Supersunn frokost

God morgen solstråler ♥ Hver morgen starter jeg med min superfrokost, den er proppfull av vitaminer og proteiner, og gir meg en god start på dagen! Blodsukkeret mitt holder seg stabilt og jeg er mett i flere timer etterpå. Frokosten min består av smoothie som er laget av 2 appelsiner og 200 gram jordbær, og havregrøt som jeg lager av 1 dl havregryn og 3 dl melk, som jeg koker i en kjele i noen minutter, og topper med sukrin og kanel. Jeg syns det er viktig at vi spiser naturlig mat for å få i oss nok vitaminer og mineraler, og ikke bare propper i oss masse kosttilskuddspiller. Derfor har jeg laget en liten oversikt til dere med de positive tingene ved å spise denne frokosten:

 

Appelsin
Sitrusfrukter som appelsin er med på å danne kollagen i huden, som gir en elastisk hud. Har man tørr hud er det ofte fordi man har mangel på kollagen i huden, og det å spise sitrusfrukt kan da hjelpe. Appelsiner er proppfulle av C vitaminer, fosfor, jern og kalium. 

 

Jordbær
God kilde til C vitaminer, folat og antioksidanter. Den forebygger kreft og hjertesykdommer, og styrker immunforsvaret. På vinteren bør man bruke frosne jordbær til smoothien, siden de er fryst med en gang de har blitt plukket og har derfor ikke mistet mye av næringen. På sommeren er norske jordbær å anbefale!

 

Havregryn
Havregryn gir en langsom blodsukkerstigning, som gir en langvarig metthetsfølelse og fordøyelse. Havregryn inneholder sink, jern, magnesium og kostfiber. Man bør velge de store grynene når man skal spise havregryn, siden fordøyelsen må jobbe mer for å hente ut næringen av kornene. 

 

Melk
Hvis man velger Tine Styrk melk, får man en fettfri melk som har 50% mer proteiner og 30% mer kalsium enn vanlig melk. Proteiner er viktig for å bygge og bevare muskler og skjelett. Kalsium styrker bein- og tannhelsen. Den har også et høyt innhold av vitamin D, som er viktig for immunforsvaret og muskler. I tillegg fremmer vitamin D opptaket av kalsium i kroppen. 
 


 

15 kommentarer

Siste innlegg