Min mening om barn som slanker seg

På torsdag forrige uke ble jeg intervjuet av NRK om en sak om unge barn, som trener fordi de ønsker å gå ned i vekt. Hele 43% av 16 år gamle jenter føler de er overvektige. Jeg syns dette er veldig skremmende! Jeg syns at man burde trene og ha en sunn livsstil fordi man elsker kroppen sin, og ønsker å ta vare på den, ikke fordi man hater den. Se hele saken og intervjuet i videoen under! 

Hva er din mening om denne saken?

23 kommentarer
  1. Er kanskje ikke rart at det er hele 43%, er ikke så lenge siden jeg så en jente på min alder og som veide like mye ble send på slankeleir for hun var overvektig. Det satte et støkk i meg, jeg har aldri sett på meg selv som feit men det endret virkelig synet på meg selv.

  2. er 15 år og kan ikke si hvor mye rett du har! vi har ikke en kropp som er bygd for å trene når man er liten og det er alt for mange som trener for mye ,spessielt jenter! man kan begynne å tenke på trening nårr man er i min alder ,men ikke før. Man er bare barn en gang i livet så det å kaste det bort på ett treningssenter istede for med venner og leke ute ellerno,er jo domt at det er blitt slik. Det er jo greit med de som er kjukk ,men di som er heelt normale i vekt trener seg bare tynnere. mange gjør det for å bli fit, noe som jeg vil,men jeg har jo helt normal kropp, og er vell litt for lat for trening. Det er ikke galt å trene ,men det finnes grenser. ALT FORR MYE KROPSPRESS i sosiale medier synes jeg.
   bra noen folk ser det! xoxo Anonym

  3. Jeg selv er 12 år gammel og jogger og gjør styrketrening fordi jeg ikke går på noe idrett og vil holde meg i form. Er fornøyd med kroppen min, men vil få bedre kondis. 🙂 Men jeg har flere venner på min alder som går på idrett de hater, pga. hvis de ikke trener kommer de til å bli “feite”, i følge dem.

  4. di bør jo bare kunne holde seg i aktivitet å ikke sitte inne å glo på tv hele dagen. en 10 åring bør ha ganske god forbrenning og det er sinnsykt skremmende at di er så unge å begynner å tenke på slanking.

  5. åå Jeg er enig! Du skulle dratt rundt på skoler å hatt et son slaks jente seminar.. vi på min skole hadde sikkert trengt å få litt hjelp med selvtillit og kroppress.

  6. Jeg er tolv år og trener ganske mye styrke fordi jeg går på ballett (har gått på det lenge, så må få litt sterke bein).. Men det er ganske mange i klassen min som går på idrett bare for å ikke bli tjukk..

  7. Helt enig! Dette temaet burdet komme mere frem i media også! Treningssenterene burde også ha høyere aldersgrense. Barn (og ungdom forsåvidt) har jo forbilder, og når man ser at forbildene trener mye, jo da vil man ofte selv også begynne slik. I tillegg er det mer og mer kroppspress på skolene, og da mener jeg at foreksempel mange jenter klager/mener at de har litt for mye flesk i lårene, og ønsker dermed å trene det bort. Mange jenter føler slik – og når de da fortsetter med å klage til andre, begynner også de ofte å føle det slik. Jeg synes at barn skal trene og holde seg i aktivitet – ikke for å gå ned i vekt, men for å ha det gøy. Det finnes alternativer som fotball, håndball, dans, turn, volleyball osv. 🙂

  8. Er helt enig med deg Stina, jeg syntes det i tilegg er skremmende når noen jenter mener at de burde legge på seg fordi de mener de er for tynne.

  9. Har sett på mange av videoene dine no, også lurte jeg på om du kunne lage en video der du snakker om litt sunnere middager som ikke er så dyrt heller. Jeg er en jente på 17 snart, og bur alene å typisk av meg er å spise taco eller noe enkelt hver dag.. Håper du prøver på det, elsker bloggen din! Følgt den utrulig lenge:))

  10. Det er et utrolig vanskelig tema, spesielt da man dessverre er en av disse jentene. prøver å tenke positivt hver dag og bli mer glad i kroppen min, men virkeligheten kan være vanskelig 🙂

  11. Enig, jenter og gutter under 16 år er barn i mine øyne og burde ikke tenke på trening som slanking. Men at de skal se på det som en gøy måte for å holde seg aktiv på og holde kroppen i form.
   Men går det så langt at ens vekt er fare for for helsen så synes jeg det er helt i orden å trene for å gå ned i vekt, bare det ikke går for langt. I slike tilfeller bør foreldre passe litt ekstra på synes jeg.

  12. Barn i skolealder har gym på skolen og en god del har aktiviteter utenom. De burde slippe å bruke tiden sin på treningstudio allerede..

  13. herregud, dette er for ille! så unge barn bør jo ikke tenke på dette vel? når jeg ser hvordan verden har blitt blir jeg rett og slett skremt for sånn skal det ikke være.

  14. Jeg mener at så lenge man er barn, skal man få lov å være barn. Her har så klart foreldrene et ansvar for å passe på at barna holder seg friske , da tenker jeg på slikt som diabetes skapt av kosthold 🙂 Om fedme er medfødt, er det jo ingen som kan ta på seg ansvaret for det. Men, det er ikke bare hva barna putter i seg jeg mener foreldrene har ansvar for. Også dette med å gi barna deres et sunt forhold til kroppen sin. Lære dem å godta det de er skapt med, sørge for å holde dem i aktivitet og ikke kritisere dem for hvordan de ser ut ! 🙂 Det er av en grunn at treningsentre har aldersgrense og personlig synes jeg ikke barn hører hjemme der heller !:-)

  15. Helt enig. Jeg “overtrente” da jeg var 15, og gikk masse ned i vekt. Og etter det ble jeg syk. Jeg fikk spiseforstyrrelser og skjønte ikke at det ikke var bra for den 15 år gamle kroppen min å dra på joggeturer hver dag, og trene masse på treningsstudio. Jeg trener en del nå igjen, ikke for å være tynn, men for å være sterk og sunn. Det er kanskje ikke så ille å trene når man er 15 år, men jeg var ikke voksen nok til å skjønne hva som var bra og dårlig. Syntes det er vilt at jenter ned i 10-12 års alderen tenker på sånt. Unger bør være aktive på en sunn og morsom måte.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg