Terapi for sjelen

I dag bestemte jeg meg for å gjøre noe helt nytt, som viste seg å være veldig terapeutisk for sjelen. Siden det var fint vær, gikk jeg en lang tur ute. Jeg la igjen mobil, klokke, iPod, og alt annet av distraksjoner hjemme. Jeg gadd ikke engang å sminke meg. Slengte bare på meg et par solbriller og noen gode gåsko, og spaserte rundt på Frogner en god stund. Tok turen opp til Frognerparken og ned til alle husene (eller, villaene kan man vel heller kalle det, haha), og var helt i mine egne tanker.

Jeg la igjen alt som het jobb, bekymringer og stress igjen hjemme, og fikk virkelig klarnet hodet. Det er merkelig, men jeg har lenge gått rundt med en dårlig følelse. At noe er galt, men jeg har ikke helt skjønt hva. Sånn har det vært i flere måneder.. Men endelig har jeg fått klarnet opp i tankene mine, og forstått hvilke tiltak jeg selv burde gjøre for å få en bedre hverdag for meg selv. 

Har ikke så lyst til å gå inn på akkurat hvilke tiltak jeg skal gjøre. Men vil heller oppfordre hver og en av dere, til å ta dere en lang gåtur ute, og klarne opp tankene deres. Vi mennesker går som regel rundt med så altfor mange tanker i hodene våres, og det er ikke godt for oss. Stress er en av de nye folkesykdommene, spesielt her i Norge, og stress er så utrolig skadelig for helsa. 

Stress kan gi deg hodepine, manglende matlyst, søvnproblemer, utmattelse, svingende humør, depresjoner, nedsatt immunforsvar, og så altfor mye mer. Stress er roten til veldig mye vondt. Men det positive er at du kan fjerne stresset. 

Så min oppfordring til deg er; senk skuldrene, gå en lang tur ute uten noen distraksjoner, og virkelig ta et dypsøk inn i sjela de, og finn ut hva som faktisk plager deg. Ofte blir du overrasket. 

39 kommentarer

Siste innlegg