Trening = Null depresjoner

Dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg slet mye med depresjoner før. Jeg gikk til psykolog og fikk hjelp, og etter det har det gått ganske bra. En gang iblant får jeg tilbakefall, og da kommer jeg inn i et veldig feil tankemønster. Jeg kan sitte i flere timer og bare stirre i veggen, tenke på alle mulige scenarioer av ting, og alt går i surr. I dag har vært en sånn dag. Det begynte med ganske ille mareritt i natt, og det ble ikke noe bedre av at jeg slumret altfor lenge på morgenen i dag, og fikk en seig start på dagen. Det er rart hvor lite som skal til før jeg havner inni dårlige tankemønstre. 

Men heldigvis har jeg lært et ekstremt viktig triks for å snu dagen igjen. Det er et triks som min psykolog lærte meg, og som nesten alltid fungerer for meg. Trikset er å komme seg ut! Enten om man drar på trening, eller tar en kaffe med en venninne, eller stikker på matbutikken, så må man komme seg ut. Ut av rommet som man har sittet inne på hele dagen, og tenkt dårlige tanker. Grunnen til at dette hjelper er fordi at man bryter mønsteret man har fulgt den dagen, og man får hjernen på andre tanker. 

Så i dag da jeg hadde en dårlig dag, stakk jeg en tur på gymmet, og det hjalp så utrolig mye. Det å få tankene på noe annet i en times tid, hjalp veldig. Når jeg er på gymmet løfter jeg alltid tunge vekter, og det er veldig viktig å ha god teknikk, derfor må alt fokuset mitt ligge der. Det gjør at i en time får hjernen min helt fri, og når  jeg er ferdig på trening er jeg full av endorfiner og er glad igjen. Helt fantastisk eller hva? Så til deg som har en dårlig dag, eller en dårlig periode. Kom deg ut! Ikke sitt inne og grav deg inn i et dårlig tankemønster. Tro meg når jeg sier dette. Det blir bare verre jo lengre du stenger deg selv inne. Jeg vet det kan være vanskelig å komme seg ut, og der og da tenker man at det er ingenting i hele verden som hjelper. Men så fort man kommer seg ut og får gjort noe produktivt, hjelper det! ♥

♥ Hva pleier du å gjøre når du har dårlige dager?

30 kommentarer

Siste innlegg