Video: Råd til unge!

Å være ung er langt ifra lett. Det er så mange utfordringer man møter på, samtidig som man skal finne ut av hvem man er. Det er altfor lett å ta feil valg, som kan påvirke deg resten av livet. Derfor har jeg laget en video der jeg snakker med dere som en storesøster og gir dere litt råd. Råd som jeg selv skulle ønske at jeg hadde fått da jeg var yngre.  

 

//

34 kommentarer
  1. Hei, på starten så sier du at de problemene vi har nå er ingenting i forhold til det som kommer, og at det kommer enda verre problemer. Men da lurer jeg på hvordan det skal gi oss ro i sjelen at det kommer enda verre problemer, når du kan føle deg så langt nede allerede nå?

  2. Veldig bra video! Jeg lurer på om du har noen tips til hvordan jeg kan snakke med moren min. jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med henne, hun er ikke så frampå å det er ikke jeg heller.

  3. Beste videoen du noen gang har hatt! Mer av dette, man får et mye bedre innblikk i hvordan du er som person (positivt). Stå på! You go girl<3

  4. Takk Stina, du har virkelig hjelpet meg, jeg føler meg mye bedre.
   Jeg er så glad at det fines noen mennesker som bryr seg og sier ifra 🙂

  5. Du sier alt på en sånn måte at jeg skjønner det mye bedre.Å det du sier er så bra. Jeg skal ærlig innrømme at jeg begynte og tenk meg mer om. Fantastisk bra video

  6. Du er en såå fantastisk person
   Denne videoen var super duper bra
   Du er så motiverende
   Elsker bloggen din

  7. Tusen hjertelig takk for at du lagde denn videoen. Har hatt et helt jævlig tøft år, men denne videoen ga meg faktisk litt lys i enden av tunnelen. Kjente at jeg faktisk kunne senke skuldrene mine litt nå. Stina, du er en fantastisk person!

  8. Utrolig bra video! Jeg likte og at du sa eksempel på ting, så det ble lettere å forstå hva du mente!:)

  9. Jeg er 15 år og sliter med dårlig selvtillit så jeg lurte på om du kunne lage en video eller et innlegg der du skrive om hvordan man kan få bedre selvtillit?

  10. Det er ikke alle som har et godt forhold til foreldrene sine, så å si at man skal si alt til moren sin og at hun skjønner det er ikke sant. Dessuten er det ikke sant at man ikke har store problemer og kan leve som man vil når man er tenåring. Mange har familieproblemer/depresjon og de største problemene er ikke alltid bare gutter nei! Man har ikke tid til å leve livet som tenåring når man har skole fra 9-16+lekser. Så man har like liten tid til å ha det gøy som voksne! Men mye av dådene du gir om dop osv er veldig bra! 🙂

  11. Synes dette var en fin video. Jeg er jo i samme alder som deg, så det var kanskje ikke så aktuelt. Jeg ble likevel glad av ditt ønske om å hjelpe andre og sitter igjen med en god stemning. Du fremstår som ei kjempejente! 🙂
   -Klem

  12. Utrolig bra video! Selv er jeg jo 16 år og kjenner hormonene hver eneste dag, faktisk er jeg på nippet til et “sammenbrudd” nå. Prøver så hardt jeg kan å følge de fleste av disse rådene, og de aller fleste følger jeg allerede sånn halvveis. Tiden er som en berg-og-dalbane og jeg har mine problemer, men heldigvis skjønner jeg at det vil gå over. Faktisk vil mine mest aktuelle problemer idag forsvinne dagen jeg slutter på vgs. Veldig bra råd, du virker som en super jente!

  13. Kjempefin video! Jeg liker bloggen din kjempegodt og synes du “dekker alle temaer”, pluss at du kommer med kreative innlegg. Stå på! 😀 😀

  14. Orket bare og se 3 minutter av videoen, så negativ du er! Mener ikke og starte en krangel, ikke og være frekk heller bare ærlig 🙂 men og si til en 15 åring for eksempel at lev livet for i fremtiden har du ikke venna dine lenger og da kommer det store problemer som og få sparken, ikke ha råd til noe, skilsmisse og livet blir bare værre og værre er jo litt dramaqueen da! Problemene blir så klart større, er ikke tvil om det. Men de er lettere og takle fordi man er voksen, foreksempel en på 13 har ikke de samme problemene som en på 24 for eksempel. Og når du snakker om at du kanskje blir kasta ut og greier, nei dette blir alt for negativt for meg og se på 😉

  15. Folk er selvsagt forskjellige, men selv kunne jeg ikke ønske jeg ble noe voksen tidligere. Mest fordi jeg vokste opp i alt for ung alder, og min ungdomstid var på ingen måte uten bekymringer. Noen har det kanskje slik, men ikke på langt nær alle. På en annen måte føler jeg ikke jeg har mistet noe. Jeg er sjeleglad for at jeg slapp unna den typiske fjortis-tida. Det som derimot var ulempen med det, var at jeg overhodet ikke gikk overens med jevnaldrende på den tiden.
   Du sier at det kan komme større bekymringer slik som å bli kastet ut hjemmefra? Altså med mindre man enten har dårlig foreldre, eller selv er en utrolig opprørsk og problematisk tenåring, burde ikke det være et tema engang! Man burde ikke måtte bekymre seg for å bli kastet ut hjemmefra …
   For å si det slik, for min del var faktisk noen av de største bekymringene i ungdomstiden. Jeg man selvsagt få store bekymringer i “voksenlivet” også, men det skal mye til for å overgå dette mørke kapittelet av livet mitt. Mange har kanskje en relativt vanlig og bekymringsløs ungdomstid, da mener jeg hovedsaklig at bekymringene egentlig ikke er en stor sak. Men det er langt fra alle. Min ungdomstid, både før jeg ble 15 og i årene etter, besto av bekymringer en ungdom ikke burde ha.
   Når det kommer til de du sier om venner, er jeg uenig! Selvom mange vennskap man har i ungdomstiden ikke varer livet ut, betyr det ikke at det alltid er slik. Selv har jeg aldri hatt spesielt mange venner, men de beste vennene mine for flere år tilbake, er fremdeles nære venner. Er det gode nok venner, bevarer man slike vennskap. Det skal også sies at jeg har bryte kontakten med mange mennesker, mest fordi jeg setter enkelte krav til venner nå, og ikke ønsker kontakt med alle slags folk. Med mindre jeg hadde bryte kontakten, hadde jeg fremdeles hatt mange av disse dårlige vennskapene, sikkert livet ut også, om jeg hadde hatt et ønske om det.
   Jeg har aldri prøvd å hverken snuse eller røyke. Alkohol har jeg aldri vært noe spesielt for, med unntak av en periode tidligere i år på 2 måneder hvor det var mye festing (det var litt før jeg fylte 20). Nå er jeg fullstendig avholds, og ser virkelig ikke poenget med mennesker som drikker seg driting hver helg. Uavhengig av alder, synes jeg det er like patetisk. Det er riktignok mer tragisk når det gjelder mindreårige! Ungdommer i alderen 13-16 som drikker? Det hører ingen steder hjemme. Jeg tviler på at de i ettertid vil kunne se tilbake på denne tiden som en fin tid.
   Det du sier angående foreldre er veldig viktig! Jeg har selv alltid hatt et godt forhold til mine foreldre, og har kunnet være åpen og snakke om det meste med dem.
   Det du sier at du har kunnet ringe moren din når du har vært på fest, uten å være redd for å få husarrest i flere uker? Jeg ser i grunn ikke på det som noe positivt! Selvsagt er det fint om foreldre kommer og henter ungdommer, og at de har den tryggheten. Men er man mindreårig, og er på fest med alkohol inn i bilde – BURDE man få husarrest! Det er ikke “snilt” i mine øyne at slike ting ikke får konsekvenser. Grensesetting er viktig.
   At det er lov å si nei er en selvfølge! Dessverre er mange svake for gruppepress, og det er ufattelig trist. Det viktigste er vel at voksne personer rundt en selv er klare og tydelige på det punktet, da noen selvsagt er svakere enn andre.
   Jeg kan i hvert fall si at jeg visste alle disse tingene når jeg var 15 år. Det er kanskje ikke alle som gjør det, og det er jo en god ide å lage en slik video – men jeg må si kvaliteten på innholdet ikke var spesielt bra. Men det er vel sikkert noen som kan få noen gode råd ut av dette.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg