VIDEO: Snakker ut om depresjon

I dag ble det en veldig personlig video. Jeg har skrevet litt om depresjon tidligere på bloggen, men jeg har aldri laget en video der jeg har snakket ut om det jeg gikk igjennom. Håper denne videoen kan hjelpe noen av dere der ute, som har det vanskelig ♥

28 kommentarer
  1. denne videoen var fin, syntes jeg<3 takk for at du snakker om så personlige ting, tror det kan hjelpe mange. har hatt en drittperiode selv nå, skulle bare ønske jeg våget å snakke med noen. har helsesøster på skolen feks. men av en eller annen teit grunn føler jeg meg dum om jeg søker hjelp. men det går vel over snart, håper jeg:)

  2. Denne videoen var veldig fin, synd jeg ikke tørr å snakke med noen om probleme mine, da hadde ting vært enklere…. Men det går bare ikke, har prøvd

  3. Herlig video! Takk for at du er du, å at du er så personlig og åpen!
   Kjempe supre tips du drar med, tror det vil hjelpe veldig mange – de hjelper iallefall meg når jeg er deprimert! Og spesielt det å ha en venn og snakke med, det er noe som har hjulpet meg aller mest!
   Alle mennesker har oppturer og nedturer i livet, det er bare slik det er å være menneskelig.
   Elsker bloggen din Stina!

  4. Du går utrolig dypt på en fantastisk måte❤️ Har selv prøvd å ta selvmord, har stengt alle ute, broren min røyket hasj (ikke nå lenger), hatet alle rundt meg. Helsesøster hjalp utrolig mye💞 Skulle ønske jeg ikke hadde brukt faen meg 3 år på å gå til en annen på skolen som tokk meg nedover. Anbefaler å stå opp for deg selv vis det er noen du blir “tvunget” til å snakke med. Bare at noen hører, trenger ikke være interessert bare se på meg og gi meg en god klem.
   Mange mente jeg ikke kunne prøvd på selvmord fordi jeg alltid var blid og fornøyd. Men man er så jævli mye mer enn det som vises. Håper jeg blir kvitt den følelsen som deg å ikke ville være sosial.
   Sorry for banning, bare litt vanskelig å finne sterke nokk ord.
   Vet bare om 1 jeg kjenner som leser bloggen så gidder ikke være anonym.
   Marianne

  5. Jeg må bare si en ting. Jeg fikk et helt annet syn på deg etter denne videoen. Du er bare helt fantastisk, og jeg er så glad for at du tok deg tid til å lage denne videoen 🙂 You go girl!

  6. Jeg har blitt voldtatt av min egen pappa, jeg har ikke sakt det til noen men jeg tørr nesten ikke å være hjemme når han er her alene….
   Jeg har vurdert å si det til politiet men jeg vet ikke hvordan og jeg vet ikke om de vil tro på meg…
   hva skal jeg gjøre:(

  7. Hei søta 🙂
   Kan du ikke skrive om det kameraet du kjøpte deg i sommer? Siden du skulle gjøre det etter en stund 😀

  8. WOW! Du er virkelig en sterk jente Stina!! Har troa på deg. Jeg har også slitt mye i ettertid av kyssesyken, kroppen og helsa mi har blitt ganske ødelagt etter at jeg var syk, For jeg var ikke klar over det selv, så jeg dro på skolen, jeg var ute med venner og jeg var på trening tre ganger i uken. så jeg fikk beskjed av legen om at det er egentlig et lite mirakel at jeg fortsatt lever for leveren min var ikke langt unna å sprekke… Så jeg må passe på å ta det med ro i forhold til stressing og sånne ting. Du er en super blogger. Og jeg syns du kommer med gode råd.
   Keep going strong <3

  9. Det er så godt å høre at vi er flere som tørr å stå frem med det her. Det er det ikke mange som klarer dessverre. Håper du har det fint, Stina 🙂

  10. Hei Stina. Jeg bruker vanligvis ikke kommentere på blogger men følte jeg skulle på denne. Jeg har går igjennom noen like ting som deg. Jeg jobber som konditorlærling og men i motsetning til deg elsker jeg jobben min. Jeg startet i juli i 2014 og hadde mange planer for mitt første år. Men i august ble jeg alvorlig syk. Jeg har vært til leger og tatt flere undersøkelser, men de finner ikke ut hva som feiler. Jeg har gått ned 10 kilo på grunn av at jeg ikke klarer å holde på maten. I januar døde en i familien av kreft. Jeg er egentlig en veldig glad og positiv jente men merker at på grunn av sykdom og andre ting har jeg blitt veldig deprimert. Jeg vurderer å gå tilbake til skole til høsten for det er mye enklere å sitte å følge med i skoletimene enn å jobbe 8 timer med de plagene jeg sliter med hver dag. Hvis jeg starter på skolen vurderer også å starte en blogg (kanskje kakeblogg) siden det virker gøy, men vet at det er mye arbeid ved det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre siden jeg elsker jobben, men siden jeg ikke enda er frisk et halvt år etterpå vet jeg ikke om jeg klarer å komme meg tilbake. Jeg prøver å jobbe litt på jobben nå men har intense smerter. Legene sier at de kanskje er kroniske og at jeg må leve med dem resten av livet. Jeg ønsker å oppfylle drømmen om å bli konditor. Skulle ønske jeg fikk en ordentlig diagnose. Håper du ser kommentaren min. Du har en fin blogg forresten. <3 Hilsen Anjali

  11. Hei, jeg har slitt med sykdom siden slutten av 2012 (kronisk svimmelhet og kvalme) og er fortsatt under utredning. Jeg er sykmeldt og arbeidsledig. I mellomtiden har jeg fått en psykisk diagnose som heter: dystymi. Det betyr at man må ha vært nedstemt/nedfor i over to år. Det varer lengre enn vanlig depresjon. Jeg føler ikke at livet mitt ikke ordner seg på noen måte og jeg er en ikke-eksisterende. Jeg gidder ikke å være sosial og lei av å høre om andres lykke. Hva ville du ha gjort hvis du var meg?

  12. Må bare si at du er veldig sterk som klarer å legge ut en så åpen og ærlig video! Ikke alle hadde klart det, så klapp på skulderen til deg! Det hjelper også litt, fordi man skjønner at man ikke er alene, og det er ganske deilig.. Ha en fin dag!

  13. Hei, denne kommentaren er rettet til “ANONYM “. Jeg ser hva du har skrevet, og jeg anbefaler på det sterkeste at du anmelder forholdet! Det er veldig enkelt å ta kontakt med politiet! Evt. kan du møte opp direkte på stasjonen! Det kan også være lurt å ta kontakt med voksne som kan hjelpe deg, f.eks. en lærer osv. Jeg forstår at det kan virke skummelt, men om det er sant det du sier, er dette veldig alvorlig!

  14. Det var en fin video! Blir så glad når folk tør å åpne seg og fortelle om hvordan de har det. Jeg selv har slitt med angst i tolv år og depresjon i ti år. Det har vært utrolig tøft, med tanke på at jeg kun er sytten og har slitt såpass fra veldig ung alder. Senest i går sa kroppen min stopp. Jeg har presset meg ut hver dag i to uker (har dratt på skole, jobb, vært med venner, vært på fester og vært i bursdager). Selv om disse tingene er veldig koselige så sa kroppen min stopp i går. Jeg knakk sammen i beina hele tiden, jeg sjanglet når jeg gikk, jeg hadde flere mentale utbrudd, kroppen min verket, jeg lagde pipelyder fordi jeg var så sliten, jeg la meg i sengen og skrudde av lyset. Jeg bare lå der og kjente at jeg var så ufattelig sliten både mentalt og fysisk. Dagen i dag har vært noe bedre, det er godt at det går i baner (selv om en kan bli ekstremt sliten av det og). Det dumme er at jeg ikke lærer, jeg står på og har like mye jeg må få gjort i helgene og i hverdagen nå fremover, at jeg er engstelig for en ny reaksjon som den jeg hadde i går.
   Du er en sterk og flott jente, jeg er glad for at du er lykkelig – selv om du også selvfølgelig har tunge dager og vonde tider i livet ditt. Jeg jobber hardt for å bli frisk, og selv om jeg får tilbakefall så ser jeg at jeg har oppnådd noe progresjon. Jeg fortsetter å fighte – du må fortsette å blogge! Jeg elsker bloggen din, og jeg har blitt glad i den personen jeg leser om når du har oppdatert bloggen din. Du er bra <3

  15. Utrolig fin video, som jeg nesten ble litt rørt av! Må bare si at du virker som en utrolig fin person og en helt herlig venn, møtte deg jo på klessalget ditt for en stund siden og du virket utrolig jordnær og helt fantastisk bare 🙂
   Anywaysss, jeg lurte på om du kanskje kunne hatt et sånt hemmelighet innlegg igjen der du kan gi litt råd? Vet at ihvertfall jeg har mye på hjertet som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal takle uten å falle helt sammen.
   Også må jeg avslutte med at bloggingen din og videoene dine i det siste har vært helt fantastiske, og håper du vet at vi setter pris på deg og det du gjør, stå på Stina!

  16. Hei! Jeg så denne videoen først i dag, da jeg surret litt rundt på youtube. Jeg har aldri lest bloggen din før, men jeg har begynt litt i dag. I denne videoen så sier du at vi kan fortelle deg noen hemmeligheter eller opplevelser, og jeg vil bare si at du er utrolig sterk. Det virker hverfall veldig sånn. Jeg har også gått igjennom en del. Alt fra ikke støttende foreldre, ha måttet holde en psykisk lidelse hemmelig for mamma og pappa, til voldtekt. Jeg har opplevd at folk snur ryggen til deg når du først åpner deg, fordi de heller ikke ser en ende på problemene dine.
   Jeg prøver å benytte meg av rådene du gir i videoene dine, men det du sier her om å snakke med noen er noe jeg ikke helt får til. Jeg har opplevd at folk snur ryggen når du trenger de som mest, og tør å si ifra. At voksene, som feks helsesøster, har sluttet å bry seg. Kanskje fordi jeg ikke ser ende.
   Det å snakke med noen uten å være redd for å bli hakket ned på, og det å bli hørt virker som en fin ting. Og jeg har virkelig lyst til å prøve å snakke med noen igjen, for jeg opplever at rådene du gir er veldig inspirerende.
   Jeg vet ikke om du ser denne kommentaren en gang, men jeg vil du skal vite at jeg vil prøve å fortsette å lese bloggen din. Du er en jeg liker å høre på og ta råd fra. Du er super! Stå på!
   Hilsen bare Julie. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg