Mitt styrkeprogram + Underveis bilder

De siste 5 ukene har jeg trent et styrketreningsprogram som virkelig fungerer på meg! Jeg ser allerede at jeg begynner å få mer muskler, og jeg har mye mer overskudd i hverdagen. Når jeg var på løpetur i går kjente jeg virkelig at jeg hadde fått mer styrke i beina, og løpingen gikk mye lettere. Siden mange av dere har spurt om jeg kan dele styrkeprogrammet mitt med dere, har jeg endelig tenkt til å gjøre nettopp dette.

Jeg vet selv hvor vanskelig det er å komme på trening og ikke vite hva man skal gjøre, og det ender opp med at man bare surrer rundt og løfter noen tilfeldige ting. Det er også mye lettere å komme seg på gymmet når man har en klar plan på hva man faktisk skal gjøre. Da blir man mye mer fokusert, og det er mye lettere å få progresjon. 

Dette programmet kjører jeg minst 2 ganger i uken. Gjerne mandager og torsdager. Da får jeg god restitusjonstid mellom treningene. Har etterhvert tenkt til å øke til tre treninger i uken og da kommer jeg til å trene på mandag, onsdag og fredag. Selve programmet kan du se rett under. Jeg gjør øvelsene i den rekkefølgen de er satt opp, og anbefaler deg å gjøre det på samme måte, hvis du skal følge dette programmet. Hvis du lurer på hvordan øvelsene utføres kan du enten kjøpe boken “Styrkebibelen for jenter” (kan kjøpes HER) alle øvelsene er hentet fra den boken, og de er godt forklart der. Eller du kan google litt rundt.  

Disse ukene har jeg loggført hver eneste styrkeøkt. De første 2-4 treningene løftet jeg veldig lette vekter, sånn at jeg skulle lære meg øvelsene skikkelig godt. Når øvelsene satt begynte jeg å legge på mer vekter.  For hver trening prøver jeg å øke totalen av det jeg løfter. Et lite eksempel: Trening nr 1: jeg trener knebøy og løfter 20 kg x 12 repetisjoner x 3 sett. Da blir totalen: 20*12*3= 720 kg. Trening nr 2; jeg trener knebøy og denne gangen skal jeg øke antall kilo jeg løfter, da blir treningen slik: 21 kg x 12 repetisjoner x 3 sett. Da blir totalen: 21*12*3= 756kg.

Da har jeg økt totalen på denne øvelsen med 36 kg på en trening. Litt vanskelig å forstå med en gang kanskje. Men i mitt styrkeprogram er det viktig å øke totalen fra uke til uke, for å få best progresjon. Musklene vokser seg sterkere for hver gang du trener de, og da er det jo en selvfølge at man må trene de hardere for hver gang. 

Har lagt ved noen bilder av hvordan kroppen min er nå. Satser på å ha mer muskler innen sommeren, så tenkte det var gøy å legge ut noen “underveis” bilder. Motivasjon både for meg og dere! 

For å loggføre treningen min bruker jeg en almanakk fra personligalmanakk.no. Den skriver jeg opp når jeg skal trene, og når jeg faktisk har utført treningen. Den skriver jeg også kroppsmåling i, sånn at jeg ser om jeg øker eller minsker i antall cm forskjellige steder på kroppen. Til hver enkelt økt bruker jeg “workout log” fra fitnessguru.com. Den skriver jeg ned hvor mye, hvor mange ganger og hva jeg løfter, og selvfølgelig når jeg løfter. 

Håper dette innlegget hjelper dere igang med treningen! Bare å spørre i kommentarfeltet hvis det er noe du skulle lure på, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan 🙂 

53 kommentarer

Siste innlegg