Sminkefritt blad gir meg dårlig selvtillit

Helt siden jeg var 16-17 år har jeg slitt med dårlig hud. Jeg har hatt mye kviser, og når man i en alder av 22 år fortsatt sliter med kviser, blir sminke en fantastisk løsning. For meg har alltid sminke gjort at huden min kunne se normal ut. Og på grunn av sminke har aldri den dårlige huden gått utover selvtilliten min. Når jeg ser igjennom magasiner og blogger, der mennesker har perfekt hud, vet jeg at det ligger mye sminke og retusjering bak bildene. For ingen har vel helt perfekt hud, har de?

Vel.. Da jeg så den nye utgaven av Det Nye, der Jenny Skavlan poserer så fint og sminkefritt, med plettfri hud og nydelige fyldige bryn, kjente jeg at selvtilliten fikk en dump. Det at Det Nye går for et sminkefritt blad er en fin tanke i seg selv. Jeg er for at man skal være komfortabel i egen kropp. Jeg skulle selv ønske at jeg var mer komfortabel med min dårlige hud. Men når Det Nye bruker Jenny Skavlan som ser like smashing ut uten sminke, for å fronte en sminkefri kampanje, blir jeg sint. 

Jeg blir sint fordi de viser en perfekt jente på forsiden av et magasin. Som viser at man skal se like smashing ut uten sminke. Og jeg blir sint fordi at vi jentene som føler oss bedre med sminke, enn uten sminke, blir tråkket på. Plutselig skal alt være så naturlig og fresht. Men hva med oss med masse kviser da? Som ikke har like fin hud som jentene i Det Nye bladet. Som ikke har fyldige og fine øyenbryn som Jenny Skavlan. Skal ikke vi føle oss fine med sminke? 

Det jeg føler at den nyeste utgaven av Det Nye sier, er at man ikke er pen dersom man bruker sminke. Det Nye har lagt ut en video av Gitte Witt der hun tar av seg sminken, og forteller at hun aldri har syntes at jenter med mye sminke er vakre. Så for oss som sitter her med dårlig hud, og som liker å sminke oss sånn at den dårlige huden ser normal ut, kan ikke føle oss vakre. 

Jeg syns at man skal føle seg vakker uten sminke. Men man skal også kunne føle seg vakker med sminke, og ikke føle at det er en skam å bruke sminke. Å bruke sminke handler om å tørre og vise seg frem, uten å måtte bli usikker på seg selv fordi man har litt dårligere hud enn de andre jentene i klassen. 

Jeg stemmer nei til usminket magasin. Det gir hverken meg eller unge jenter noe bedre selvtillit, av å se usminkede kjendiser med plettfri hud  på forsiden av et magasin. 

116 kommentarer
  1. Jeg prøver gå uten sminke noen ganger, men da føler jeg meg bare stygg når jeg ser de jentene som bruker nesten ikke sminke og ser så bra ut. Jeg mister selvtilliten min…

  2. Vist de skal ha sminke frie blad, må de finne noen som ikke har perfekt hud. Vist du gjør det vil vi som ikke har perfekt hud føle oss mye bedre. Jeg er helt enig med det du skriver. Jeg sliter også med kviser. Hva er poenget med sminke frie blad når de ser like bra ut uten, det gir bare dårlige selvtillit..

  3. Jeg er veldig for naturlig fremstilling av kvinner, men da må nesten alle “kategoriene” vises frem! Som du selv sier i innlegget blir det for dumt å kun fremstille de som ser like fantastiske ut uten sminke som med! Det er så klart med på å bygge opp selvtilliten til noen. Men for de som sliter med kviser, eller sitter igjen med mange arr, så er dette mest nedbrytende.

  4. Jeg synes Det Nye sitt konsept er genialt. De mener ikke at man skal se perfekt ut uten sminke, men at man skal føle seg vel i det. Jeg får mye bedre selvtillit av å se jenny skavlan uten sminke enn de vakre retusjere modellene. Uansett om hun har fin hud fra før av

  5. Jeg kan lett forstå hvorfor du får dårlig selvtillit av å se Jenny Skavlans perfekte sminkefrie hud, men du skal nok ikke se bortifra at det ligger litt retusjering bak disse bildene også. Men når sant skal sies, er du veldig pen. Jeg er helt sikker på at du er like pen bak sminken din.

  6. Er du seriøs nå?! Kjenner at jeg faktisk ble skikkelig skuffa over deg. ALLE ser forskjellig ut uten sminke, også kommer du her og sier at det er FEIL at Jenny Skavlan er på coveret? Hun ser jo annerledes ut med sminke hun også, som de aller fleste andre…
   Jeg syns det er ufattelig tøft gjort av alle som stilte opp i kampanjen og gjøre det. Uavhengig om de faktisk ser bra ut uten sminke eller ikke! De tråkker jo OVERHODET ikke på de som liker å gå med sminke eller de som føler at de er nødt om å gjøre det. De sier ikke at det er feil at jenter sminker seg, men de sier at det er helt greit å gå uten også. At man faktisk egentlig ikke trenger sminke for å se bra ut! Argh. Dette viser jo bare hvilket forskrudd samfunn vi lever i, hvor ALT man gjør blir feil! Du, som mange andre, føler dere tråkket på fordi de faktisk fronter noe annet enn det som er “sosialt” akseptert i dagens samfunn.
   Selv elsker jeg og gå uten sminke, og ble skikkelig glad langt inn i sjela da jeg så at de faktisk har stilt opp uten sminke. Skal de virkelig bli hetset for det også?! De har gjort noe mange ikke har turt tidligere, og jeg tør ikke engang tenke på hvor mange kjendiser som takket nei til tilbudet! Nettopp fordi de er redd for at folk skal se annerledes på dem. Mye takket være at vi lever i dagens jantelov-Norge. Nei uff, det skal ikke være lett og PRØVE å gjøre noe riktig! For da er det pokker meg feil det og…

  7. Jeg synes det er dumt av deg – og andre å tråkke ned på folk pga huden. Det er ditt problem hvis du føler deg presset og ikke de andre.
   Så du synes det er bedre å redigere personer, slik at de skal være “perfekte”, men at det ikke går an å være naturlig pen?
   Synes du som en kjent person bør skryte av folk som vil gå uten sminke. Du har en stor innflytelse og jeg mener du bruker den feil.
   Man ser ofte sine egne feil, isteden for andres. Kan være at i dine øyne er Jenny perfekt, men i hennes egne øyne er hun ikke det.

  8. Føler at du sier imot deg selv nå. Det er som om vi skulle stemt nei til blogger der det er jenter som er i form, fordi vi andre kan føle at vi blir tråkket på av at de sier (ubevisst) at jenter som ikke trener er bra nok. Synes det er bra det nye velger å ha et blad der coveret er uten sminke, fordi det er viktig å være komfortabel. Selv synes jeg at Jenny ikke har “perfekt” hud, som det virker som du sier. Hun er sikkert ikke helt fornøyd med huden sin, hun heller. Det å bruke mye sminke er jo også noe man selv velger, og du ser sikkert nydelig ut uten sminke, selv med hudproblemer. Du skal ikke få dårlig selvtillit av det iaf, fordi de fleste får ikke dårlig selvtillit av syltynne bloggere. Man er den man er, men naturlig er jo det fineste.

  9. Jeg klarer ikke helt å forstå poenget ditt. Alle har forskjellig hud, og det er ikke noe man kan gjøre noe med. Endelig har et magasin vist frem sminkefrie damer, for å fjerne presset til å bruke sminke og føle at man må retusjere ansiktet sitt for å se bra ut. De viser bare at sminke ikke er nødvendig. Dette er første gang noen har opptrådt sminkefri for et blad, alle andre ganger er de retusjerte og bruker sminke. Budskapet de gir ut er rett og slett at sminke er supert, men at man ikke skal føle seg presset til å bruke det. Derfor forstår jeg ikke helt hvorfor du blir sint overfor dette. Jeg synes dette er er fantastisk budskap!

  10. Helt utrolig at folk alltid finner noe å klage på. Aldri noe som er bra nok. Jeg har selv uren hud osv, men dette er da et flott initiativ for å få folk til å innse at de er vakre både med og uten sminke!

  11. Ja hun ser helt smashing ut uten sminke. Nei kanskje ikke du føler at du gjør det. Men hva har det egentlig og si? Synes det er kjempe bra at folk begynner og vise seg mer naturlig. Det er jo bare bra? Hvordan kan du si noe negativt om det? Selvom jeg selv bruker mye sminke, for og skjule det jeg ikke liker med mitt ansikt føler jeg ikke på noen måte at jeg er styggere en noen andre som går helt natulig.

  12. poenget er jo at man skal være komfortabel og føle seg vel med hvordan man selv ser ut uten sminke. Alle har forskjellig hud. Så du mener at de som har fin hud skal gå med sminke for å ikke “tråkke på” folk med dårlig hud? det gir jo faen ikke mening. Og du får det til å høres ut som at at jenter med kviser ikke er perfekte, når du sier de bruker en perfekt jente til å fronte bladet deres? unnskyld meg, men alle burde være fornøyd med seg selv uansett, ingen er perfekte, og det at Jenny skavland ikke skal få fronte et magasin fordi hun har for fin/ren hud fordi du har kviser? Det gir bare ikke mening.

  13. Jeg elsker at Det Nye går for sminkefri modeller! Herlighet så herlig at de viser frem naturlig hud. Selv sliter jeg med kraftig acne, men synes det er helg greit at andre har fin naturlig hud. Jeg personlig føler meg ikke finere med sminke, så der går for der samme om jeg bruker det eller ei.

  14. Er for det, alle har forskjellig hud. Det er ikke alle som ikke får bedre selvtillit som du sier, for jeg er en av de som får bedre!! Det er bare helt fantastisk at de stiller uten sminke, og bare så du vet det er heller ikke de komfortable uten sminke, men de er så sterke at de gjør det for det fordi de vil styrke mange jenter som meg. Du er en fantastisk person, men jeg må bare få si at nå er jeg litt skuffet over deg.

  15. Enig med deg, Life By Camilla!
   Stina, skjerpings. Du virker som en sånn som har et problem for hver løsning.

  16. Tror du ikke også Jenny Skavlan kan føle seg jævlig uten sminke? Synes dette er helt latterlig teit av deg. Poenget er jo å vise at selv om vi føler oss fæle uten sminke, så ser andre oss som pene. Nettopp slik du tenker om Jenny Skavlan. Helt ærlig, ta deg sammen. Dette blir for dumt.

  17. er enig med de andre ovenfor, synes det blir litt feil det du mener (om jeg har forstått det riktig)
   likevel, sliter jeg med kviser og har flere kvisearr. føler meg ikke komfortabel uten sminke nettopp fordi de som viser seg sminkefrie alltid har perfekt hud 🙁 så jeg skjønner deg godt

  18. Meningen med kampanjen #usminket er jo at du og unge jenter eller jenter generelt skal kunne føle seg like vakker både med og uten sminke.Dersom du eller jenter generelt føler seg tråkket på grunnet denne kampanjen så sier det mer om de/dere enn magasinet. Vet det er lett å bli påvirket av omverden! Magasinet prøver å endre synet jenter har på skjønnhet ved å få dem til å forstå at man trenger ikke sminke eller photoshop, osv…for å føle seg fin, eller at andre skal mene at du er fin osv. (Man bør ikke bry seg hva andre mener uansett) Det at du føler deg tråkket på syns jeg er rart siden du og alle jenter er vakre uansett om man har kviser, uren hud, celluitter, strekkmerker osv. Jeg tror de valgte å bruke Jenny på forsiden av magasinet fordi man kan se at hun ikke er perfekt heller, man ser at hun har strekkmerker noe man ikkje har sett på bilder av henne før! Og inn i magasinet ser man blant annet mange jenter med uren hud! Man må slutt å dømme seg selv og andre ut i fra utsenet og heller oppmuntre hverandre til å gå rundt usminket, og ikke skjule de feilene man selv mener man har, eller det man ikke liker ved seg selv! (Noe andre ofte ikke legger merke til!) Jeg vet det er skummelt å vise sitt egentlige jeg, men en plass må man starte for å skape bedre selvtillit og selvbilde hos oss selv og andre <3 <3 <3 (Og btw jeg sliter med uren hud og kviser selv!)

  19. kanskje det som er meint med bladet er at man fatisk ikkje treng sminke for å vere fin. Uansett om du har kviser eller ikkje så er man sjarmerande uten sminke. Eg syns bladet er bra, for det viser at man kan vere like fin uten sminke som med.

  20. Her syns jeg du er dobbeltmoralsk og veldig lite gjennomtenkt. Hva med deg, som skriver om sunn snacks, sunt kosthold og trening, med bilder av deg selv med nykrøllet hår, verdens fresheste sminkede ansikt og kun i ført en bitteliten shorts og trenings-bh? Som du selv vet har du mange veldig unge lesere, og en slik kropp du har er ikke oppnåelig for alle. Det gir andre jenter dårlig selvtillit. Du har sagt at du er så liten og tynn, og skulle ikke måtte skjule det for å la vær å gå andre dårlig selvtillit.. Neivel, da blir det vel det samme med dette bladet? Skal Jenny Skavlan bure seg inne og ikke takke ja til å stille opp fordi du har uren hud?
   Det virker som at du er for å være stolt av seg selv når det gagner deg, og mot å være stolt av deg selv når det ikke gjør det. Du bør faktisk sette deg ned å ta et generelt standpunkt før du uttaler deg så hardt om ting.
   Jeg personlig liker dette bladet. Det gir meg bedre selvtillit å se at en dame så flawless som Jenny Skavlan har strekkmerker, da blir jeg ikke så usikker på mine egne. For et par år tilbake var jeg så usikker at jeg ikke ville gå i bikini på stranda fordi jeg hadde fått strekkmerker på rumpa, hoftene og på innsiden av lårene. Nå gir jeg f***, og koser meg i bikini. Og det hjelper veldig på å se at andre jenter har det også. Creds til DetNye 🙂

  21. Tror ikke verken Jenny eller bladet gjorde dette for å trykke ned alle med hudproblemer, så skjønner ikke helt hvorfor du tar dette som en personlig nedtrykkelse for alle med såkalte hudproblemer. Dette innlegget i bladet var jo ment for å hjelpe folk med å forstå at man ikke trenger sminke for å være fin!

  22. Her føler jeg du både totalt har misforstått budskapet og at du dessuten sier imot deg selv.
   Budskapet til bladet: Du er bra nok som du er, også uten sminke.
   Du blir ikke tråkket på fordi du personlig føler deg finere med sminke.. De sier ikke at det er skam å bruke sminke, jfr. ALLE de andre utgavene av Det Nye som har sminkede modeller som er retusjert… De sier heller ikke at du ikke skal føle deg fin med sminke.. De sier bare at du burde føle deg fin OGSÅ uten sminke!
   Dessuten; hvis du uansett sminker deg naturlig, så ser jeg ikke helt hvorfor du blir støtt av utsagnet til Gitte Wiik om at hun mener at -mye- sminke ikke er fint?
   Ditt budskap: Du er ikke bra nok som du er uten sminke. Hvilke budskap sender du nå til andre med dårlig hud? At de MÅ dekke seg til for å kunne ha selvtillit? At de ikke er fine uten sminke?
   Dette minner for mye om Susanne Abel sin “Jeg føler meg feit fordi fotballfrue har født”..

  23. Jeg er helt enig med deg Stina! Selv sliter jeg med veldig dårlig hud, og de fleste jentene i klassen har ekstremt lite kviser og det hjelper ikke på selvtilliten når de klager på de få kvisene de har. Og jeg føler meg mer komfortabel med sminke for at huden ser nokså bra ut da.

  24. DU kan syntes Jenny Skavlan ser pen ut uten sminke, men det er ikke sikkert hun gjør det. Hun viser både strekkmerker, og alt, noe hun kanskje ikke er veldig komfortabel med. Kanskje det ikke er huden hennes som plager henne, men noe annent. Man må se det litt sånn også 😉
   Dette er bare min mening da..

  25. Ja? So what om ho e fin å pærfekt, kan man ikke bare va gla på andres vegne? Du e en ganske stor blogger med masse innflytelse på barn og ungdom som kanskje e usikker med seg sjøl allerede, å du vælg å bruk makta di på å førtæl at man ska bi grønnt sjalu på folk som ser fin ut, å at man dærfør ska bi sur på de som fronta de? Sorry, d hær e kanskje litt drøyt. Men e du fette idiot? Va no heller gla på andre sine vægne, istede førr å snakk de ne når du e sjalu.

  26. Jeg er enig med deg i utgangspunktet, men til motsetning gidde det bladet meg bedre selvtillitt når jeg leste innholdet.

  27. Hei Stina.
   Uten å lese alle andre kommentarene: du vet at det er åtte andre inne i det bladet også som er sminkefrie? Det er ikke bare Skavlan de fronter der 🙂

  28. Jeg er helt enig det du sier! Hver gang venninnene mine går uten sminke ser de bra ut og har god selvtillit med hvordan de ser ut blant mange andre. Mens når jeg selv gjør det prøver jeg å gjemme ansiktet (mest med solbriller eller bare ved å se ned i bakken). Trodde rett og slett Jenny Skavlan gikk med sminke på bilde… Vil heller at de viser ei uten sminke som ikke har “perfekt hud”, gjerne med kviser for da kan man vise verden at ingen har perfekt hud! Jeg syns at man gjerne kan gå med sminke på bilde til et magasin, men at det ikke blir så veldig retusjert i etterkant hvor personen ikke er igjen til å kjenne, det fins en grense.

  29. Jeg kjenner jeg blir skikkelig provosert av innlegget ditt. Jeg har alltid hvert enig med dine meninger og alltid syntes du har skilt deg ut fra mengden bloggere. Men akkurat nå går du imot deg selv. Jeg skjønner veldig veldig godt at du føler deg tråkket på. Men det er deg.
   Det at Jenny Skavlan og Ida Fladen takker ja til dette er tøft, jeg tørr ikke engang å tenke på hvor mange som har sagt nei til å være med på prosjektet. Alles hud er forskjellig, men presset rundt sminke er enormt. Alle skal ha falske vipper, skjule alt, hva med oss som går uten? Jeg bruker selv bare mascara og concealer og føler meg stolt av et blad som trer frem på den måten.
   Jeg forstår ikke hva du prøver å fremstille her, men jeg føler du har trakket i en salat. Du har gått litt imot dine egne meninger føler jeg, jeg vet dette er din mening. Men alle andre meninger du har går imot dette. Jeg skjønner du har uren hud, kviser osv. MEN HVORFOR si at man “må” eller bør gå med sminke for de som har uren hud da? Jeg forstår ikke, tenk de som ser opptil deg og går uten sminke med uren hud. Hva tror du de tenker nå? Jeg har selv følt meg presset rundt sminke, perfekte sminke måter. Det er ikke alle som får det til. Kanskje enkelt? Men jeg er elendig på å sminke meg, jeg vet ikke hvordan man balansererer det med lys hud og mørke fregner? Så jeg føler meg stolt langt inni sjelen når jeg ser Ida Fladen tørr å trå frem med fregner og hele pakken.
   Men det nye prosjektet dems syntes er genialt. Ingen er perfekt. Men man blir ikke perfekt med sminke!

  30. jeg syntes det er bra de viser hvor pene vi, alle jenter kan være uten sminke. Selv om vi har kviser og urenheter, syntes jeg det er dra de viser oss kjendiser, som vanligvis bruker en god del sminke, uten sminke.

  31. Syntes konseptet er genialt. Men kanskje litt feil framgangsmåte. Du må huske det at Jenny skavlan har masse penger, penger hun kan bruke på dyre kremer og ansiktsbehandlinger. Ikke alle har det. Så jeg er helt enig med at de burde brukt en annen modell som bedre reflekterte den vanlige jenta i gata. For vi har uren hud, fet hud, mørke ringer under øynene, ikke like fyldige bryn, røde områder osv.
   Det tar nok litt tid før det nye faktisk har en modell med uren hud på forsiden, men det er et skritt i riktig retning! 🙂

  32. Skjønner veldig godt hva du mener. Hele opplegget lyser jo “se hvor perfekt jeg er til og med uten sminke og retusjering” Tror nok det ligger _MYE_ hardt arbeid bak hennes utsende, trening, selvbruning o.s.v. Dette reportasjen er provoserende, men oppmerksomhet får de jo.

  33. Åh, kjære Stina!!
   For det første må jeg le av alle kommentarene over her, for de har virkelig ikke skjønt hva du prøver å få frem… Jeg er så glad for at du har turt å ta opp dette temaet for jeg kunne ikke vært mer enig!
   Konseptet i seg selv, er genialt men hvordan de tar det blir lagt frem synes jeg er verre enn hva de prøver på i første omgang.
   For at jeg skal føle meg vel, må jeg ha litt skygge på brynene – da kan jeg også gå “uten sminke” men sånn samfunnet er nå er selv de “usminkede jentene” ikke naturlige. Ikke prøv å si at jentene i disse bladene aldri har vært borti litt farging av bryn, vipper, etc.
   Skulle ønske DetNye heller kunne laget en naturlig utgave. Det er ikke noe som er feil med litt sminke på huden, litt maskara og for de som vil, litt ekstra fyldigere bryn. DET er det som er naturlig. For sånn samfunnet er, vil det aldri skje at vi slutter å gå med noe som helst sminke. Så hvorfor ikke heller hylle naturlig sminke? Da føler jeg meg hvertfal veldig bra! 🙂

  34. Hurra for LifebyCamilla og Kristine, og de andre jentene som ikke er enige i dette innlegget! Det Det Nye sier med denne utgaven, er at det er greit å gå uten sminke, men det står ingenting om at sminke er galt. I tillegg er det ikke bare Jenny Skavlan i bladet, men bidragsyterne og andre intervjuokbekter er også avbildet uten sminke!

  35. jeg er 23 år og sliter også med dårlig hud, men har begynt med antibiotikakur mot det og en krem, og den hjelper, skal gå med den i 3 mnd:) bare et tips til deg, det går an å finne løsninger på problemmene enn å bli sint på de som er “blessed“med urenhud. Det er ikke deres feil at de ikke har fått urenhud og vi har. For å sitte det på spissen, så sier du at det ikke lov å ha et ansikt med ingen urenheter, og da bør man gjemme seg for dette kan gjøre de med urenhud usikker… Det blir bare feil i mitt hode.. men det er kanskje fordi jeg er en person som heller finner løsinger på tingene enn å sitte å sutre over at andre er mer heldig enn meg på enkelte områder, ta det heller som inspirasjon og motivasjon til å finne løsninger 🙂

  36. ….. Skjønner liksom ikke helt greia med detta innlegget.
   Er litt enig i det du skrver, å også veldig uenig.
   Når vi skal snakke om detta med “Jenter med for mye sminke ikke er vakre” så skjønner de fleste hva det menes med for mye sminke. Går ikke under kategorien “sminke seg for å sjule urein hud” som du skal ha det frem til.
   Noen velger å bruke sminke for å gjemme huden sin med pudder, brunkrem, foundation you name it.
   Også har du de andre som ikke bruker sminke for å ikke ødelegge huden sin mere.
   Så når jenter med dårlig hud og da sminker det bort (for så å få værre hud) blir lei seg av dette fordi Jenny har så fin hud så dør jeg litt av latter.
   Er ikke rart i man får dårlig hud etter alle de åra med sminke, lag på lag, ikke lar huden puste.
   Men jeg f.eks, jeg bruker ikke mye sminke. Bare mascara, kanskje bruker foundation 1 gang hver andre mnd, å enda så våkner jeg opp med tørr, kvisete, hudormer til 1000 og helt forferdelige øyenbryn som står i alle kanter.
   Så har du min tvillingsøster, som bruker mye mere sminke enn meg i flere år, vi renser huden begge 2, å hun sliter ikke så mye som jeg gjør. Hun har nesten en perfekt hud forhold til min.
   Det er vell et godt eksempel på at noen er så heldig med huden sin som ikke sliter så mye, mens andre (desverre) er født sånn.
   Hvis man da sliter med huden så syns jeg virkelig at folk skal slutte å klage, sminke det bort (for seriøst, det gjør jo huden mye værre), grine og suttre og faktisk dra til en hudlege som kan hjelpe mennesker med sine hudproblemer.
   Vil også poengtere at jeg ikke har leste bladet, ENDA,(har det i fanget mitt) men ga min mening ang detta innlegget.
   Jeg bukker for Jenny for at hun gjør dette. Jenter uten sminke ser mer smashing ut fordi man ikke har all sminka som sjuler kroppens småfeil.
   GO JENNY SKAVLAN OG SMINKEFJERNER!!!

  37. Sikkert mange som blir provosert når de leser hva du skriver og siden du ikke er så stygg akkurat de fleste er vel styggere? Hva med de som er 150kg eller tilogmed de på 80 kg synes sikkert du er dritfin i forhold til dem kroppslig.du leddet fine håret hva med alle med kort el tynt pistrete el fett hår? De synes nok du er en prinsesse.hva med alle med potetnese som hadde drømt om din? Alle med rare øyne som hadde drømt om dine .alle med syltynne lepper… Nei hadde passet bedre om ei med tynt pistrete hår,kviser,briller.overvekt osv sutrer over dette.du server bedre ut enn de fleste.

  38. Jeg synest det er utrolig bra at Det Nye tar for seg usminket som et tema og Jenny Skavlan og de andre ser helt fantastisk ut! Men jeg forstår hva du mener. Jeg er en jente på 15 år og jeg har utrolig mye kviser, det er så ille at jeg har begynt på isotretinoin (et sterkt legemiddel som blir brukt mot kviser). Og for å være helt ærlig får jeg ikke mer selvtillit av å se en smashing usminket Jenny Skavlan på framtiden. Utrolig bra at Det Nye har gjort dette, men jeg og mange andre ville ha følt oss bedre med en på framsiden som har litt kviser og urenheter. En som ser mer ut som den vanlige jenta med uren hud

  39. Jeg går ikke utfor døren hjemme uten sminke, jeg føler meg ikke pen uten sminke!
   Jeg tørr kun å gå hjemme uten sminke, å på trening går jeg uten sminke, men trener kun på kvelden så derfor kan jeg gå utfor døren med sminket jeg hadde på meg hele dagen å fjerne den når jeg kommer hjem, for på trening skal man ikke se bra ut, jeg er der for å trene ikke for å være sminket å pen osv , men så har vi dem vi noen av dem vi kaller for fjortiser som har ett tonn med brunkrem i ansiktet å bare sitter på treningsapperatene å snakker om gutter 😛

  40. Jeg skjønner hva du mener og synes de kunne brukt modeller/kjendiser med mer “normal” hud med litt kviser og urenheter! Men synes alikevel det er viktig å bra av dem og vise at man også må være selvsikker uten sminke. Spesielt når alle andre magasiner i hele verden er proppa full med jenter som er sminka og photoshoppa så er det bra av dem og gjøre noe litt annerledes

  41. Enig med LifebyCamilla og veeeldig mange andre her. Det virker som du bare er veldig misunnelig (og det er lov!!) men la nå Skavland få være så pen hun ER. Det er ikke sikkert at hun er like fornøyd med sitt utseende. Kanskje hun ikke liker fregner? Kanskje hun har pigmentflekker? Du sier at man ikke skal bry seg så mye om hva andre syn, og at man heller skal være så flink man kan være (ang trening og kosthold etc)- og like seg selv, mens nå motsier du deg veldig? Du høres egentlig bare gaaanske misunnelig ut nå. Vi er alle forskjellige!! Noen er heldigere enn andre, mens andre må jobbe hardere/mer? Du er fortsatt pen Stina, men misunnelsen er ikke grei. Sminkefri er sminkefri uansett hvordan man ser ut! Skavland er nydelig.

  42. Uenig med deg, men skjønner hva du mener. Som enkeltforetak blir dette sminkefrie bladet kun en symbolsk handling. I seg selv bidrar det ikke direkte til at kroppspresset blir mindre, og bekrefter det vi allerede trodde, at Skavlan har “den perfekte kroppen”. Dog, det er ikke Det Nyes feil at mange takket nei til å bli med i bladet. Det Nye gjør dette godhjertet, og forhåpentligvis blir dette ikke siste gang de gjør noe slik. Hvis dette blir en mer allmenn greie for norske kvinneblad, er vi på sporet av noe. Kroppsidealet ala 2015 er forvridd og skremmende. Det Nye med Skavlan i spissen er i alle fall en norsk pioner på dette feltet.

  43. Poenget til DetNye er neppe at jenter med sminke er stygge. Det er ingen som sier at du ikke skal gå med sminke heller, men de viser at “Hey! det er helt innafor å gå uten om du vil”. 🙂

  44. Herregud, enn blir aldri fornøyd! Her går ett blad frem som ett forbilde og sier at enn ikke trenger å bruke sminke for å se bra ut, så får de faen meg kritikk for det og!

  45. Bare for å få sakt det ”perfeksjon” finnes ikke. Og hu er kanskje ikke fornøyd med sin egen hud engang, det vet du ikke noe om. så er ikke noe å bli sint for. vi er alle forskjellige. og trur ingen i verden er 100% fornøyd med seg selv, men sminke er ikke en kjempe bra løsning det heller, for det bare dekker foreksempel bare kvisene i ansikte og gjør dem større og iritert pga vi setter kjemikaler på dem. Du virker veldig misunnelig pga måten du skrev dette inlegge på.
   Vi må alle bare lære oss å like oss selv, fordi vi har den kroppen og utseenet vi har. Kviser, arr, føflekker, osv..det er helt naturlig, iriterende men naturlig å få. og ja kviser kan man ha lenge, men om du har ekstreme problemer med dem så kan du gå på forksjellige kurer og behandlinger for å få gjort det bedere. Men å elske den man er, er så viktig.

  46. Dette er egentilig en litt artig diskusjon. Mange forskjellige meninger. Jeg er 24 år, og jeg bruker bare mascara til hverdag, så glimter jeg til med leppestift og øyenskygge til fest osv. Thats it!
   Jeg har ikke spesielt bra hud, men er fornøyd nok. Jeg er enig med deg Stina. Hvorfor måtte de akkurat bare velge noen men fin hud i utgangspunktet? Hva med å faktisk vise frem strekkmerker, og kviser, arr, eksem, fødselsmerker osv??? Vi er alle forskjellig, ja, så det er bare fint å ha med Jenny, med hennes hud, men da må man også vise frem noen som er annerledes. Det er det som skal til, at vi får se at vi alle er forskjellig!!!

  47. Jeg syns du går veldig i mot deg selv med dette innlegget. Du har jo skrevet så mye om at de som veier litt ekstra blir hyllet hvis de vises i bikini, mens de som er tynne blir sett ned på hvis de gjør det. Blir ikke dette veldig det samme? Her blir en jente med ganske ren hud, vist på forsiden av et blad og du mener at det heller skulle vært en med uren hud. Alle er forskjellige, noen har mer uren hud enn andre og du går jo i mot deg selv når du sier at en med så ren hud ikke skal få være på forsiden. Jeg har selv veldig ren hud og skjelden kviser, mener du da at jeg ikke kunne få vært på forsiden fordi jeg ikke har uren hud? Jeg får mye dårligere selvtillitt av det du skriver, enn det bladet, syns det er flott at Skavlan vil vise seg uten sminke!

  48. Skjerp deg, ingen syntes kviser er fint, ingen vil ha kviser og ingen vil se en kvisete person på forsiden av et magasin. Er helt for at man skal føle seg bra I egen kropp og hud og at uansett om man liker mye sminke eller ikke så skal man få lov til det. Blir for dumt å si du blir sint når du egentlig kunne forandret setningen til at du er sjalu.

  49. Jeg skjønner godt at du reagere på det, men selv fikk jeg en helt motsatt følelse av det når jeg så det. Jeg digger Jenny Skavlan og at hun var på forsiden fikk meg til å tenke at jeg også kan se like bra ut som henne uten sminke. Nå er jeg veldig heldig som aldri har kviser eller uren hud uten å gjøre noe for det en gang, og skulle ønske alle jenter kunne ha det sånn. Men kanskje fokuset kunne vært på noe annet, det er jeg enig i.

  50. Om du sliter med uren hud anbefaler jeg at du tar en tur innom en hudlege (du kan bestille time selv. Fastleger gjør det ofte bare vanskeligere). Jeg hadde veldig uren hud i starten av tenårene, og jeg så ut som en pizza i ansiktet, på ryggen og mellom brystene. Det gikk flere år der jeg ikke turte å gå rundt uten store gensere pga. kvisene, og ansiktet skammet jeg meg over. Jeg fikk resept på noe som heter isotretinoin. Jeg er nå 19 år, og det er kanskje 5 år siden jeg gikk på kuren, og jeg har så og si aldri en eneste kvise! Jeg anbefaler det på det sterkeste. Å vaske/rense ansiktet med produktet er bortkastede penger.

  51. Det er absolutt ingenting galt med at Jenny fronter “Det nye”, MEN, jeg har lest gjennom hele utgaven, og fokuset til “Det nye” var at alle i denne utgaven skulle være helt uten sminke og uretusjert, men av alle de kvinnene, var det en eneste som hadde noen pittesmå urenheter, ellers hadde alle perfekt hud. Syns det er positivt at de har latt være å retusjere, viser hvertfall framskritt, håper jeg…
   Jeg er ikke en person som bryr meg så veldig mye, og tar det ikke så veldig innover meg. Men at det er dumt av Stina og skrive dette innlegget, syns jeg overhodet ikke!! Jeg forstår henne veldig godt! Hvorfor må alt være så jævla perfekt heeele tiden??

  52. Vi er alle forskjellige. Jeg vipper snart 20 år og jeg sliter også med uren hud. Jeg MÅ bruke sminke for å dekke det til. Egentlig tror jeg det bare er en litt dum uvane. For vi er vandt med å kunne dekke urenhetene til. Vi blir avhengig når vi ser hva slags resultat vi kan få ved å bruke sminken.
   Jeg syntes det er litt dumt å fronte Jenny Skavlan på forsiden hvor alt skal være så naturlig og usensurert. For det er som du sier, she looks good! Selvfølgelig er det flott for henne. Og jeg er sikker på at hun har sine komplekser som vi alle har! Hun har selv uttalt seg om dette forsidebilde. Hun snakket om at hun viste strekkmerkene. Men jeg måtte se både en, to og tre ganger før jeg i det hele tatt så noe antydning til disse strekkmerkene.
   Jeg syntes det er flott at du står fram og forteller sannheten om en normal hud, MED urenheter. For vi er mange, mange som har det! For meg høres det egentlig mer naturlig ut med å ha uren hud! Jenny Skavlan ser kanskje smashing ut uten sminke, men det gjør sannelig du også, Stina!

  53. For å være helt ærlig er jeg overhode ikke enig i dine meninger her. For meg virker det som at fordi andre har en hud iten urenheter så skal ikke bladene få vise de fra sin naturlig side fordi du som har urenheter føler dwg truffet av dette. Nei, ta først å se på deg selv å selvtilitten din fordi for meg vitker det som om det er der porblemet ligger!!

  54. Jeg syns ikke Jenny Skavlan er noe perfekt der. Hun ser sliten ut på høyre bilde. Tipper at du ikke ser noe anderledes ut enn hun, bare at du føler det siden du er vandt til å se deg selv med sminke. Men jeg skjønner hva du mener, har selv kviser og arr, ujevn hudtone, litt rød og ikke noe brun i ansiktet.. Så det stikker veldig hvis jeg ser noen som er like pen uten sminke som med. Men det syns jeg ikke om Jenny Skavlan 🙂

  55. Er ikke enig i det du sier i det hele tatt! Alle er forskjellig, det gjelder også huden. Du har hatt sminkevideoer der du starter videoen uten sminke, ser ikke akkurat at du har så mye kviser…
   (Skjønner ikke hvorfor folk/du skal blande seg i alt og bry seg om alt småtteri. At hun har fin hud, og du selv mener du ikke har det… Det er ingen ting å lage noe stort ut av det.. Beklager, men det er utrolig teit.)

  56. Vi må faktisk bli bedre til å føle oss vell uten sminke, syntes ikke du skal legge det som et press at man skal ha fin hud og gå med sminke.. 🙁

  57. Kviser får man av å bruke mye sminke Jeg sliter selv med kviser, selv om jeg har sluttet å bruke sminke på huden, men det ble mye bedre når jeg sluttet med fondation. Er det ikke bedre å sutte med sminke og se bra ut hele tiden, enn å bruke masse sminke, gjøre huden værre, og bli skuffet hver gang man tar av seg sminken?

  58. Jeg fortsår poenget ditt veldig godt, har slitt med mye uren hud i panna selv og bruker en del sminke. Men jeg går også ofte uten sminke fordi jeg gir litt faen for å være rett frem. Det Nye bruker “kjendiser” for å fronte forsiden er vel å sette ett preg på det at disse må ikke bruke sminke de heller, føl deg komfortabel med deg selv. Ja Jenny Skavlan ser dritbra ut uten makeup, alle er forskjellig. Men det er jo ikke poenget deres med det. poenget er at vi jenter vil føle oss vel med oss selv, ikke noe annet. De prøver jo bare på en super kampanje synes hvertfall jef. Men er det noe positivt vi i Norge gjør så får det jo så sinnsykt mye negativitet? Og det syns jeg du fronter litt til nå for noe som skal være positivt..

  59. Jeg er enig med stina, hva skjer med all haren egt?
   Jeg skjønner poenget til stina og hvis du ikke gjør det så finn deg en annen hobby enn å hate!

  60. Helt enig! Syns godt de kunne brukt noen som har litt uren hud eller noe sånt, for det er jo ikke alle som ser like bra ut uten sminke. Når de bruker kjendiser uten eller med sminke på forsiden av et blad så synker selvtilliten til mange.

  61. Dette ligger litt innen samme kategorien kropp. Nå til dags er det så fokus på at former er fint, jenter med litt store kropper er super osv.. KJEMPEBRA! 🙂 MEN, det går litt over stokk og stein det her med å være fyldig og sminkefri.. Plutselig er de som er tynn og bruker sminke STYGG? Greit å føle seg fin uten sminke og med former, men ikke rakk ned på folk som liker det motsatte.. Sangtekster som “fuck you skinny bitches” for eksempel..

  62. Alle har forskjellige meninger om ting, men jeg er helt enig med Stina, jeg liker og bruke sminke jeg er komfortabel med og mange synes det er mye mens andre synes det er akkurat passe, men det er jo også mange som liker og bruke naturlig sminke eller uten noen ting, alle har forskjellige meninger! Jeg synes det var veldig fint skrevet av Stina♡

  63. Greit nok at de har fin hud i ansiktet, men for alt vi vet, kan de slite med kviser på andre steder av kroppen, for store tær, pølsefingre osv! Hvis du ser på beina til Jenny Skavlan, så ser du at hun har strekkmerker på beina. Utgaven handler ikke om at man skal vise fram kvisene man har eller den ujevne fargetonen, det handler om å vise seg selv, uansett om man har kviser eller ei!
   Folk må slutte å være så forbanna hårsåre. Jeg syns du er kjempevakker, Stina. Du har en kropp mange bare kan drømme om, du har langt finere hud enn meg, du sminker deg bra, og ser nok like bra ut uten, og du ser generellt bra ut! Drit i hva som er på den forsiden, og se heller målet bak det hele.

  64. Jeg har fra en alder på tolv år slitt med stygg hud, i dag er jeg seksten år og det ser ikke ut til at det vil gi seg med det første. Jeg kunne ikke vært mer enig i det du skriver, huden min er min største usikkerhet og sminke er løsningen min. Det faktum at alle alltid skal omtale jenter som bruker mye sminke som “fake” eller “stygge” er så nedverdigende og får meg til å føle meg som drit både med og uten sminke. Hvis de først skal presentere en slik kampanje bør de i hvertfall representere alle typer hud, både med og uten problemer som kviser o.l. 😉

  65. Greia med sminkefri forside er jo for å vise at du ikke trenger å bruke sminke eller ha helt plettfri kropp for å være fin og god nok som du er. Jenny Skavlan har like stor rett til å fronte bladet som alle andre, og om hun ser bra ut uten sminke, så er det vel ikke noen big deal? Det kan jo godt hende hun mener hun ser jævlig ut uten, på samme måte som det du snakker om. Sminkefri forside og blad er en fin løsning, som viser at man kan være fin uten å måtte føle press på det å bruke sminke. Hvis du sliter med dårlig hud, så synd for deg, du er ikke den eneste. Og om du mener at kviser er så ille at du MÅ bruke sminke for å føle deg komfortabel, så la det være ditt valg. Jeg er 15, har kviser som alle andre, og jeg synes det er flott at ikke bare sminke jenter kan få fronte bladets forside. Alle er forskjellige, så la oss ikke gjøre forskjell på noen på grunn av huden og hvordan man ser ut uten sminke.

  66. Sminkefritt blad er fantastisk! Men er enig i at de bør ha med flere modeller som også viser at det er greit med uren hud!

  67. jeg er mye enig i det du sier. Jeg har slitt med kviser siden jeg var 14 år og nå er jeg 19 og sliter fortsatt med masse kviser over hele ansiktet mitt. Jeg vet ikke helt om jeg føler meg “bedre” eller kanskje modigere til å gå uten sminke når jeg ser Jenny på forsiden. Jeg kunne kanskje ønske at i fremtiden så kunne de velge modeller som ikke hadde helt perfekt hud.
   Allikevel synes jeg det er bra at de har utgitt et magasin der forsidemodellen er helt sminkefri og uretusjert. Det betyr kanskje at andre magasiner tør å satse på det samme? 🙂

  68. Synes det nye sin forside er kjempefin og viser en naturlig pen jente 🙂 og den viser at jenter slettes ikke trenger å bruke masse sminke og at jenter ikke må retusjeres for å være bra nok 🙂 jeg ser på ingen måte så pen ut som Jenny Skavland, men jeg syntes det var veldig fint cover og var fint å se at det naturlige er bra nok – også la jeg merke til at jeg er ikke alene om å ha strekkmerker på lårene 🙂 og selv med strekkmerker var hun like vakker 🙂 godt å se at jenter og kvinner ikke må retusjeres til barbie dukker uten en eneste fold eller strekkmerke i huden 🙂 jeg ble rett og slett glad av å se forsiden og kan ett lite øyeblikk føle meg litt pen, selv om jeg har strekkmerker på lårene 🙂 alle har en eller anen ting på kroppen , som ikke anses som pent, som strekkmerker. Alt som heter rynker og strekkmerker retusjeres bort, hudtonen forbedres, midjer slankes etc. Er det rart 25 åringer og yngre starter med botox ? Vi skal se så j…. Perfekte ut, veltrente og unge ut. Vi jenter skal ikke ha noen merker på huden, puppene skal være struttende og perfekte… Alle disse skjønnhets standardene som media fronter er umulige å oppnå. Klart noen ser helt fantastiske ut til en hver tid , og er pene naturlige. Slik er det bare – men det betyr ikke at man ikke skal kunne være fornøyd med seg selv og det er fryktelig slitsomt å skulle strebe etter å se ut som retusjerte stjerne som ofte sitter mange timer i sminke , og hår og har bilder som retusjeres. Vi er pene på hver vår måte 🙂 en annen ting er at jenter ( og gutter) er flinke til å kommentere alder som noe negativt, 30 åringer er gamle. Ja, jeg er 30 selv 😉 men er veldig trett og lei av alt alders fokuset – man kan da være pen som 30 åring også 🙂 de som er mest fokusert på dette er dessverre jenter selv, jenter burde bygge hverandre opp og ikke ned ! Litt utenfor tema 😉 men, men 😉 jenter må bli snillere med og mot hverandre – støtt opp om hverandre 🙂 synes det nye har laget en veldig fin forside 🙂

  69. Helt enig, å være en av disse jentene som kommer ut av dusjen og ser nydusjet og fresh ut er bare en drøm. Ingenting kommer av seg selv.

  70. Helt enig..
   Jeg har arr etter kviser i nesten hele anisktet som jeg føler meg helt forferdelig med (er 16 år..), i tillegg har jeg blonde øyenbryn og vipper. Jeg bruker til vanlig mascara, dekkrem og øyenbrynspen slik at jeg skal føle meg normal. Derfor føler jeg meg ikke akkurat “vakker” og “fresh” ut uten sminke.
   I magasiner osv bruker de alltid bare folk med bra hud i utgangspunktet, hvorfor kan de ikke bruke jenter med uren hud, som ikke ser kjempe pen ut uansett..
   Det er vel egentlig bare å innse at ikke alle automatisk kommer til å føle seg bra og fresh ut uten sminke.
   I bunn og grunn syns jeg temaet detnye bruker her er flott, for det får sikkert mange til å akseptere at det er greit å gå uten sminke. Men igjen, for de som har veldig dårlig selvtillit hjelper ikke dette i det hele tatt egentlig..

  71. Eh, hallo? Ingen er like, ingen er perfekte. Og hvis dere ikke ser det så har ikke Jenny Skavlan, eller Gitte Witt, perfekt hud heller. det at Jenny Skavlan er pen uten sminke, gjør ikke at hun er perfekt. Og dere selv uten sminke kan både være fint og ikke fint.
   Noe mange jenter gjør, ihvertfall flesteparten her, er å sammenligne seg selv med andre jenter. Ja de har kanskje plettfri hud, men de har også noe de ikke er fornøyd med. Så det å ta opp det som et argument er noe dere kan drite i. Denne utgaven av Det Nye er unikt og spesielt. Det st to unge kvinner som lever i det samme samfunnet som alle oss andre jenter, tørr å stå fram sånn, er modig. Og jeg tviler på at ikke halvparten av dere ikke hadde tørd det samme. Så tenk litt, hver så snill.

  72. Den dagen vi slutter å bry oss om hva andre synes, vil vi klare å føle oss mer vel med oss selv. Gjør hva du vil, smink deg, ikke smink deg, tatover deg i ansiktet, hva som helst. Ytre skjønnhet er bare EN del av oss. Selvtilitt kommer fra at vi er komfortable med de andre egenskapene våre, personligheten, verdiene våre, evnene våre og omsorgen for andre mennesker. Når du er trygg på hvem du er, gir du blaffen i hva motemagasiner mener. Det viktigste er å gjøre ting du liker og å ha det bra. Så lenge ingen går opp i ansiktet på oss og sier stygge ting til oss, har uansett andres meninger ingen innvirkning på oss. Vi kan ikke høre hva andre tenker. Vi kan bare innbille oss hva de tenker, og da er det våre egne tanker vi må forandre.
   Hilsen Charlotte

  73. Jenny Skavlan er en veldig pen jente og representerer sånn sett ikke gjennomsnittet, men når jeg ser på bildet av henne så ser jeg langt fra perfekt hud. Mørk under øynene, ujevn hudtone og strekkmerker anses vel ikke som perfekt? Dessuten har jeg møtt mange jenter som tror selv at de ser grusom ut uten sminke, men som allikevel ser bra ut. Kanskje Jenny Skavlan synes selv hun ikke ser pen ut uten sminke heller? Jeg tror mye av det sitter i hodet vårt at vi ikke er pene uten sminke. Synes det var et bra tiltak av DetNye jeg, ønsker meg en verden hvor ekstrem photo shopping ikke er tillatt.

  74. er ikke det kansje litt feil? jeg elsker bloggen din, og jeg vill ikke gi hate. men du oppfordrer nermest jenter om å bruke sminke, for du klarer ikke å gå uten. jenny skavlan viser seg kun uten sminke, ikke for å gi deg dårlig selvtillit, men for å vise sin side uten sminke. det er jo det samme som at du legger ut bilder av deg selv i bikini, så skal jeg lage et blogginlegg om at jeg synes det er feil for du gir meg dårlig selvtillit. det blir litt feil.

  75. Jeg synes det er trist at du føler deg ukomfortabel uten sminke, for du som alle andre jenter er vakker uansett.
   Jeg tror egentlig både det nye og du blir misforstått. Det nye sier ikke at du MÅ gå uten, men at det er helt OK å føle seg fin uansett.
   Personlig er jeg som deg, og sminker meg helst litt før jeg går ut døra.
   Det er uansett deilig å vite at vi er på vei mot en litt nyere tid, der naturlighet er mer satt pris på. Man ser en vesentlig stor forskjell på ungdom for 10 år siden, og nå.
   Og kanskje litt mindre sminke gjør at huden får pustet litt?
   Jeg er superheldig. Kjæresten min er absolutt for at jeg f.eks bruker kun concealer og et nøytralt pudder, så fregner og litt røde kinn synes igjennom.
   Bottom line er at perfekt er ut. Gå som du vil. Kle deg som du vil. Smink deg som du vil! Rock what you’ve got, og skinn som solen. Det er det aller viktigste 🙂

  76. Men selvtillit. det er jo noe du skaper selv. Man kan jo ikke skylde på andre for dårlig selvtillit. Hør på ordet. selv tillit. Da må man jobbe med seg selv tror jeg.

  77. Jeg synes dette er et viktig tema de tar opp. Jeg skulle ønske alle var fornøyd med seg selv slik som de er naturlig. Jeg har ingentng i mot å bruke sminke, men jeg tror det er viktig å være komfortabel uten sminke også. Det er jo veldig interessant også… Gutter med masse kviser og “ekkel” hud går jo ikke med sminke (hvertfall ikke mange). Hvorfor må vi jenter dekke til ansiktet? Det er vel bare sånn samfunnet har blitt. Men jeg håper vi kan snu dette og bruke sminke mer for gøy og ikke bare for å skjule ting, å for å få oss til å se bedre ut. Ikke at det er noe galt i å ville se bedre ut, men jeg tror det er viktig å godta seg selv slik man er. Uansett hvor klisje det høres ut.
   Jeg har slitt med akne i mange år og har ikke brukt sminke (jeg føler meg styggere med det, ironisk nok). Disse jentene på youtube hjalp meg veldig og nå har jeg bare noen arr igjen:
   http://www.youtube.com/watch?v=BMNJN8JNtTY
   http://www.youtube.com/watch?v=5Qdwn2itsgg
   http://www.youtube.com/watch?v=JXVV5TdO7po

  78. Det er tydelig at du ikke har lest bladet, det er flere jenter og kjendiser med kviser som er avbildet, og flere størrelser og etnisiteter. Kjempebra tiltak av Det Nye!

  79. Tror du bør ta en titt i speilet å se hvor nydelig du selv er. Vil du bruke sminke er det jo din sak, men jeg tror at du på tross av noen kviser ser fantastisk ut uten sminke du også. Jenny ser flott ut uten sminke synes du, men det vil ikke si at hun synes hun ser fantastisk ut selv. Det er få andre som legger merke til “feil” med en person, man legger først og fremst merke til det selv.

  80. Du synes hun er perfekt, jeg synes du er perfekt. Jenny synes nok ikke selv at hun er like pen usminket som sminket.

  81. Jeg har psoriasis, også i ansiktet. Da ser det bare værre ut med sminke, faktisk. Synes dette var et hodeløst innlegg. Alle føler seg penere med sminke. Alle ser forskjellige ut, og dette vet alle. Jeg blir ikke sint av å se andre vakre jenter, det gjør meg glad, kanskje litt sjalu, men det er ikke deres feil at jeg har en sykdom, eller st du sliter med kviser, eller at huden deres er perfekt. Dessuten er ingen perfekt, og personligheten din, og utstrålingen din gjør deg mer attraktiv. Dette vet også alle. Så jeg skjønner rett og slett ikke hva du prøver å si her…nei til sminkefri magasiner, for vi takler ikke sannheten?

  82. Syntes Det Nye sitt bra er dødsbra, jeg. Jeg sliter ikke med dårlig hud, men er alikevel ikke komfortabel i å gå uten sminke. Og sånn er det nok for Jenny Skavlan, Ida Fladen og de andre i bladet også.
   Og veldig enig med Vilde et stykke over her!

  83. Skjønner ikke helt poenget ditt?? Skal de med ren og fin hud dekke til huden med sminke bare fordi det gir de med uren hud dårlig selvtillit?
   Det er det samme som at du skulle ha måttet slutte å trene fordi det gir de som ikke trener og er like tynn som deg dårlig selvtillit.

  84. Jeg synes det er kjempe bra at man endelig kan sende ut et blad uten sminke! Det oppfordrer folk til å gå uten sminke, og det å tørre å være sitt sanne jeg, istede for å skule seg bak masse sminke! Dessuten så får du bare mer kviser om du bruker sminke… Så jeg likte virkelig det bladet!

  85. Jeg ble veldig overrasket over innlegget ditt; du har dårlig hud? Hvor? Jeg forstår at du bruker sminke og dekker huden din godt, men man kan likevel se godt om huden er veldig dårlig, jeg har sett videoene dine med closeup av ansiktet ditt; du ser like smashing ut uten sminke, tar jeg feil så – prove me wrong.
   Det du kaller dårlig hud kaller vi andre det normal/bra hud.
   Bare litt oppgitt, det å slite med kviser og uren hud, betente nupper i halve trynet som vises godt og ser ut som en slagmark når man stiller seg i et dårlig lys.
   Du er en av de peneste jentene på hele blogg.no, vær heller glad for det utseendet du har enn den ikke-superperfekte huden din.

  86. Hei, jeg har lest en del av de andre kommentarene og merker at det er en del “angrep” mot din mening. Har også fulgt bloggen din i en veldig god stund. Jeg føler du har masse bra å komme med og du er en flink blogger, men jeg er veldg uenig i det du mener på akkurat dette område.
   Jeg sliter også veldig med dårlig hud og selvtillit til tider. ingen har “perfekt” hud. Det at noen er heldigere enn andre kan vi faktisk ikke gjøre noe med. Huden vil reagere på den hormonelle balansen du har i kroppen og noen sliter mer enn andre med dette. Av personlig erfaring på min egen hud (ikke at alle reagerer likt) er at jeg ikke kan bruke hudsminke, det fungerer bra i to-tre uker hvor jeg i tillegg fjerner sminken grundig, etter en stund med bruk av sminke får jeg kviser eller nupper i ansiktet mitt som bruker lang tid på å gå bort. Selv om jeg ikke bruker hudsminke til vanlig får jeg jo også uansett uren hud, men ikke like hyppig som når jeg bruker hudsminke.
   Jeg regner med at det er mange som gjør det samme som jeg har gjort. Tidligere har jeg bare dekt opp kvisene med mer sminke, ergo; enda dårligere hud. Dette fortsetter da i en evig runddans helt til du biter i det sure eple og trapper ned på sminkebruken . Huden min er nå blitt ganske fin og ikke så alt for mange urenheter. Den har også en mer naturlig glød fordi det laget med sminke jeg ikke har hindrer ikke solen fra å gi meg litt farge. Jeg mener at det å bekymre seg for kviser i hytt og pine uansett ikke hjelper noen ting. Ingen husker den gigantiske kvisen du hadde for 8 uker siden.
   Det er så klart en annen sak hvis du er en av de som virkelig sliter med uren hud vil jeg jo anbefale en lege. hvis man føler seg bedre med sminke så er det opp til hver enkel person, men sminke er i grunn et lag med kjemikalier, ulike oljer og Gud vet hva du kliner i ansiktet “for å få bedre selvtillit” og det høres jo bare helt absurd ut, men for all del bare gjør det. Du er du og ingen andre, ditt liv dine valg.
   Falt dessverre litt ut av temaet men jeg er for å la sminken ligge igjen hjemme og heller ta den frem til ganger man trenger å føle seg ekstra pyntet og at de for en gang skyld fronter den naturlige skjønnheten, kanskje en dag vil samfunnet tolerere uren hud bedre også.
   På en annen side skjønner jeg din situasjon som blogger som nesten er nødt til å se fantastisk ut hver dag, og budskapet er jo igrunn at kvinner er like fine naturlige som sminket og hvis alle er mer obs på å fronte det naturlige vil det uansett bli mer akseptert med eller uten urenhud
   Men uansett hva folk mener må du stå på og fortsette å provosere, dette er med på å forbedre det norske samfunn

  87. ?Sminke kan være fantastisk, men det er ikke fantastisk hvis du føler at du ikke kan vise deg uten?

  88. Utrolig bra skrevet Stina:) Blir så glad når noen er enige med meg. Jeg har hørt flere folk runt skyte av dette bladet, men selv har jeg aldri vært fan av dette “sminkefrie blad konseptet” . Jeg klarer ikke å gå ut av døra uten masse sminke pga fregner, og ender opp med enda dårligere selvtillit når noen som ser så fantastisk ut ser så bra ut uten sminke.
   Liker bloggen din utrolig godt:)

  89. Vet du hva jeg er faktisk så SINNSYKT ENIG at jeg har ikke ord engang. Har selv slitt med dårlig hud som plutselig dukket opp da jeg var 18, har forsøkt å regulere det via ulike prevensjonsmidler i samråd med lege (for å få hormonbalanse), har vært gjennom to kurer med reseptbelagte kremer, og fremdeles kommer alt tilbake. Det er en enorm selvtillitsknekk og jeg tør nesten ikke dra ut på en joggetur uten sminke. Det er så frustrerende at jeg som 23 åring fremdeles skal holde på med dette. Jeg snakker ikke om en kvise her og en kvise der, jeg snakker om tettpakkede kviser som gjør at jeg ikke engang kan ta på ansiktet mitt uten å bli lei meg.
   At de da stiller opp med sminkefri og plettfri hud knekker meg også. Det er selvsagt ikke Jenny Skavlan sin feil at hun har fin hud, men jeg vil virkelig ikke se hvor fine alle andre er uten sminke når jeg selv ser ut som en 14åring i den største pubertetsheten.

  90. Jeg er enig i det du skriver.De har funnet en av norges peneste jenter og bruker henne som modell uten sminke:P
   Det er bare jenter som har opplevd å slite med huden sin som forstår dette.Det går ikke ann å sette seg inn i om man ikke har opplevd det selv.Jeg tenkte akkurat det samme når jeg leste artikkelen.

  91. Du har ikke tenkt tanken om at hun gjerne bruker mye lettere sminke enn deg til vanlig? Noe som fører til at huden hennes faktisk får pustet, får farge og får være i fred? Noe som helt klart fører til finere og sunnere hud? Jeg er og en av de som om vinteren gjerne bruker tung sminke med en real foundation, concealer i hytt og pine samt pudder i alle mulige krinker og kroker.. Og jeg merker så utrolig stor forskjell etter at jeg en uke eller to går uten sminke, eller kun bruker ett veeeeldig lett pudder (kun for litt gylden farge,overhode ikke id bare minerals engang). Huden får puste, det får en naturlig utskillelse av talg og man får litt naturlig farge (kombineres gjerne med litt sol). Det gjør virkelig underverker!! De første ukene – er pining, man føler seg verken pen eller vell – men etter en uke eller to ……. GOD DAMN………. Jeg sier det bare; jeg føler meg så vell! Litt concealer på de mørke ringene under øynene, og litt blush eller solpudder…. FYYY SÅ DEILIG. Og ja… jeg maler og sparkler vanligvis ansiktet til det ugjenkjennelige…
   Jeg synes så absolutt sminkefrie blad er veien å gå. Man må ta tilbake det at det ikke trenger å sparkles i hytt og pine med konturering osv osv. Det ser jo overhode ikke naturlig ut… Tenk hvor mange jenter som egentlig (i utgangspunktet) har veldig fin og naturlig ut, alt de egentlig trenger er litt maskara, kanskje en concealer og ett solpudder? Mens den nye trenden gjør at de kjører på med gjerne to lag foundation, enda ett lag med concealer, så pudder osv osv…. Noe som fører til at huden raskt blir “sliten”, unaturlig, gusten, og etterhvert blir avhengig av sminke for å se fresh ut? Fordi huden alltid har ett tykt lag på seg, slik at det ikke får fungere slik som den i utgangspunktet gjør.
   Har du noen gang tenkt på hvorfor alle jenter ser så sykt slitne, gustne og “ufreshe” ut, iforhold til hver en gutt som har en fin, naturlig glød i huden?

  92. Jeg forstår jo hva du mener, men alle har sine mindre komfortable sider. Alle har noe som ikke er “perfekt”, som de ikke er fornøyd med. Noen er ikke fornøyd med håret, andre med hudfarge, noen med kroppen og andre med huden. At Det Nye setter Jenny med plettfri hud på coveret synes jeg ikke har så mye å si. Du for eksempel har jo i tidligere innlegg på deg crop top og low waist jeans, og viser hele magen. Det blir jo i grunn litt det samme? Ikke alle er fornøyd med kroppen/magen sin og når du da velger å vise din mage slik på bloggen blir det på en måte litt likt. Likevel er det ikke noe galt med å legge ut et slikt bilde. Vi jenter må bli flinkere til å forstå at alle er forskjellige, og det er nettopp slik det skal være. Jeg unner deg å ha den vakre kroppen du har enten du har jobbet hardt for den eller ikke. Uansett om du kan spise hva du vil og fortsatt holde deg tynn eller om du jobber beinhardt for å opprettholde sin kropp slik den er.
   Alle liker å fronte sine beste sider, og det betyr heller ikke at det er feil å fronte noens “beste” sider på forsiden av et magasin. Hvor ofte har vi vel ikke sett kvinner med tykt, vakkert hår eller en smashing kropp på forsiden av et magasin? Ikke alle har like vakkert hår, eller like “fin” kropp, om de så jobber fpr det. Om det skulle blitt helt “riktig”/ “rettferdig” burde man kanskje puttet et snitt av kvinnene (eller hatt en tilfeldig trekning) om hvem som skulle på forsidene av magasinene. Likevel vet vi jo alle at magasiner tilhører et konkurransemarked der det alltid vil være konkurranse om å få solgt litt blad. Denne businessen tar dermed ikke noe særlig hensyn til hva som skal være på coveret så lenge det selger.
   Om det er en annen ting jeg skal legge til så er det ikke alle jenter som er like flinke til å ta vare på huden sin. Noen er ekstremt uheldige og har acne eller utslett uansett hvor sunt de spiser, hvor mye de trener eller hvor flinke de er med sine hudpleierutiner (i tillegg til å ikke drikke alcohol, få nok søvn og bruke sminke). Likevel er det jo ikke til å legge skjul på at det er større sjans for at man har finere hud om man tar vare på den.
   (Noe man heller kan kritisere med Det Nye, er at det står at hun er sminkefri, når hun kanskje ikke har på seg hudsminke, men det er ganske tydelig at hun har på et tynt lag maskara. Det blir jo å lyve litt til leserne mener jeg. )
   Håper du forstår hvor jeg kommer fra, tenkte bare si min mening 🙂

  93. Dette blir for dumt..
   Vi blir aldri fornøyd med noen ting her i landet vårt. Først er det feil at forsidene har modeller med tynne flotte kropper med solbrun hud. Deretter skal vi klage på, når det en sjelden gang skjer, at de har naturlige usminkede fjes.
   Det er nok flere som sitter i samme båt som deg, som skjemmes over uren hud.
   Men ærlig talt, det finnes værre ting.

  94. Vi får kviser hele livet, og det at du sliter med dårlig hud enda kan være gen, eller at du rett og slett har for mye produkt på huden, så den ikke får puste. Det er ikke nok å sove uten sminke, men man bør faktisk gå en stund uten sminke, så huden får lufte seg ordentlig. Nei, ingen har perfekt hud, men det skal ikke være slik at vi bare er vakre med sminke på. Det Nye vil fronte at det er OK å gå uten sminke, og at vi kvinner har en naturlig skjønnhet vi ikke trenger sminke bort. Og kviser kommer og går, men å dekke de til med faundation, pudder, solbudder, blush osv osv hver eneste dag gjør problemet enda større. Også om du bruker rens, maske, fukt og sminke i forskjellige merker så kan kjemikalene i de merkene jobbe “mot hverandre” og faktisk gjøre huden din enda værre enn det den er. Så prøv heller å finn rense- og sminkeprodukt innen samme merke, og la huden din få en god sminke-pause. Rett og slett. Litt kviser never hurt nobody, og om du er sammen med mennesker som legger mer til den kvisa du har på haka, enn deg og den du er, så er det faktisk feil mennesker å være rundt.
   Det er ikke noe som er mer perfekt enn naturlig skjønnhet – og det har vi alle. Jeg synest ikke at det er noe feil å fronte det i det hele, og alt står på hvordan man tar vare på den. Urenhetene forsvinner de, etter hvert.

  95. Hei, vet ikke om du har sett Aftenpostens innlegg om akkurat dette?
   http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Sminkefri-utgave-loser-ikke-problemet-8026569.html
   Syntes det var en veldig bra artikkel, hvor de får frem mye av det du også sier 🙂 I tillegg fremmer de det jeg og har tenkt litt på. “Hva skjer etter denne ene utgaven?” Var det bare den, eller er dette noe de tar ansvar for og faktisk blir å følge opp?
   Anbefaler deg til å lese den 🙂 Greit å se at det er flere som også reagerer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg