Nå kan snapchat selge dine private bilder!

I dag tidlig leste jeg en ganske sjokkerende nyhet på TV2.no. Snapchat gjorde nylig en endring i reglene sine, der de blant annet har valgt å kunne lagre alle bildene dine, og selge de uten å informere deg om det. For å sette det litt på spissen, så kan faktisk de selfiene du sender til kjæresten din, som kun skulle være private, bli offentliggjort og solgt på nett. 

For den vanlige “mannen i gata” kommer det nok ikke til å skje så altfor mye. I og med at massemediene ikke bryr seg om du sender en halvdirty snap til kjæresten din. Men for de med mange følgere på snapchat, kan konsekvensene bli fatale. Jeg vil tippe av snapchat har en generering som gjør at den plukker opp bildene til populære snapchattere, og lagrer de. Dermer kan plutselig Kim Kardashian eller Fotballfrue sine private selfies bli solgt på nett.

Ganske sykt eller hva?

Selv vil jeg tippe at snapchat aldri ville hatt noen interesse av mine bilder. Men det er fortsatt ekstremt viktig å være obs på hva man sender til andre. Husk at det finnes apper som gjør at man kan ta screenshot av noens snapchatbilde, uten at personen får vite om det. Så nestegang du sender en småfrekk snap til gutten du liker, bør du vite at han kan lagre bildet og bruke det imot deg senere. Aner virkelig ikke hvor mange jeg vet om som faktisk blir truet av sine egne kjærester, hvor kjæresten truer med å lekke bilder om de slår opp. Rimelig skrudd eller? Ah, dagens samfunn altså. Blir helt sprø jeg!

Men uansett folkens. Det jeg vil frem til med dette innlegget, er at dere må tenke dere om før dere sender bilder på snapchat. Samme gjelder facebook, kik, instagram og hele sulamitten. Ting kan bli brukt mot deg senere, og det er ikke noe gøy å få et nakenbilde av seg selv spredd rundt på sosiale medier og pornosider. 

Hva tenker du om at snapchat kan bruke dine bilder som de vil? Og har du sendt bilder du angrer på?

54 kommentarer
  1. Ble litt skremt når jeg leste det, og føler at mye av poenget av Snapchat blir borte. Ganske dumt at de skal ødelegge det morsomme med snapchat og at det skal bli sånn.
   Men for all del, om snapchat eller andre medier har interesse av bildene jeg sender, værsegod! Jeg sender ikke noe jeg angrer på eller som kan bli brukt imot meg, annet enn “stygge” bilder av ansiktet mitt.

  2. Jeg syntes det er doumt at de kan selge bildene som du sender til venner eller familie som kan være personlige PS jeg elsker bloggen din

  3. for min del fokuserer jeg på at det blir sendt milliarder av snapper hver dag, så oddsen for at mine bilder blir lekket er høyst usannsynlig 🙂

  4. Det er jo helt forferdelig😔 Det ødelegger jo på en måte hele Snapchat . Nå er de vel bare opptak av å få/tjene. Men er det noen som sender inn dem eller er det Snapchat som screenshoter dem på en måte?? Jeg ble litt redd da jeg leste dette fordi jeg har sendt masse rare snapp i det siste(ikke naken). Men vil ikke at et bilde av meg med dobbel hake osv… Skal komme ut når jeg bare sender det til vennene mine. Hva med vidioer da?

  5. Off det er skummelt at Snapchat har forandrett seg så mye,det er veldig skummelt,tusen takk for at du blogga om det. Folk må passe på hva de legger ut på sosiale medier.😊

  6. Hørte det der! Synes ikke noe om det selv om det kanskje ikke vil skje så mye med oss” mannen på gata” som du kalte det. Poenget er jo borte, og man får ikke den tryggheten av å vite at de er borte for godt. Litt drøye bilder blir nok ikke sendt fra meg til kjærsten på snap lenger. Litt skuff da siden det er en veldig genial app i utgangspunktet. Ha e fin dag videre <3

  7. Instagram også gjør sant! Ble kjempe redd, jeg googla instagrambrukernavnet mitt, så var det bilder av meg liggende på Google! Jeg har privat konto også..
   Det var ikke noe gøy, men jeg tipper de bildene som lå på Google, var bilder jeg hadde hatt som profilbilder, men uansett. Det var også ganske flaue bilder av meg selv, så..

  8. jeg er enig med de over! det er kjempe ekkelt å tenke på at noen kan gjøre hva de vil med de bildene vi sender til hverandre! det er jo privat! Hele poenget med snapchat er jo at man kan sende meldinger/bilder til hverandre uten at alle ser det! vi må være foriktige med snapchat nå!! håper det er murlig å få det tilbake som det var før..-.-
   utrolig glad i bloggen din! du er nydelig og glad for at du tok opp dette!

  9. Om de som eier Snapchat kan kopiere bildene våres hvis vi legger de ut på min story? Er litt usikker på det

  10. Haha, slapp nå av folkens. Dette gjelder kun mystory bilder. Les snapchats nyeste forklaring, så ser dere det. Er ikke så farlig som dere tror.

  11. Jeg syns det er så domt av snapchat skal kune lagre allt jeg senner,jeg hater at allt jeg/du delersenner på internet skal bli lagret på nett,men du skal jo være på nett med vet… Elsker deg og din blogg Stina

  12. Jeg syns det er så domt av snapchat skal kune lsgre allt jeg senner,jeg hater at allt jeg/du delersenner på internet skal bli lagret på nett men du skal jo være på nett med vet… Elsker deg og din blogg Stina🌸

  13. Det er kommet ut at snapchat har endret det! De kan nå lenger ikke ta vare på våre private bilder og chatter på snapchat! 🙂 noe som jeg synes er utrolig bra, for de har jo egentlig ikke rettigheter til å ta bildene våre og legge de ut på en annen nettside.

  14. Åå herregud!! Jeg visste dette ganske lenge egentlig ,har alltid vært veldig forsiktig med det:/ jeg synes det er ganske dumt at det er sånn, hvorfor kan man ikke kose seg på snapchat istedenfor at de tar bildene til folk:( det er så ille.. Jeg har blitt så
   Redd for det at jeg aldri tar bilder
   På snapchat så mye mer lenger.. Det eneste jeg stoler på er kamerat på mobilen ahahahhahah😂😂😂

  15. ELSKER DEG OG BLOGGEN DIN,STINA😍😍😍😍😍
   DU ER BARE DEN BESTE BLOGGEREN JEG VET OM😍😍

  16. Reglen gjelder heldigvis kun snapstories og ikke de snappene man sender privat til venner. Det er jo en stor forskjell på de to tingene, da de fleste nok (forhåpentligvis) tenker litt mer over hva de legger ut der, enn hva de sender privat 🙂 Ellers var jeg like negativ til det som deg, før jeg fant ut hva regelendringene egentlig gjaldt..

  17. Snapchat har, fra før av, lagret alle bilder og videoer som har blitt (og bli) sendt, så selv om vi brukere bare kan se bildene en stund, så har de alltid blitt lagret. Samtidig så er jo ingenting man deler på sosiale media privat, så de som har valgt å legge ut ting de helst ikke vil at andre skal se, har jo kanskje vært litt naive? Det er jo sprøtt at de nå kan selge bildene, men å si at det kan få fatale følger er vel kanskje å ta litt hardt i? Internett er internett, og deler man noe der – selv et bilde som bare varer 10 sekunder – så er det der for alltid. Nettvett er viktig.

  18. Synes det er ekkelt hvor mye eierne av de sosiale mediene får til makt egentlig. De sitter med utrolig mye personlig data..

  19. In other words, do not send any photos via the internet, which you would be ashamed to have your children and grand children see someday.

  20. det e feil det du skrive, snapchat har informert at di skulle ha rettifhetene for noe på nettstedet deres, for å promotere snapchat, men de sa også at snapchat vil ikke selge, eller bruke bildene til snapchatbrukere uten tillatelse fra den som er på bildet 🙂

  21. Vet du hva, det er helt gale. Men det er jo på en måte bra, slik at vi passer på hva vi sender på sosiale medier og snap osv.
   Kjenner en som gjorde akkurat det du nevnte. Ikke med meg selvfølgelig, men med eksen også la han bildene ut på forskjellige sider og viste de til meg mens han gjorde henne til narr. syke greier! Kan ende opp på amrikanske hevnsider. Det er jo kjempeskummelt, noen legger jo til info om personen og risikerer og få personen voldtatt eller værre ting.. Og dette var bilder eksen til kompisen min sendte som var via snap og forskjellig. Han viser de rundt som pokaler. Det er så grusomt ekkelt! Stakkars jenta.

  22. Men ingen av dere har vel sendt nakenbilder til kjæresten deres eller……..
   Foresten elsker bloggen din er ny følger!!!!

  23. Syntes det er dårlig gjort for snapchat har sagt før at man kan sende snapper til vennene sine anonymt…
   Jeg gjorde slik at snapchat ikke kan se my story.
   Det er lurt å gjøre!
   PS elsker bloggen din Stina♥️♥️❤️❤️❤️💛💚💙💜💓💞💞💕❣💗💖💝💘

  24. Det er ikke sant, de har oppdatert saken 🙂
   Men er jo alltid greit å tenke seg 2 ganger om uansett.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg