Oppskrift: Cæsar salat

Da jeg var ute og spiste med Donna og June i forrige uke, fikk jeg helt dilla på Cæsar salat. Det er jo en helt fantastisk god salat, som jeg selv har undervurdert altfor lenge! Det er en enkel og god måte å få i seg masse proteiner, samtidig som det metter godt! Denne salaten passer seg like godt til hverdags, som til helgekos med et glass hvitvin ved siden av.

Det er veldig mange varianter av denne salaten. Men den som jeg lærte da jeg gikk på kokkeskolen, skal jeg dele med dere nå!

Dette trenger du:

(for 1 porsjon. ps; lag gjerne litt ekstra av dressingen og brødkrutongene, så kan du raskere lage denne retten igjen et par dager etterpå)

 

– 1 Kyllingfilet

– 1-2 skiver loff

– 1 hjertesalat (du kan godt bruke andre salater. Men jeg foretrekker hjertesalat, siden den er minst bitter)

– 1 liten neve parmesan

– 3 skiver bacon

 

Til dressingen:

– 1 eggeplomme

– 2-3 ansjosfileter

– 1 ts dijon sennep

– 1 dl olje 

– 1/2 fedd hvitløk

Dette gjør du:

1. Begynn med å steke kyllingen på middels varme i en stekepanne. Den skal steke i ca 15 minutter.

2. Imens kyllingen steker skjærer du opp loffeskivene til små firkantede biter. Ta en ny stekepanne og stek bitene med loff med rikelig med smør og olje. Når de er gylne og crispy legger du de på håndklepapir, så de får kjølt seg ned.

3. Stek baconet, og legg det på håndklepapir når det er ferdigstekt. Når baconet har blitt kaldt, skjærer du det i så store biter du ønsker at det skal være i salaten.

4. Finhakk hvitløk og ansjos. Ha ansjosen, hvitløken, eggeplomme og dijon sennep i en bolle og bruk en mikser til å mikse det sammen. Hell i oljen bittelitt, og da mener jeg bittelitt av gangen, mens du hele tiden mikser det sammen. Hvis du heller oljen for raskt, skiller hele dressingen seg. Så det er veldig viktig å helle sakte.

5. Skyll og rens salaten, og kutt opp i røffe biter. Stilken kaster du. Bland salaten sammen med ønsket mengde dressing i en bolle. 

6. Skjær opp kyllingen i røffe biter.

7. Anrett salaten, krutongene, baconet og kyllingen på en dyp tallerken og riv litt parmesan over.

Håper det smaker!

11 kommentarer

Siste innlegg