Oppskrift: Grove rundstykker

I dag lagde jeg grove rundstykker, og de ble så gode at jeg bare må dele oppskriften med dere! Disse rundstykkene er sunne og passer perfekt til frokost og lunsj. Ha de med i nistepakken og du har en fin lunsj! Det går fint ann å fryse de ned, så her er det smart å lage en del av gangen. Tro meg, disse rundstykkene går for unna!

Oppskriften gir 16 rundstykker

Dette trenger du:

♥ 1/2 pakke fersk gjær

♥ 4 dl melk, lunken

♥ 1 ts salt

♥ 3 ss olje

♥ 1 dl havregryn

♥ 5 dl sammalt hvete

♥ ca. 4 dl hvetemel 

Sånn gjør du:

♥ Forvarm ovnen til 230 grader. 

♥ Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren.

♥ Hell i resten av melken, salt og olje.

♥ Rør inn havregryn og sammalt mel.

♥ Tilsett hvetemelet litt og litt, til deigen er jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle.

♥ Dekk bakebollen med en tallerken eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

♥ Elt den ferdighevede deigen litt og trill en jevn pølse som du deler i like store deler. 

♥ Trill glatte, sprekkfrie rundstykker. Legg de på bakepapir på en bakeplate.

♥ Dekk med plast og la dem heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

♥ Pensle med vann like før du steker. Stek rundtstykkene på 230 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Håper det smaker ♥

14 kommentarer

Siste innlegg