Ebay Guide – Mine beste tips!

På Ebay finnes det et hav av billige kupp. Du kan finne så og si alt du måtte se lete etter. Selv handler jeg ofte småting på ebay. Alt ifra mobildeksler til smykker. Å handle på ebay er som regel null stress, men det er noen kjøreregler jeg alltid følger, for å finne de beste kuppene. Disse “reglene” skal jeg dele med dere nå!

Det alle første du må gjøre, om du ikke har handlet på ebay eller andre nettsteder før, er å opprette en konto hos paypal.com. Det gjør at betalingen blir trygg og det blir ikke trekt mer penger enn det skal fra kortet ditt.

Deretter må du lage en brukerkonto på ebay.

La oss starte. Det første jeg alltid gjør når jeg går inn på ebay.com er at jeg skriver inn hva jeg vil ha tak i, i søkefeltet. Her prøver jeg å skrive så spesifisert som mulig, for å få best søkeresultat. Deretter trykker jeg på “search”.

Da kommer det opp en haug med søkeresultater. Det første jeg gjør da er å krysse av på “new” under “condition”. For å få et produkt som er ubrukt.

Deretter trykker jeg på “buy it now”. Du kan også handle på “auction”, men da må du ofte vente litt, og det er ikke så mye penger å spare hvis du bare skal kjøpe småting. Skal du kjøpe noe veldig spesifikt, kan du godt ha på “all listings” istedenfor.

Deretter huker jeg at på “free international shipping”. Dette kan være smart så du slipper at produktet plutselig blir mye dyrere. Om du skal kjøpe noe veldig spesifikt er ikke dette noe vits i å huke av.

Deretter finner jeg det produktet jeg liker. Sjekker alltid at det er en “top-rated seller”. Og at jeg får den billigste prisen. Ofte ligger de samme produktene ute fra forskjellige selgere, så hvis du bruker et par minutter ekstra på og sjekke prisene, kan du spare noen kroner.

Deretter velger jeg ut det mobildekselet jeg ønsker.

Krysser av på mobilmodellen jeg har.

Og velger “buy it now”. Det er også noen produkter som du kan velge “Add to cart”. Da legger du produktet i vognen, og du kan velge ut flere produkter som du kan betale for samtidig.

Deretter endrer jeg addressen min under “change address” og velger “pay with paypal”. Her får du også vite når produktet ankommer i posten. Trykk på “continue”.

Så logger du inn på paypal kontoen din.

Sjekker at leveringsaddressen og kontaktinformasjonen er riktig. (jeg har skjult min info siden jeg legger dette ut på bloggen). Trykk på “bekreft og betal”

Nå er kjøpet ferdig, og du får frem kvitteringen ved å trykke på “view and print your order details”. Du får også kvittering på email.

Håper du lærte hvordan du enkelt og trygt kan handle på ebay. Følger du disse kjørereglene blir handleopplevelsen din mye bedre!

Pleier du å handle på ebay? Og hva handler du?

29 kommentarer
  1. Gode tips for nybegynnere! Jeg handler ofte på ebay, det er så mange fine småting å få tak i der, og myye billigere enn hva det ville vært i butikken. Også kan det være mye større og bedre utvalg der også syns jeg, på feks mobildeksler ihvertfall!

  2. Elsker ebay! Er innom der ganske ofte. Hehe.
   Sjekk gjerne ut bloggen min for hva jeg har bestilt i det siste. La nettopp ett innlegg om det 🙂
   I tillegg har jeg tipset deg i tidligere innlegg. <3
   Ha fortsatt en fin tirsdag.

  3. Jeg pleide å handle mye mer på eBay før, men nå har jeg begynt å handle der igjen. Handler mest smykker, sminke og andre småting.

  4. Kunne du lagd et innlegg med ebay finds også?<3 Altså velykka ebaykjøp, eller bare ting du ønsker deg derfra.

  5. Hvilke vipper er det du bestiller fra eBay? Skal bestille det til nyttårsaften, så lurte på om du kunne si det slik at jeg vet at kvaliteten på dem er bra 🙂

  6. Kjøper ofte småting som smykker, pyntegjenstander, skolesaker osv 🙂 ikke alltid kvaliteten har vært på topp, men er stort sett fornøyd. Venninna mi bestilte fargeleggingsbok der som var så populær, og var så fornøyd med å ha funnet den til 12 kr på japansk når den koster 150 kr på bokhandelen i Norge. Haha, når den kon frem var den helt lik bare bitte bitteliten. Ebay selgere vet hvordan de skal lure folk, for det er jo få som sjekker størrelsen på det de kjøper!

  7. Min kjære har handlet endel på ebay, men ikke jeg, men takk for tipsene 🙂 Har skrevet en unnskyldning til deg i ditt forrige blogginnlegg, håper du forstår at jeg faktisk ikke visste :-

  8. Hei. Kan du lage et innlegg om hva du liker best å kjøpe på ebay og hva som er lurt å kjøpe på ebay istedenfor butikk

  9. Kunne du skrevet ett eget innlegg med ting du pleier å kjøpe på ebay eller ting du tidligere har kjøpt? Også si om du er fornøyd eller ufordøyd med det du har kjøpt?
   Handler en del på ebay selv 🙂

  10. er det noen ting man bør unngå å kjøpe på ebay? F.eks klær, sminke osv, hvordan er det med det? 🙂 Veldig nyttig innlegg forresten, takk!

  11. Tusen takk for at du tok deg tid til dette! Har lagret det som favoritter nå og skal se tilbake når jeg skal handle på Ebay. Igjen, tusen takk! Skjønner det må ha tatt litt tid!

  12. jeg er en ebay-veteran, haha 😀 pleier å handle mobil-deksler der, kommer aldri mer til å kjøpe et deksel for 200 kr i norge, når jeg kan få det til 20 kr på ebay 🙂 jeg har også handlet ekte victorias secret bher der, men går somregel i småting ja 🙂

  13. Hahah vi er ikke tilbakestående. Tror alle klarer å finne ut det der. Bruk heller dette på å skive noe litt mer fornuftig eller bare legg opp 🙂

  14. Hei Stina❤️ Jeg lurte bare på noe angående trening💪🏼😜 jeg vil si jeg er passe trent… Og lurer på om det da er lurt å trene hele kroppen i en treningsøkt eller å ta føtna en dag og armene en annen dag?😉 va tror du gir best resultater?💕💪🏼 har du også noen gode tips til protein rik mat som er bra å spise etter trening?😎 elsker bloggen din❤️❤️

  15. Er det trygt når det kommer til klær som kjoler? Jeg vil kjøpe en har ikke handlet på ebay før…

  16. Nei, jeg har aldri handla her, men har vært innom å kikket et par ganger og finner alltid mange fine mobildeksler.
   hehe 🙂 Er det god kvalitet på disse når de er så billige..? og hvor lang tid tar det før varene
   kommer i posten?
   Også lurer jeg på om du har kjøpt smykker der, og er disse i god stand? 🙂

  17. Jeg handler ikke så ofte på ebay nå lenger, men før pleide jeg å kjøpe mest iphone-deksle, ladere (de holder bare i type 2 måneder), smykker, selfiestenger (har 3 stk) og diverse småting.

  18. Takk Stina! Har lenge hatt lyst til å handle på ebay, siden utvalget er så stort. Men jeg har vært litt redd siden jeg ikke viste hvordan osv… Har hørt så mye dritt om ebay, men nå skal jeg virkelig vurdere det. Takk for tips og råd! 😘

  19. Hei!
   Jeg lurer på som jeg ser andre har spurt om også.
   Hva med toll avgift osv? Har hørt at man kan be om å få sendt det som gave så man slipper dette? Er det tilfelle?
   Flott blogg du har!!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg