Mine beste tips for treningsmotivasjon!

I perioder kan det være vanskelig å holde treningsmotivasjonen oppe. Kanskje frister det mer å ligge rett ut i sola, enn å ta seg en løpetur eller å dra på gymmet. Kanskje har man aldri fått startet ordentlig på treningen, og man aner ikke hvor man skal starte. Uansett hva din situasjon er, kan disse tipsene hjelpe deg! 

Først og fremst: Hvorfor bør man trene?

♥ Man får en strammere og sterkere kropp. 

♥ Selvtilliten øker fordi kroppen ser bedre ut, og man får en fantastisk mestringsfølelse når man ser hva sin egen kropp kan oppnå. 

♥ Det er også mange helsefordeler ved å trene: Man får mer energi, bedre kondisjon (hvis man trener kondisjonstrening), man blir mer produktiv og tenker kjappere, man blir bedre rustet til hverdagens stress, mas og frustrasjoner, økt livskvalitet, redusert angst og depresjoner og sist men ikke minst; man blir glad av å trene siden trening skiller ut endorfiner i hjernen som gir deg en lykkerus. 

Fantastiske grunner eller hva? Jeg blir super motivert bare av å tenke på disse grunnene! 

 

Men hvordan får man det til å bli en del av hverdagen?

♥ Eksperimenter! 
Det er kjempe viktig å trene noe som man liker. Da blir det mye lettere å komme seg på trening, og man gleder seg istedenfor å grue seg. Hvis treningssenteret du trener på har saltimer anbefaler jeg deg å melde deg på de. Selv om styrketrening ikke er noe for deg, kan jo Zumba eller Body pump være det! Jeg elsker å løpe ute i marka med hunder og trene styrke hjemme. 

♥ Sett av tid
Sett opp en treningsplan hver søndag. Skriv når du skal trene, hvor og hva. Disse øktene er viktige for deg, så gjør de hellige! Husk at man skal ha kroppen og helsen sin resten av livet, og da er det viktig å sette den først!

 

♥ Lag en musikkliste til trening
Når jeg skal trene er musikk kjempe viktig. Hvis jeg skal ut og løpe liker jeg å høre på raske partysanger som får kroppen i gang. Hvis jeg skal trene styrke er jeg veldig glad i litt hardere sanger som pusher deg. Min musikk treningsliste på spotify kan du få tak i HER

 

♥ Endre kostholdet
Hvis du virkelig vil ha resultater med treningen, er kostholdet veldig viktig å passe på. Vær nøye med å få i deg nok proteiner og kalorier. Veldig mange jenter som trener spiser altfor lite kalorier, og bryter bare ned kroppen, uten å bygge muskler. Det er også viktig å spise nok hvis du skal kunne yte nok på trening. Hvis du spiser for lite, og dårlig mat får du lite energi. Hold deg unna godteri (er selvfølgelig lov å spise litt på lørdager), junkfood, brus, osv. Prøv å spise masse rent kjøtt og grønnsaker. Tenk over hva du faktisk spiser! For eksempel: Å spise en pølse i brød på bensinstasjonen er fy fy! I pølser er det ekstremt mye fett, og veldig lite kjøtt, og i brødet er det masse hvitt mel. 

 Man trenger ikke å bli helt ekstrem og telle kalorier osv. Men bruk sunn fornuft og hold deg unna all drittmat. I sunn mat er det også mye vitaminer og mineraler, som er bra for helsen din!

Sunne oppskrifter til smoothies, lunsjer og diverse kan du finne HER.

♥ Skriv treningsmål. 
Hvis du har et mål for treningen din, er det mye lettere å oppnå resultater. Man jobber mot målet og blir mye mer fokusert. Eksempler på mål er: Løpe 3 km på x antall minutter, ta x antall push ups, løfte x antall kilo i knebøy/markløft/benkpress, osv. Ha et mål du vet at du kan oppnå innen rimelig tid. Lag gjerne delmål: for eksempel at du skal løpe x antall kilometer denne uken. Og et hovedmål på at du skal klare å løpe 3 km på x antall minutter innen sommeren er omme, eller til våren.

 

♥ Skaff deg en treningspartner
For mange er det viktig å kunne trene med noen. Da kan man pushe hverandre, og det er lettere å dra med hverandre på trening. Lag planer om faste tider dere skal trene sammen, da er det ikke like lett å droppe treningen!

 

Dette var mine beste tips. Håper de kan hjelpe deg igang med treningen! Så hva venter du på? Begynn med treningen i dag! 

Siste innlegg