En utrolig viktig sak!

Oktober er rosa måned, og jeg syns det er fantastisk at det brukes en måned i året til å bringe frem åpenhet om brystkreft. I Norge er det over 3000 kvinner som årlig får brystkreft, og derfor er det viktig å gi støtte ved å bruke en rosa sløyfe eller donere penger til brystkreftforeningen. For de som blir rammet av brystkreft er det hele 90% som overlever de 5 første årene. Dette er veldig mye takket være at det har blitt mye åpenhet om brystkreft, sånn at mange blir flinkere til å sjekke brystene sine jevnlig, og tidligere finne svulst. 

Brystkreft er noe som rammer hver 12 kvinne i Norge. Det kan være en tante, en venninne, moren din eller deg selv. Derfor er det så utrolig viktig at man har større fokus på brystkreft, sånn at enda flere blir flinkere til å sjekke brystene sine jevnlig. Fra man fyller 30 år bør man sjekke brystene jevnlig hjemme, og også ta mammografi. Husk; desto tidligere man oppdager brystkreften, desto større er sjansen for å overleve. 

Selv om jeg vet at de fleste av dere som leser bloggen min er under 30 år, syns jeg det er viktig at vi viser omtanke. Bruk en rosa sløyfe i oktober for å vise omtanke til de rundt deg, som selv har/ har hatt brystkreft og til de som har venner/familie som er rammet av brystkreft. Anbefaler dere også å ta turen innom Lindex, Mester Grønn, Kid, Vitus Apotek eller Coop og kjøpe dere en rosa sløyfe. Inntektene fra salget går til forskningsprosjekter som øker kunnskapen om behandlingen av brystkreft. Du finner også mange forskjellige produkter på kreftforeningens nettside HER

Du kan også lese mer om brystkreft, behandling, symptomer og undersøkelser HER.

♥ Sammen kan vi støtte kampen mot brystkreft ♥

 

25 kommentarer

Siste innlegg