Ukens spørsmål #71

Hva mente du med at du har “angst med mat”, at du derfor må lage mat alene?
– Etter at jeg jobbet som kokk utviklet jeg en veldig sterk angst for å lage mat for andre. Grunnen til det er fordi flere av de jeg jobbet med var veldig slemme mot meg, og fikk meg til å tenke at jeg er ekstremt dårlig til å lage mat, og at det er noe jeg burde skamme meg over. På en side vet jeg jo at jeg kan lage mat, i og med at jeg fikk veldig gode karakterer på skolen, ble buskerudmester og fikk 3. plass på østlandsmesterskap. Men når man jobber med noen i flere måneder, som går og rakker ned på deg hver eneste dag, er det vanskelig å ikke tro på dem. Derfor klarer jeg kun å lage mat til meg selv, når jeg er helt alene. 

 

Hei Stina, lurer bare på om du har tengt å farge håret ditt noen gang? Ikke det at du har stygg hårfarge eller noe, men bare for gøy, og for å se åssen set blir. Det hadde vært så gøy å se deg f.ek. Blond. 
– Tror nok aldri jeg kommer til å farge håret mitt blondt. Søsteren min prøvde å farge håret mitt blondt en gang da jeg var rundt 12 år. Det ble ikke så pent for å si det sånn. Når mamma kom hjem fra jobben, sa hun bare “Stina, du skal få slippe å dra på skolen i morgen. Jeg kjøper med farge på vei hjem fra jobben jeg…”. Haha! Så dere kan jo tenke dere hvordan det så ut! I tillegg er jeg veldig glad i mørkt hår, og syns det rammer inn ansiktet mitt veldig bra. Jeg prøvde jo en blond parykk for ikke så lenge siden, og la ut en liten spøk på snapchat om at jeg hadde farget håret blondt. Vel, det var ikke så mange som syns det var pent for å si det sånn. De fleste bare “shit, hva har du gjort? Du var mye finere med brunt hår”. Haha!
 

Det er: kunne du bodd på Oslo øst? Jeg skjønner at du bor på vestsiden, så bare lurte.
– Jeg bodde på Øst da jeg flyttet til Oslo. For da bodde jeg på Grunerløkka. Men jeg syns det var litt skummelt å bo der, siden jeg bodde veldig nærme Akerselva, og der er det veldig mange personer som selger dop 24/7. Men nå som jeg bor på vest syns jeg det er mye tryggere og mye mer rolig. Møter aldri på noen som hverken selger dop, tigger penger, eller er narkomane. Så det er veldig greit å få slippe. Det er jo selvfølgelig mer rolig lengre opp på Grunerløkka (don’t get me wrong). Men jeg liker meg best på vest. 

 

Hvor får du inspirasjon til klærne du bruker, sette sammen osv.?
– Litt overalt. Pleier å finne inspirasjon fra bloggere, mennesker på gata, og i butikker når jeg er ute og handler. Som regel pleier jeg å handle de klærne jeg liker, også setter jeg det bare sammen sånn som jeg selv syns er fint. Hehe!

Hvordan takler du haters?
– Jeg får ikke så mange hatkommentarer, så jeg trenger sjelden å måtte takle de. Men det hender jo selvfølgelig at det tikker inn en drittkommentar eller to, men da bryr jeg meg som regel ikke om de. Det hender jeg banner litt tilbake til personen, i mitt eget hode, men utover det gjør jeg ingenting. Det er veldig sjelden det kommer noe godt ut av å svare tilbake. Da personen som regel gidder å holde samtalen, men jeg selv har sagt meg ferdig med det for lengst. Men jeg tenker jo litt sånn, at folk som slenger dritt på nett kan jo ikke ha et veldig godt liv. Så jeg gidder ikke å få et like bedritent liv som de har, ved å ta meg nær av den dritten de slenger. 

Tips til blomster som kan stå på gulvet? (klarer ikke å velge).
– Hmm.. Selv liker jeg veldig godt den grønne planten jeg har på gulvet. Husker ikke helt hva slags type plante det er. Men hvis du drar på Plantasjen, så finner du en hel haug forskjellige fine planter som du kan ha på gulvet. 

Kan du lage en morgen rutine siden du har siden du ikke bor i kollektiv lenger?
– Hmm. Har ikke endret morgenrutinene mine sånn ekstremt siden jeg flyttet ut derfra. Men kanskje det? Fortell meg gjerne om dere vil at jeg skal lage en ny versjon, så gjør jeg gjerne det!

 

Vurderer å gå til innkjøp av en slik sportsbh fra Nike som du har, bare lurte på om det er god støtte i dem? Har hørt de kan være litt dårlige om man skal springe osv.
– Selv syns jeg det er veldig få sportbh’er som er gode nok til å bruke når man løper. De fleste har jo bare en veldig stram strikk under puppene, og ikke noe over selve puppene. Så da ender man opp med at puppene flyr opp og ned når man løper. Noe som ikke er bra, da man ødelegger elastiteten i puppene. Den eneste sportsbhen jeg noensinne faktisk syns at har holdt bra nok, uten å kvele meg, er fra Pierre Robert. Den strammer over hele området, og fungerer veldig bra!  

 

  
Hva er dine tanker rundt veganisme?
– Personlig kunne jeg nok aldri blitt hverken veganer eller vegeterianer. Jeg elsker kjøtt altfor mye til å gi slipp på det. I tillegg vet jeg med meg selv at hvis jeg skulle blitt vegeterianer hadde jeg slitt veldig med å få i meg nok proteiner, uten å måtte hatt et veldig strengt kosthold. Jeg har vokst opp på bygda med masse bondegårder rundt meg, og har aldri sett at noen dyr har lidd. Hadde jeg derimot bodd i USA, der kjøttindustrien er ekstrem og ikke bra for dyrene, hadde jeg nok trappet ned på kjøttspisingen. Men dere må huske på at veldig mange ganger når dere ser videoer på facebook fra kjøttindustrier, viser det som regel ikke norske bondegårder. Og så lenge man holder seg til å spise norske merker som selger kun norsk kjøtt, så går det bra. Vet at det sikkert kommer en hel haug kommentarer fra vegeterianere nå om at dyr i Norge har det så grusomt. Men har dere faktisk vært rundt på gårder i Norge og sett selv? Eller hører dere bare på hva bloggere og videoer som blir delt på facebook sier?

 

 

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

 

♥ Følg meg på FACEBOOK for oppdateringer ♥

35 kommentarer
  1. Noen spørsmål til neste spørsmålssrunde:
   1. Har du noen tips å komme med til blogg som er nybegynnere og hvordan man kan forholde seg til tre-fem ting om det skulle være tema? Eks sånn som din: trening, mote og kosthold (tror jeg det var!) ehehe.
   2 kan du lage en slags kvelds rutine i stedet for morgen rutine?
   3. En video om hvordan du redigerer instagram bildene dine? 🙂
   Du har en kjempe fin blogg, har fulgt deg en god stund og titter innom vær dag. Tror du at du kunne tittet innom min og kanskje kommet med noen tips til hva jeg kunne gjort bedre? 🙂 <3

  2. Du er så nydelig Stina!! Stå på. ❤️ Og forresten så vil jeg gjerne at du lager en ny morgenrutinevideo!✌🏼️

  3. Hei, det er ikke bare pga dyrene folk velger å bli veganere:)
   Jeg har tatt tester der jeg skårte høyere på muakelmasse som veganer enn når jeg var kjøtteter.
   Det som er stressende for dyr er transportdelen; stå i kø føe de blir drept; ser de foran seg bli drept. Melkekyr er det synd på. De blir fratatt kalven me engang de er født; viste du kuene gråter og hyler? Viktig å få kunnskap om ting før man har en mening om det:)

  4. Er du veldig negativ med deg selv og hvordan du ser ut? Er det mange ting du er ufornøyd me din kropp?

  5. Har du tips til en bra concealer? Jeg har masse kviser rundt i hele ansiktet og vil gjerne dekke dem så bra som overhode mulig…

  6. skjønner at du liker deg bedre på vestsiden, men må bare si at både tiggere og narkomane som regel ikke er farlige mennesker 🙂

  7. Er du hard to get når du drikker?
   Hva synest du om porno?
   Hvem er forbilde ditt?
   Har du noen mening om pelsindustien?
   Hva er din erlige mening om Sophie Elise?

  8. Jeg vet du har laget en video der du snakker om depressjon, men kunne du lage en video om ting som kan gjøre oss glade eller aktiviteter som gjør til at vi ikke trenger å gruble så mye?

  9. Jeg er oppvokst på gård selv. Vi har mest sauer. Når det kommer tre lam eller fler så blir lammet tatt bort fra moren så fort som mulig fordi sauen som oftest ikke har nok melk til tre eller flere lam. Klart det er trist og det er ikke helt bra for lammet. Men på norske gårder får de fleste dyr godt stell. Men husk på at jo lenger lammet/kalven eller hva det måtte være,er hos moren sin jo verre blir det å bli tatt fra moren.

  10. Benjamin virker som verdens beste gutt!! Du er så heldig Stina!
   Når skal dere lage flere videor sammen???
   Liker de gamle kjempe mye!

  11. Før trodde jeg også at norske dyr hadde det så bra, mormor og farfar hadde gård selv, det eneste jeg så var at alle fikk mat og stell, fikk gå ut på grønne store marker og være litt mer frie. Jeg så ikke at kalvene til kua ble tvunget ifra hverandre, og så dem aldri på vei i trange bur til slakteriet eller hva som skjedde der. Dyrene har det nok bedre på norske gårder enn hvordan de har det i andre land. Men å tenke på at disse dyrene lever for å bli spist av mennesker, og lever ikke så lenge som de egentlig kunne hvis de ikke skulle bli slaktet, gjør meg trist. Hvis du søker på youtube på “lammeproduksjon i norge” eller “kyllingproduksjon i norge” eller noe lignende, så kan du se hvor trist det egentlig er. Stakkar kyllingene som lever så tett, blir lasset i kasser med mange andre kyllinger, noen drept på veien, blir gasset og drept. Og se på den stakkars sauen som faller over ende av ettelleraennet bedøvelsesmiddel. Jeg forstår at det er vanskelig å leve uten kjøtt fordi det smaker helt fantastisk, skulle bare ønske at alle visste hva som skjer med disse uskyldige dyrene.

  12. La meg bare starte med at jeg vil aldri ønske og tvinge veganisme på noen, men det og si at dyrene på norske gårder har det helt supert, blir HELT feil og si. Ja, de er mildere enn f.eks. de værste videoene man ser fra USA, men i mine øyne fortsatt ganske ekstreme. Dette kommer ikke fra ting jeg har “sett på facebook”, men hva som virkelig skjer der ute. Visste du f.eks. at alle høner på gårder som er satt til egg, slakter alle hønene som ikke produserer nok egg, for så og kaste dem ut istede for og bruke kjøttet? Visste du at de misshandler griser og andre dyr i form av bittesmå bur, overfylte steder og voldsom behandling i form av flytting av dyrene? Jeg har valgt og kutte ut alle typer kjøtt og egg, men bruker melke-produkter fra norske merker, som er en del snillere hvertfall. Der hvor kuene går fritt, og lever på de mindre gårdene. Jeg får også i meg mer enn nok av vitaminer og proteiner fra andre råvarer, og det er ikke vanskelig i det hele tatt. Som sagt, veganisme er ikke noe jeg ønsker og tvinge på noen, men syntes det blir feil av deg og påstå noe du ikke vet noe om.

  13. Liker veldig godt ukens spørsmål-innleggene. Syns du svarer godt og interessant. 🙂 Når det gjelder sportsbh så kjøpte jeg for litt siden en ny sportsBH fra puma som jeg synes har veldig god støtte faktisk. Jeg trenger god støtte og denne er den beste jeg har prøvd. Den har på en måte to cuper inni uten spiler eller noe som gjør det ubehagelig, men den sitter godt på. Så den anbefales virkelig. Jeg tror kanskje den heter powershape bra.

  14. Hei,
   Jeg har nettop startet på Restaurant og matfag linja og fikk nesten sjokk når jeg så hva vi skulle lage og spise. Jeg trener mye styrke og kondis på fritiden og er redd for at maten vi spiser på R&M kommer til å ødelgge resaultatene mine. Har du noen tips til hvordan jeg kan spise?

  15. Huff , fikk vondt av det at du har angst for og lage mat for andre fordi noen mennesker tar seg retten og rakke ned andre. Det viser jo bare hvor mye ord og handlinger har og si for hvordan utfall det kan ha for den personen som tar i mot. Men opplever man ikke motgang , blir man ikke sterkere heller. What dosent kill you only makes you stronger! ❤️ Godt du kom ut av det!

  16. Enig med det du sier om veganisme, men det er en misforståing at dyrevelferd er alt veganisme handler om. Kjøttproduksjon slipper ut mer klimagasser enn all verdens transport o: Hadde all korn som blir dyrket til dyr, gått til mennesker, ville det matet 800 millioner mennesker, i en verden med barn som dør av sult! Det handler om et bevist forhold til konsumering av kjøtt 🙂

  17. Hvorfor får jeg ikke lagt deg til på snap? Det er helt utrolig plagsomt.. 🙁 Hvis du ikke har noe svar på det, kan du være så snill og bruke to minutter på og legge meg til: @alexandranyborg <3
   xoxo

  18. Alexandra Flaa: Hmm. Sikker på at du ikke har fått lagt meg til? Hvis du ser mystory er jeg lagt til. Men jeg pleier ikke å godkjenne lesere på snapchat, siden jeg har så mange der. Så jeg har den åpen sånn at jeg ikke trenger å godkjenne for at dere skal se og sende meg snaps 🙂

  19. Det som kommer opp når jeg søker deg opp er “Beklager! vi fant ikke stinablogg”, noe som er veldig trist 🙁

  20. Proteinmangel er en myte, kjære deg 🙂 Det er absolutt ikke noe problem å få i seg nok proteiner (og ja, alle essensielle aminosyrer) på vegansk diett! Så slipper man det høye kolesterolet, endetarmsproblemer (som man ofte ikke merker noe til), den vanligste typen bendelorm, som man får av å spise svin, hjerte og karsykdommer, man får bedre tarmbevegelse, kommer seg raskere etter trening, bedre ånde, sunnere tenner, renere, klarere og mer glødende hud, naturlig hvitere tenner. de gode effektene jeg nevner her er bare noen av de jeg har merket etter to år som veganer – i tillegg til alt dette har jeg også blitt kvitt all eksem jeg en gang hadde, pollenallergi og asthma. Det er ikke dårlig! Du som er så opptatt av helse og trening burde virkelig prøve det ut en gang! Om du gjør litt research først tror jeg du hadde kjent enorm forskjell. Søk på “vegan athletes” og “vegan bodybuilders” på Google, så tror jeg du blir positivt overrasket over hvor mange fitness folk som velger å være veganer fordi det rett og slett er bedre for helsen og gir bedre treningsresultater! Lang kommentar, sorry. Håper du gadd å lese hele 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg