På mandag lagde jeg biff med gratinert brokkoli og mais ved siden av. Det ble så godt at jeg må dele oppskriften med dere! Det er veldig enkelt å lage retten og det tar heller ikke lang tid. Overrask gjerne kjæresten din med en romantisk middag for dere to!
Du trenger:
♥ Mørbradbiff
♥ En hel brokkoli
♥ 3 ss smør
♥ 4 ss hvetemel
♥ 6 dl melk
♥ 4 dl revet ost
♥ 1 boks mais
♥ Smør til steking (ekte smør fra Tine passer perfekt).
Sånn gjør du:
1. Rens og skjær brokkolien opp i buketter. Kok opp vann i en kjele, og ha oppi all brokkolien. La det få et oppkok. Deretter heller du av alt vannet.
2. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. La det surre under omrøring i et par minutter. Senk varmen på platen og tilsett melk litt av gangen. Husk å røre melken godt inn i blandingen før du heller i mer melk.
3. La sausen koke i 5 minutter under omrøring. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet.
4. Mens sausen koker skjærer du vekk alt av fett og slintrer på kjøttet og begynner å steke det. Når jeg steker biff bruner jeg den på høy varme på alle sider. Deretter skrur jeg ned varmen på svak/medium og lar den surre under lokk til den er medium stekt. For å kjenne at den er medium bruker jeg et triks jeg lærte på kokkeskolen. Ha tommelen inntil langefingeren og kjenn på tommelmuskelen. Hvis tommelmuskelen og biffen har samme hardhet er den medium stekt. Hvis du vil ha den gjennomstekt har du tommelen inntil lillefingeren.
5. Ha brokkolien og sausen i en ildfast form og dryss resten av osten på toppen. Ha den i ovnen på 250 grader i 5-10 minutter til osten på toppen er gyllen.
6. Smelt ca en spiseskje med smør i en kjele med en boks mais (husk å helle av vannet i maisboksen før du har maisen oppi kjelen!). La det surre i ca 5. minutter til all maisen er gjennomvarm.
7. Anrett maten på en tallerken og server.
Håper det smaker!
Det så utrolig godt ut! Skal prøve å lage det endag 🙂
Åhh!! det så drit godt ut! Du får ha en fin dag videre, Stina!
Det så utrolig godt ut! Skal absolutt prøve å lage dette en gang 😀
Er denne også god med kylling ?
Monica Lindstad: Det er det og! 🙂
Marie Husberg: Det er godt og! Ha en fin dag videre du og 🙂
Cecilia Catharina: Det burde du, for dette er veldig godt 🙂
Tonje Pettersen: Har ikke prøvd det. Men tror det er veldig godt 🙂
Å det så kjempe godt ut 😀 kommer du å lager til meg?:)
Nam!! Så kjempe godt ut 😀
Ser godt ut 🙂
Sandra Calmeyer Bergan: Det var det og! 🙂
Skal virkelig prøves en dag 🙂 Så helt nydelig ut 🙂 Spiste for litt siden, men av å se det der ble jeg sulten igjen.. Kanskje jeg må dra en tur på butikken å handle kveldsmat 😉 Takk for tips, Stina 🙂
Det så godt ut
Naam!
Elsket denne oppskriften selv til en lørdagskveld! Tok maisen med brokkolien i stede for ved siden av!! Vil virkelig anbefale det, super godt
Cecilie: Så gøy å høre at du likte det! 😀
Heisann! Fant denne oppskriften igjen etter en gang jeg leste den. Oppskriften du har der, er den basert på to porsjoner? 🙂