Oppskrift: Biff med gratinert brokkoli

På mandag lagde jeg biff med gratinert brokkoli og mais ved siden av. Det ble så godt at jeg må dele oppskriften med dere! Det er veldig enkelt å lage retten og det tar heller ikke lang tid. Overrask gjerne kjæresten din med en romantisk middag for dere to! 

Du trenger: 

♥ Mørbradbiff

♥ En hel brokkoli

♥ 3 ss smør 

♥ 4 ss hvetemel

♥ 6 dl melk

♥ 4 dl revet ost

♥ 1 boks mais

♥ Smør til steking (ekte smør fra Tine passer perfekt).

 

Sånn gjør du: 

1. Rens og skjær brokkolien opp i buketter. Kok opp vann i en kjele, og ha oppi all brokkolien. La det få et oppkok. Deretter heller du av alt vannet.

2. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. La det surre under omrøring i et par minutter. Senk varmen på platen og tilsett melk litt av gangen. Husk å røre melken godt inn i blandingen før du heller i mer melk.

3. La sausen koke i 5 minutter under omrøring. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet. 

4. Mens sausen koker skjærer du vekk alt av fett og slintrer på kjøttet og begynner å steke det. Når jeg steker biff bruner jeg den på høy varme på alle sider. Deretter skrur jeg ned varmen på svak/medium og lar den surre under lokk til den er medium stekt. For å kjenne at den er medium bruker jeg et triks jeg lærte på kokkeskolen. Ha tommelen inntil langefingeren og kjenn på tommelmuskelen. Hvis tommelmuskelen og biffen har samme hardhet er den medium stekt. Hvis du vil ha den gjennomstekt har du tommelen inntil lillefingeren. 

5. Ha brokkolien og sausen i en ildfast form og dryss resten av osten på toppen. Ha den i ovnen på 250 grader i 5-10 minutter til osten på toppen er gyllen. 

6. Smelt ca en spiseskje med smør i en kjele med en boks mais (husk å helle av vannet i maisboksen før du har maisen oppi kjelen!). La det surre i ca 5. minutter til all maisen er gjennomvarm.

7. Anrett maten på en tallerken og server. 

Håper det smaker!

18 kommentarer

Siste innlegg