Guide: London

Fra tirsdag til fredag denne uken har jeg vært i London. Jeg har shoppet og opplevd utrolig mye! Før jeg skulle dra til London sjekket jeg opp hvilke ting jeg burde få med meg når jeg var der. Siden vi bare hadde 3 dager, måtte vi være effektive og flinke til å planlegge for å få med oss mest mulig av byen. 

Siden vi fikk opplevd så mye skal dere få en oppsummering med masse tips i dette innlegget. Dette var første gang jeg var i London, så hvis du har noen flere London tips kan du gjerne skrive de i innlegget. Elsket virkelig London, så jeg skal nok tilbake igjen! 

 
 

Hard rock cafè
Når man er i London bør man absolutt ta turen innom Hard Rock Cafè. Dette er den første av de mange Hard Rock Cafèene. Her har de masse god amerikansk mat. Jeg spiste “Hickory barbeque bacon cheeseburger”, den var virkelig helt himmelsk! Junkfood på sitt beste! 

I sidebygningen har de en Hard Rock butikk der de selger masse Hard Rock suvenirer, og i kjelleren der har de et hvelv med masse gitarer og ting fra kjente artister. Blant annet bassen til Gene Simmons fra Kiss, gitaren til Kurt Cobain, drakten til Madonna og mye mer! 


 

♥ London Eye
Dette er Europas største pariserhjul og er hele 135 meter høyt. I denne ser man utover hele London, og det er absolutt verdt turen. Hvis man er med kjæresten sin kan man ta den på kvelden, da er det masse romantiske lys over hele byen. 

Madame Tussaud
Her må dere innom! De fleste av dere kjenner nok til Madame Tussaud og alle voksfigurene. Det er helt merkelig hvor ekte de ser ut. Den voksdukken som er bak med når jeg står med Beckham paret var vi faktisk usikre på om var en dukke eller ikke. Tror vi stod i 5 minutter og stirret på den før vi skjønte at det var en dukke. På Madame Tussaud har de også en 4D show med Marvel Heltene, en spøkelsestur med ekte skuespillere og en tur igjennom Londons historie. Dette bør virkelig oppleves! 

Buckingham Palace
En tur igjennom parken til slottet bør man absolutt ta. Slottet er gigantisk og utrolig nydelig. Nå på våren kryr det også av masse nydelige påskeliljer i parken, så det er utrolig nydelig! 

Hotellet
Vi bodde på Novotel hotel London city south. Hotellet ligger rett ved London Bridge og det tar 5 minutter å gå til undergrunden (tube) fra hotellet. Hotellet var veldig lyst og fint, og de hadde gode soverom. Vi var nesten ikke på hotellet, siden vi var så mye ute. 

Westfield kjøpesenter
Westfield har to forskjellige kjøpesentre. Et med masse dyre merkebutikker som ligger på Shepherds Bush og et med masse rimelige butikker som ligger på Stratford. Hvis du drar i en ferie eller en helg bør du dra på kjøpesenteret, istedenfor Oxfordstreet da det er helt kaotisk der i ferier og helger. 

 

♥ Oxfordstreet
Her ligger alle favorittbutikkene mine: Primark, Forever 21, ALDO, American Appeal, Miss Selfridge, New Look, River Island, The Body Shop, Topshop og Zara. Gikk helt bananas på Primark og kjøpte masse nytt. Skal selvfølgelig lage en innkjøpsvideo så dere kan se alle tingene! En ting dere bør være obs på: de har ekstremt lite små størrelser i Oxfordstreet. I kvinnesko hadde de nesten bare 40-42 i sko og strl 38-44 i klær. Så det var veldig kjipt for meg som bruker 32 i klær og 37 i sko.. Men hadde flaks et par steder! 

Big Ben
Når man er i London er Big Ben er must å få med seg. Det var utrolig vakkert på nært hold både på kvelden og på dagen. På kvelden skinte det fint grønt lys fra tårnet. 

 

Engelsk brun pub
Uansett hvor i England man er må man innom en skikkelig engelsk brun pub og ta seg en øl. De hadde utrolig mye godt øl og velge mellom, og ikke bare Corona og Aass. Vi stakk innom en som la i en sidegate fra Oxfordstreet. Husker dessverre ikke navnet på puben, men de ligger overalt. Så det er ikke vanskelig å finne en koselig en! 

Underground – Tube
 
For å komme seg raskt og enkelt rundt i London burde man bruke tube (t-bane). Et dagskort koster ca 90,- kr og da kan du dra rundt i hele London sentrum. Det er veldig enkelt å sette seg inn i systemet, vi brukte bare en dag for å sette oss inn i systemet. Hvis du har Android telefon kan du bruke “Maps” appen for å finne ut hvilken tube man skal ta for å komme seg til de forskjellige stedene. 

Tripadvisor
For å finne restauranter bør man bruke appen “Tripadvisor”. Den viser restauranter i nærheten av der du er, og den viser hva slags kritikk restauranten har fått. Veldig smart hvis man trenger anbefalinger av restauranter.

 

Håper dere likte tipsene og får bruk for de neste gang dere er i London! 

22 kommentarer
  1. nydelige tips, tusen takk! Har vært flere turer i London selv, og er veldig enige i det su skriver, og ville tipset om det samme! Eneste jeg ikke skjønner er at du mener det er få “små størrelser” i oxford street? men kanskje jeg har vært helsig å vært der på et tidspunkt det er alle størelser på det meste’ tihi stor klem

  2. Veldig bra tips. Har vært i London selv, og vil tipse om 2-3 ting til.. Nesten helt ved London Eye så kan man ta seg en tur på London Dungeon, veldig gøy! Er på en måte et museum der man får vite ”skrekkhistorier” ifra London fra flere år tilbake. Blant annet er Jack the Ripper med der. Veldig gøy, og det er nesten som et spøkelseshus med flere aktiviteter inni samtidig som man får vite historie på en morsom måte.
   Nr. 2 er akvariumet som igjen ligger på samme side som London Dungeon. Det er ikke et must, for jeg har sett bedre akvarium, men når man er der kan man like så godt få det med seg.
   Det neste er London History museum. Mye å se der, jeg stor-trivdes veldig. Var mye dinosaur-skjeletter og massevis av andre ting. Hadde ikke så god tid her, men skal tilbake når jeg har sjansen. Var veldig morsomt å besøke det museet.
   Den siste tingen er å besøke en musikal – hvilken som helst, men bare det å oppleve en musikal! Så The Lion King da jeg var der, helt fantastisk opplevelse. Skal se den om igjen neste gang jeg tar turen dit, så bra var den!!
   Men, så bra dere koste dere i London!! :-)) Det er en veldig fin by.

  3. Forklarte sikkert dårlig i går, men det på Sheperds Bush har vanlige butikker det og, du må bare gå lenger inn og opp i 2. etasje. Der finner du Topshop, Urban Outfitters, H&M, Zara, New Look, River Island osv osv. Det har med andre ord ikke bare dyre butikker! Det på Stratford har hovedsakelig flere billigbutikker, men de finnes på Westfield på Sheperds Bush og 🙂
   London er en fantastisk by! 😀

  4. Kjempe fin guide! 😀
   Skal selv til London i påskeferien, så var fint med litt tips! Gleder meg til å dra innom Primark! 🙂 Men hvordan var kvaliteten på klærne derfra? Og var det mange mennesker der, gikk det liksom an å prøve klær, eller var det kø til prøverommene?

  5. kan du legge ut bilder av det du kjøpte!! skal til london om 7 dager. Hadde vært gøy å fått en liten smakebit av hvordan klær dem har i butikker der nå:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg