Oppskrift: Hjemmelaget tomatsuppe

Den siste uken har jeg hatt helt dilla på tomatsuppe. Noen ganger får jeg skikkelig dilla på kun en matrett, og da spiser jeg kun den retten i sånn to uker i strekk, helt til jeg blir drittlei. Tomatsuppe er noe jeg alltid har elsket å spise siden jeg var liten, gjerne sammen med pannekaker, eller alene med et par egg oppi. Siden det ikke er så altfor mye proteiner i tomatsuppe har jeg alltid oppi et par egg, for å høyne proteininnholdet. 

Selv syns jeg at det er ekstremt stor forskjell på hjemmelaget tomatsuppe, og den man kjøper på butikken. Når man lager den selv, blir den så utrolig god. Mens den på matbutikken kan smake veldig utvannet og kjedelig. Jeg har lagt ut oppskriften på denne tomatsuppen en gang før, men siden det er lenge siden, og jeg har endret litt på den, legger jeg den ut på nytt nå. Prøv denne oppskriften til middag i morgen, så får du en veldig god middag! 

Dette trenger du:

( 2 porsjoner )

– 1/2 løk

– 1 ss smør

– 1/2 ss hvetemel

– 1 boks hakkede tomater.

– 1/2 plante basilikum

– 3-4 dl vann

– 1 buljongterning (helst grønnsaksbuljong. Men alt unntatt fiskebuljong kan brukes)

– 1 dl matfløte

Dette gjør du:

1. Finhakk løken.  

2. Varm en kjele på medium varme. Smelt smøret i den og tilsett løken. Stek løken til den blir myk og blank. Rør inn hvetemelet.

3. Tilsett tomater, basilikum, buljongterning, vann og matfløte.

4. La alt koke i 5 minutter.

5. Bruk gjerne en stavmikser til å mose suppen så den blir ekstra fin i konsistens. 

Håper det smaker!

22 kommentarer

Siste innlegg