Vær Takknemlig

Den siste tiden har jeg hatt det ganske tungt. Å tenke positivt, og se det gode i ting har ikke vært så lett, som det egentlig burde vært. Hodet mitt ble sittende i en vond sirkel, der jeg kun tenkte negativt. Jeg ble ekstremt overfølsom, og hvis en liten negativ ting skjedde, ble jeg forferdelig lei meg. 

Men herregud. Jeg har da ingen grunn til å klage. Når jeg først får hodet mitt ut av denne idiotiske sirkelen, og ser over hvilke ting jeg har her i livet, og hvor godt jeg faktisk har det, skjønner jeg fort at det kun er hodet mitt som tuller med meg. Kunsten å tenke positivt og å være takknemlig er en kunst man må øve på hele livet. Uansett hvor gammel man er, eller hva man har. 

Jeg har så mye å være glad og lykkelig over. Jeg er endelig helt frisk fra ettervirkningene av kyssesyken, jeg har fantastiske venner, verdens skjønneste og mest støttende blogglesere og jeg kan leve av det som startet som en hobby. Helt siden jeg var liten har jeg villet flytte til Oslo og bo på Majorstua. Nå gjør jeg det, og jeg har det så utrolig bra. Jeg har nettopp vunnet prisen for årets videoblogger, og har blitt en del av Side 2. Jeg har oppnådd mye mer enn jeg noensinne ville trodd at jeg skulle oppnådd med bloggen, den dagen jeg trykket “opprett blogg”. 

Når jeg går ute på gaten ser jeg uteliggere som tigger etter penger og jeg ser styrtrike businessmenn. Majorstua har alt. Fra fattig til rik. Å sammenligne meg selv med barna i Afrika blir for virkelighetsfjernt for meg. Jeg har ikke vært der nede og sett det med mine egne øyne. Men når jeg ser narkomane som ligger ute på gaten rett utenfor der jeg bor, blir jeg både trist og glad. Jeg blir trist for at det mennesket har det så vondt, og fordi at det mennesket mest sannsynlig har hatt det vondt hele livet, som har resultert i at mennesket begynte å ruse seg. Men jeg blir også glad for at jeg ikke er der selv. Jeg blir glad for at jeg har hatt en god oppvekst, der jeg aldri har blitt mishandlet eller utsatt for grusomme ting. Jeg blir glad for at jeg har et tak over hodet. Jeg blir glad for at jeg har gode venner som jeg kan snakke med. Jeg blir glad for at jeg er frisk. At jeg har to ben og to armer, og at jeg ikke må sitte i en rullestol resten av livet, for det er realiteten til så utrolig mange mennesker der ute. 

Det jeg prøver å si med dette innlegget er at, jeg er er takknemlig. Jeg er takknemlig for alt jeg har, alle jeg har rundt meg, og ting jeg har oppnådd. Jeg har en utfordring til dere alle. Gå en dag uten å klage over noe som helst. Kun en dag. Se hvordan det forandrer tankegangen og livet ditt. Jeg kan love deg at når du legger deg om kvelden, kommer du til å være så mye mer glad og takknemlig over livet ditt ♥

38 kommentarer

Siste innlegg