Ikke en jente-jente

De fleste som leser bloggen min, eller kjenner meg sånn halvveis, tror som regel at jeg er veldig jentete. De ser en litt oversminka rosablogger, og tenker “hu digger sikkert Justin Bieber og tar selfies dagen lang”. Men, det er veldig langt ifra sannheten. De fleste får som regel litt sjokk når de blir ordentlig kjent med meg, fordi jeg er egentlig veldig guttete av meg. 

Sånn rent bortsett fra at jeg bruker jævlig mye sminke og alltid har nykrøllet hår, er jeg ikke så jentete. Når det kommer til klær for eksempel slenger jeg som regel bare på meg noe som matcher sånn noenlunde. Å endevende hele klesskapet, bruke en time på å kle på seg, og kordinere smykker i tillegg, det gjør jeg så og si aldri. Har jeg på meg smykker så er det som regel fordi jeg for en gangs skyld husker å slenge det på meg! 

Hver gang jeg skal på filmkveld med venninner blir det alltid ganske kaos. De fleste jenter elsker jo litt klissete romantiske komedier som “PS I love you” og “The notebook”, og litt sånn “husmorporno” filmer som “Magic Mike” og “Fifty Shades”. Jeg derimot vil mye heller se på en actionfilm, komedie eller en skikkelig skrekkfilm som “Jackass the movie”, “politiskolen”, “Hostel” og “James Bond”. 

Når det kommer til serier på tv’en er det enda verre. Hver gang jeg er hjemme hos søsteren min blir det alltid 3 timer med “kjolen som sier ja!” og “sex and the city”. Fett at brylllup skal være en stor dag i livet. Men å måtte stresse så sykt mye for å finne en kjole. Nei, det hadde jeg aldri giddet! Og godt voksne damer som snakker om sex syns jeg ærlig talt ikke at er så gøy. Sett heller på Family Guy eller Top Gear så koser jeg meg! Drøy humor og biler. Ah, mye bedre!

På vorspiel blir det som regel enda verre. Først setter jentene på Justin Biebers nye sang, også begynner de å ta sjukt mye selfies. Jeg liker bedre å høre på litt 80 talls rocke klassikere som AC/DC og Kiss. Selfies blir det som regel heller ikke mange av. Hvis jeg husker på det knipser jeg som regel et par bilder med kameraet, til bloggen og sier meg fornøyd med det. Men å stå og knipse 39 selfies i alle mulige vinkler med 3 andre venninner, nei, det gidder jeg ikke. Skal jeg ta en selfie til snapchat knipser jeg som regel 1 eller 2 bilder og sier meg fornøyd med det. Orker virkelig ikke å være pirkete, og er heller ikke så nøye når det bare er til snapchat.

 Det kleineste av alt er vel dater. De fleste jenter blir som regel overlykkelige hvis en gutt gir de blomster, eller tar de med på en fancy restaurant. End gjerne daten med å dra et sted hvor dere kan se solnedgangen også, mens dere holder hender, da blir’e søtt. Jeg derimot, får helt hetta hvis en gutt skal være romantisk. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg hater romantiske ting. Når gutter skal overraske meg med ting, da blir jeg mest klein-sjokkert. Skal vi på date, kan du heller ta meg med ut og spise pizza på Peppes, også sier vi oss fornøyd med det. Sleng på en deg en jeans og en grei tshirt. Ikke kom på daten med dressjakke og frakk. Da blir det kleint. 

“That time of the month” er jo et velkjent uttrykk for jenter når de har mensen. Her også er jeg ikke så jentete av meg. For det første trodde jeg i mange år at man skulle få mensen samme dato hver eneste måned. Det heter jo “that time of the month”. Så jeg skjønte aldri hvorfor det ikke kom til samme dato. Hvor ofte det kommer kan jeg takke p-pillene mine for at jeg har styr på. For sånt har jeg aldri hatt helt kontroll på! En annen ting er jo at veldig mange jenter blir som regel sjukt gretne og følsomme når de har mensen og PMS (når i måneden har man PMS forresten? haha). Husker jeg hadde en venninne som ble så følsom når hun hadde mensen, at man såvidt kunne se på henne uten at hun begynte å grine. Jeg derimot, merker ikke en dritt. 

Når det kommer til trening er jeg vel hakket mer brutal enn hva de fleste jenter er. Jeg drar på gymmet og løfter tunge vekter, og spiser mye proteiner. Yoga, saltimer, chiafrø og algesmoothie holder jeg meg langt unna. Detox har jeg heller aldri testet, og sånt syns jeg bare blir tull. Kroppen klarer å rense seg helt fint på egenhånd. Jeg er heller ikke typen som slenger meg på alle mulige slankemetoder bare fordi det er trendy akkurat nå. Jenter, skal dere ha resultater, er det best å dra på gymmet og løfte tunge vekter, og spise jævlig mye proteiner. Ikke alt dette andre bullshitet som visse rosabloggere prøver å pushe på dere. 

 

 

Så ja, jeg kan vel konkludere meg at jeg ikke er en jente-jente.
Men det er helt ålreit. Jeg liker meg selv akkurat sånn som jeg er.
Og på den positive siden, går jeg i alle fall sykt godt overens med gutter!

59 kommentarer
  1. merker som regel pms når man er sammen med eksempel kjæreste eller nær familie. ellers merker jeg det ikke,kanksje du ikke merker det selv men hadde noen bodd med deg kanskje de merker det 🙂 av å til merker jeg det selv men som regel merkeer jeg det på rekasjonen til foreksempel kjærestn at jeg svarere litt mer surt nei enn jeg trenger eller griner av teite ting XD

  2. jeg er veldig jente-jente 😛 eneste er at jeg liker rock og rap, men hører også masse på demi lovato og selena gomez 😛 men jeg liker det 🙂 er sånn alle kjenner meg 😛

  3. Du har faen meg store pupper, lange nailer, svære lepper med nude leppestift og den juicy, svære rumpa! Du er en jente-jente FFS!!!!

  4. Jøss, dette innlegget fikk meg virkelig til å se deg på en annen måte! Tror vi hadde gått godt overens! 🙂

  5. Chiafrø er faktisk en super kilde til proteiner, og inneholder faktisk hele 21 g protein pr 100 gram 🙂

  6. Bra du er deg selv, jeg syns det var veldig modig av deg og skrive om hvordan du virkelig er, det er ikke mange jenter som tørr og si at de ikke er helt jente-jente og går mest overens med gutter 🙂 Elsker bloggen din!

  7. Haha omg trodde det va kanske noe feil på meg når det kom til romantiske ting. Jeg vill heller ha en coca cola æn blomster. Et spørsmål hvis man vil bli kjent med deg, skulle du synes det er rart ? Syns du er en morsom jente og følger deg varjedag. Hilsen Oslo girl

  8. Hei jeg er veldig lik deg om morgen tar jeg den første buksa jeg ser og en topp så er jeg done for the day!jeg kjenner ikke noenting når jeg har mensen jeg hører folk klager og ikke vil ha svømming fir å ikke bruke ob jeg bare tar ob og stikker til svømming.keg trener også sånn som deg ellers kjeder jeg meg og vil bare hjem.jeg liker å børste håret men thats it!!!jeg er ikke en jente som ikke vil dra på svømming på grunn av mensen.jeg tar og ordner det og kommet 30 min i vannet et ikke ille!liker bloggen din!

  9. er det noen kler du har nå som du har hat veldig lenge? Altså at du brukte dem for 2 år sida. Vis du skjønner?

  10. Eg e virkeli ikkje noke jentejente, og har aldri vært de.. E den jenta som blir mest sett på som kompis, klare ikkje ve med jente, ligge stortsett skitten og oljete og skrur på bil om eg ikkje e i stallen, og kjører lastebil på jobb. Som regel so får eg kommentaren med at eg e verdens beste guttekompis, berre med ei bra ræv og store pupper – og DE e noke eg elska med meg sjøl! Minst romantiske personen du finne, som blir kvalm og klein av å sjå på folk holde hender, og virkeli kan å sjå på synspunktet te menn!

  11. Gleder meg til å lese bloggen din. Bloggen er utrolig bra🐼. Du er den peneste blogger jeg har sett 👍🐼☺️😀😊😄😃😍

  12. Jada du er dritkul og overlegen som ikke er som “alle oss andre jenter!”
   Vil du ha en trofee eller noe?

  13. Tror egentlig det er en myte at alle jenter er jente-jenter. For alle ukjente virker vel de fleste jenter som en jente-jente. Men de fleste har en mer komplisert personlighet enn det. Det var morsomt å lese dette innlegget, men jeg syns det virker som om du virkelig ønsker å presisere at du ikke er ordinær.

  14. Jeg tror at de fleste jentene i Norge er en god blanding. Jeg tar selfies innimellom, ja, det gjør vi vell alle. Jeg er Belieber og jeg hører på massse rock. Jeg kler meg i kjoler og jeg kler meg i boyfriend jeans. Jeg krøller håret en dag og andre dager bryr jeg meg egentlig. Jeg tror ikke at det er noe fast, men at det er noe som forandrer seg over tid. Folk finner seg selv etter hvert og reisen dit er spennende 🙂

  15. okei hvor finner du disse jentene?! haha du beskriver sånne jenter man finner i amerikanske filmer, ingen norske jenter oppfører seg sånn. har vel inntrykk av at en del bloggere oppfører seg på denne måten du beskriver, og syns du passer ganske bra inn der. og selvom du bare brukter 1-2 forsøk på snap, så tar du vel ganske mange snaps iløpet av en kveld. har lidd meg gjennom et par kleine snapvideoer av deg som filmer deg selv på byen.

  16. hei Stina jeg elsker det du gjør men kan du lage mere morsomme videoer som du pleier for de er så bra. Du får meg til å le hver gang jeg ser på dine videoer og kan du ta en der du ringer de som sender deg telefon nr. PLIS og foresten du er best.

  17. Unnskyld! Men det å si at det ikke er jentete å løfte vekter og si at alle jenter går på yoga blir helt feil! Jeg feks. (Og kjenner maaaaaange andre, i tillegg vet jeg om mange) som trener med vekter, og ikke yoga. Noe jeg syns du gjør altfor mye av er fordommer og henge alle under ett tak, det blir helt feil!!
   Liker deg veldig godt og du er helt klart favoritt bloggeren min, så ikke hat meg etter dette, for det er bare min mening

  18. Slutt med å snakke sånn! Du vet ikke hvordan alle jenter er! Kjenner du liksom alle?! Nei, det gjør du ikke, så slutt å oppføre deg sånn også!
   Det blir for dumt!
   Og det er forresten ikke noe som heter jentete og guttete!!

  19. Jeg kunne ha skrevet en hel bibel om det her, men det faktum at du dedikerer et helt innlegg til å vise alle hvor annerledes du er enn andre jenter er faktisk ganske ødeleggende. Du sier ingen plass i dette innlegget at du er bedre enn andre jenter fordi du ikke assosierer deg med tradisjonelt feminine ting, men det er indirekte det inntrykket man får når du så stoisk prøver å dissassosiere deg selv med det kvinnelige kjønn.
   Det er ikke noe galt i å være jente-jente, ok? Du prøver å male deg selv som en helt fordi du tør å si at du ikke liker Justin Bieber, men heller SKIKKELIG musikk som AC/DC og Kiss (merk: band oftere likt av menn). Du ser ikke på søppel-DAME-TV, men heller Family Guy og Top Gear, slik som kule GUTTER gjør ;););) Nei, nå ble dette litt vel sarkastisk her, men jeg er ærlig talt sååå lei av at alt unge jenter liker blir gjort om til en vits! Vi skal bli gjort narr av for alt; Starbucks, selfies, popmusikk og alt faen… Det hadde vært så mye mer kontroversielt å lage et innlegg der man sier “Joda, jeg er faktisk en skikkelig jente-jente. Og det er helt greit.” isteden for dette, som man får høre over alt.

  20. Tenker vel egentlig at man får best resultater av trening man liker å gjøre og er egentlig dritt lei av folk helt uten utdanning og kompetanse skal komme og gi oppskrifter for hva som funker for alle. Kroppen trenger ikke mer enn 1,5-2 g protein. Dette gjelder også for oss som trener. Du trenger også karbohydrater og fett, og hvis du er helt overkill på protein blir det veldig hardt for levra, på samme måtte som om man drikker mye alkohol. Hva slags trening og kosthold man får “resultater” av er HELT individuelt. Selvfølgelig er det noen generelle retningslinjer som gjelder for alle, men allikevel.
   Jeg vil også anbefale deg og skaffe deg sikkelig utdanning innen dette emne hvis du tenker å fortsette å skrive slike innlegg. Det blir liksom som at jeg skal sette meg å blogge om klinisk medisn. Jeg er helt seriøs. Tror bloggen din hadde blitt bedre og mer nyansert hvis du skaffet deg bedre kompetanse og lærte deg litt om forskning og kilde kritik.

  21. ja, maks da? du sier at du ikke er jentete fordi du løfter tungt. For jenter ellers går bare rundt og løfter pinglevekter og tar selfies i speilet? Hva løfter du maks i knebøy, markløft og benkpress for eksempel? 🙂

  22. Hmm, nå finns det jo mange forskjellige jenter da, å si at du ikke er en typisk jente-jente fordi du løfter vekter og ser actionfilmer? Ehe, det blir litt for dumt. Mange, mange maaange jenter, trener med vekter og er på samme måten som deg. Uten å kalle seg selv for en guttejente :p Jeg er nesten prikklik, men at du på den måten prøver å distansere deg så voldsomt til den typiske jenta som i dine øyner kun sminker seg, tar selfies, går på yoga og drikker rense te- whaaat sier jeg bare. Du er ikke noe guttejente av desse grunnene, sorry azz :p Du er mer jentete enn den er gjennomsnittlige jenta i Norge vertfall :p

  23. Hva er greia med å sverte andre jenter så sykt, bare for å fremheve for sykt chill du er selv? Trenger ikke være helt prippen bare for å være jentete.

  24. Første inntrykk: søt og lufter puppene, så at gutta liker deg virker logisk. Men. Utfra det jeg leste, som ikke var alt, er du ikke såværst 🙂 Og noen er skikkelig selv om de er jålete. Umoden er noe annet. Du virker skikkelig. Og søøøt…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg