God helg ♥
Helt fra jeg var liten har jeg elsket hjemmelaget jordbærsyltetøy på grovt brød. Det smaker så friskt, godt og søtt. Til min store lykke kom pappa hjem med en stor eske med norske jordbær i går. Så i dag har jeg laget masse syltetøy så vi har resten av sommeren, og hele vinteren. Mmm, nam nam! Anbefaler dere virkelig å lage syltetøy av jordbærene, for det er jo så godt!
Dette syltetøyet kan fryses ned, så du kan lagre det igjennom vinteren. Når du tar det opp fra fryseren bør du la det tine på kjøkkenbenken, da smaker det best! Det holder seg bra i ca en uke fra man har tint det.
Dette trenger du:
♥ 2 kg jordbær
♥ 1 Certo frysepose
♥ 400 gram sukker
♥ Begynn med å mose halvparten av bærene. Hell så oppi den andre halvdelen og mos den litt. Bland det godt sammen.
♥ Bland sukker og frysepulver sammen, og bland det godt inn i jordbærene. Pass på å røre godt så du ikke får noen klumper!
♥ Så har du ditt eget hjemmelagde jordbærsyltetøy. Dette er kjempegodt på grovt brød. Nam nam!
Håper det smaker! ♥
Hjemmelaget jorbærsyltetøy er så utrolig godt ! 🙂
Gudrun Marie: Godt å høre at flere er enig! 🙂
Hvor mye veier du ? ettersom at du egentlig er ganske høy, men samtidig har en veldig veltrent kropp ?
Hanne Lene: Jeg er ikke så veldig høy akkurat. Er bare 160 cm 🙂 veier ca 45 kg 🙂
Hva er normalt for meg å veie, når jeg er 176, og 18 år ?
Nam 🙂
Hanne Lene: Det vet jeg ikke 🙂 Ikke stress med sånne ting 🙂
Bestemor pleide å lage syltetøy før, det tror jeg er nesten samme oppskriften som din! Den var det eneste jeg pleide å ha på brødskiven osv, haha elsket det!
Nam så sykt digg!
Nam det så veldig godt ut 🙂 har ei jordbær plante uttafor ytterdøra mi, frista å ta jordbær derfifra nå altså 🙂
Åhh, gode barndomsminner! Elsker jordbærsyltetøy 😀
vanjakathrine: Hehe, godt å høre at flere elsker det! 🙂
minlangehistorie: Det er det og! 🙂
Sunniva Elvevold: Hehe, der er vi to! 🙂
Det så kjempe godt ut! : -)
Ble ditt syltetøy VELDIG søtt? Jeg lagde for ikke så lenge siden og det var ALT for søtt, helt uspiselig! 🙂 Jeg hadde ca. 500 gram (en kurv) jordbær og 125 gram sukker. Så blandet jeg sukker og jordbær, kokte det opp og hadde opp i pulver som gjør at det ikke blir så flytende. Men som sagt, det ble absolutt ikke godt og alt for søtt.
Kristin: Jeg brukte 400 gram sukker til 2 kg med jordbær. Men jeg kokte det ikke. Så kanskje derfor det ikke ble så søtt?
Jeg vet ikke? Kanskje sukkeret “smelter” mer inn i bærene når det blir kokt? Det ble iallefall veldig søtt da jeg lagde det.
Jeg skulle prøve å lage samme syltetøy som farmoren min lager for det er godt det! Jeg har uansett funnet ut at hun rører/moser bærene, så skal prøve på nytt i morgen 🙂 Håper det smaker hjemmelaget syltetøy da, og ikke bare smeltet sukker 🙂
God sommer!
Kristin: Tror det kan være grunnen. Jeg moste bare bærene og rørte det sammen 🙂
Naaaam! 😀