Slik er mitt treningsprogram!

Da jeg la ut en treningsvideo her på bloggen for et par uker siden, fikk jeg spørsmål om jeg kunne vise dere det treningsprogrammet jeg følger. Jeg har lagt ut en litt annerledes utgave av det en gang før. Men tenkte jeg kunne legge ut det programmet jeg faktisk trener nå. Tenkte å lage en treningsvideo der jeg viser styrke og core delen etter nyttår. Må bare få med meg noen som kan filme meg på treningsstudioet. Hehe! Oppvarmingsdelen har jeg laget en video på en gang før, som du kan se HER.

Måten mitt treningsprogram er lagt opp på er at det er delt inn i 3 deler. Det er et fullkroppsprogram, så dette er det jeg trener hver gang jeg er på gymmet. Jeg trener ca 2-3 ganger i uken, og da følger jeg dette programmet. Som oppvarming gjør jeg kun de øvelsene som er oppgitt under. Jeg løper ikke på tredemølla eller noe sånt. Det er kun de øvelsene. Det er fordi at de varmer opp kroppen utrolig bra, og gjør klar hele kroppen for styrkeøvelsene.

Styrkeøvelsene gjør jeg i den rekkefølgen de står i. Under kan du se hva jeg løftet i dag. Men kiloene øker nesten ukentlig, så om 2 måneder er de nok helt annerledes. Hvis du skal følge dette styrkeprogrammet anbefaler jeg deg å begynne med vekter som er litt lette i forhold til det du selv klarer, og når du har kommet godt inn i øvelsene og klarer å utføre de korrekt, kan du øke tyngden på vektene.

Den siste delen er core øvelser. Det er øvelser som styrker ryggen og er ekstremt viktige for meg som sitter så mye forran pc som jeg gjør. Core øvelser bygger ikke akkurat muskler som man ser så tydelig. Men de er veldig viktige for ryggen og helsen. Øvelsene jeg gjør har jeg fått av min kiropraktor. Så det er han som har valgt ut hvilke øvelser jeg gjør.  

 

Oppvarming: 

– Utfall med rotasjon: 5 rep per bein. 

– Strekk til bøy: 5 rep

– Setehev: 5 rep per bein

– Skulderbladarmhevinger: 10 rep

 

Styrke: 

Knebøy: 35 kg * 8 rep * 3 sett

Brystpress på skråbenk: 8 kg * 8 rep * 3 sett

Roing med manual: 14 kg * 8 rep * 3 sett

Arnold press: 6 kg * 8 rep * 3 sett

Bulgarsk utfall: 6 kg * 8 rep * 3 sett

 

Core øvelser:

Plankehoftevridning: 15 rep

Eselspark: 15 rep

Planke med sidevri: 10 rep

Ben og armløft: 15 rep

Strake benløft: 12 rep

Planke: 50 sekunder

Ligge på albue ryggstrekk: 20 rep

Hva pleier du å trene?

19 kommentarer

Siste innlegg