kunne si ifra tilbake. Det samme gjelder for dere, si ifra om noen behandler deg urettferdig. Det er faktisk ikke OK!

– Ikke overnapp brynene dine. Det har seg nemlig slik, at de vokser aldri tilbake like tykke som de en gang var. Så ikke overnapp de så de blir 2007 pornostjerne tynne. Det er ikke pent! 

Tenk over hvilke mennesker du har rundt deg. Selv har jeg hatt altfor mye dritt mennesker rundt meg, som ikke har ønsket meg noe godt. Slike mennesker sliter på psyken, og man blir bare sliten av de. Mitt tips; om en venninne eller kjæreste ikke behandler deg bra, kutt de rett ut av livet ditt. Det finnes millioner av andre mennesker der ute, som faktisk kommer til å behandle deg bra. 

 

Hva skulle du ønske at du visste tidligere?

 

18 kommentarer
  1. Hvordan skal man få de falske vennene vekk? Man kan vel ikke bare si ” vil ikke ha deg mer i livet mitt ” da blir de bare sur. Og blir en verre del av livet. Selv har jeg noen falske, men de blir så sykt såret hvis jeg prøver å snakke om det

  2. Jeg skulle ønske jeg visste at jeg kunne fortelle foreldrene mine at jeg slet med spiseforstyrrelse og at det fantes forskjellige ungdomssentere som man kan prate med om det.
   Men nå får jeg hjelp😊

  3. Hei! kan ikke du lage ett innlegg om det siste punktet? Jeg selv har lært det å “renske opp i live mitt”. Går igjennom å tenker over hvem som bygger opp og hvem som er der for å bryte deg ned. Jeg trenger ikke det selv, men kan tenke meg det er noe andre liker å lese det 🙂 Også kan du gjøre slik: Hvem støtter, hvem bryter deg ned, hvordan takle situasjonen. Jeg hadde foreldre som jeg følte brøyt meg ned, på grunn av dumme ting jeg gjorde i barndommen som stadig ble minnet på. “Jeg fikk 6er i matte”, så bra, hvordan går det med billappen, fått noen flere prikker?.
   Det jeg gjorde da var å si det til foreldrene mine. Gjøre de bevisst på hvordan jeg føler, og derifra endre “vennskapet”. Ikke alle er bevist at de bryter ned.
   Haha, burde laget mitt eget innlegg her ser jeg 😉
   Du har en bra blogg Stina. Hilsen Anna

  4. Hei! ELSKER bloggen din!!❤❤
   Du er vakker smart flink til blogging. Du er utrolig!!!😀 Jeg har et spørsmål om trening,når burde man begynne å trene??
   Håper jeg får svar.
   Hilsen en som Elsker bloggen din.❤❤❤💜

  5. “brunkrem med jente på” Hahaha, sånn gikk æ sjøl i 2 år.. mange som kommenterte det men æ måtte jo innse sjøl at det ikke va så fint gitt!
   Nån påstår jo at solarium ska dæmpe kvise og utbrudd, uten at æ veit nåkka 100% om det 🙂
   Og det du skriv om vænna på ungdomsskola, SÅ sant! Æ hadde 2 bæstevænninne før æ fløtta førr å fortsætt på 2åre videregående og sakte men sekkert så møsta æ kontakt me dæm bægge to. :/ Det e 7 år sia nu og sæll om æ har prøvd så blei kontakten aldri den samme ijænn, dessværre

  6. At man ikke bør stole på folk på Internett, gikk rett
   i fella også viste det seg at en instagram
   bruker var totalt falsk:(

  7. Er det noen tips jeg ville gitt til den jeg var i tenårene ville det vært å ikke stresse med kjærlighet for det kommer, og det er lov å være annerledes (og faktisk stå opp for seg selv). Gode tips du har her 🙂

  8. Det med ikke ta dritt i fra andre er noe jeg skal begynne med. Har hørt for mye dritt i løpet av livet. Elsker tipsene dine og hele bloggen og sefølgelig deg Stina. 💞

  9. Skulle ønske jeg visste at jeg ikke måtte jobbe livet av meg på skolen, og heller fokusere mer på venner.
   Hvordan kvitte seg, eller “slå opp” med en venn? Det er ikke så lett når man ikke har mange andre og venninnen heller ikke tar et hint…. Hjelp!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg