Oppskrift: Hjemmelagde pizzasnurrer

Håper dere har hatt en flott dag så langt! Det har jeg 🙂 I dag har jeg lagd kjempegode pizzasnurrer. Har ikke lagd det så mange ganger før. Så jeg må bare dele oppskriften med dere! Disse er ganske sunne også, så de passer til vanlig middag. Disse kan man fryse ned og spise senere også. Perfekt for studenter som bor alene, og for dere som ikke har tid til å lage middag hver dag

For å lage 16-18 pizzasnurrer trenger du:

Til deigen:

1/2 pakke gjær

3 dl lunken melk (varm melken på ovnen så den blir lunken!)

1/2 ts salt

1 ss olje eller flytende margarin

3 dl sammalt hvete finmalt

ca. 4 dl hvetemel

Til fyll:

1/2 – 1 boks tomatpure

1 pakke smårett skinke

2 dl revet ost

1/2 plante basilikum

1 ts oregano krydder

Slik gjør du: 

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Ha i litt melk og rør ut gjæren.

2. Hell i resten av melken, salt og olje.

3. Rør inn sammalt hvete.

4. Tilsett hvetemel og elt deigen så den slipper redskap og bolle.

5. Dekk bakebollen med et håndkle og sett den til å heve på badegulvet. La deigen heve til dobbel størrelse.

6. Elt deigen og trill den til en pølse på ca. 30 cm. Kjevle den ut til et rektangel på ca 30*35 cm.

7. Smør tomatpurren utover pizzadeigen, og ha på alt fyllet.

8. Rull deigen sammen til en fast pølse og del den i ca. 16 like store biter.

9. Fordel pizzasnurrene på to stekeplater og sett de til heving med et håndkle over. De skal heve til ca. dobbel størrelse.

10. Stek pizzasnurrene i ca. 12-15 minutter på 220 grader.

 

Håper det smaker!

 

37 kommentarer

Siste innlegg