Fashion fotokurs med Nikon

På torsdag var jeg på fashion fotokurs med Nikon. Jeg har vært på fotokurs med Nikon en gang før, og denne gangen lærte jeg masse nye tips også. Først fikk vi et lite lynkurs om de nyeste kameraene til Nikon. Deretter fikk vi lære masse nyttige tips fra fashion fotograf Solveig Selj. Hun har fotografert for Costume, Det Nye!, KK, Vanity Teen, osv. Hun lærte oss mye om lys, komposisjon og innstillinger på kamera. Tenkte jeg kunne dele noen av tipsene hennes videre med dere.

♥ Bruk naturlig lys som lyskilde.

♥ Hvis det regner kan du ta bilder inne, men gjør det forran et stort vindu så du får inn masse naturlig lys.

♥ Hvis det er veldig sterkt lys ute er det best å fotografere i skyggen. Det sterke lyset fra sola kan gi tunge skygger i ansiktet og mysende øyne, så ved å fotografere i skyggen unngår du disse problemene. Stå i skyggen med ansiktet mot solen, da får du fint spill i øynene!

♥ Ved å fotografere igjennom viduer kan man begrense lyset, og glassflaten gir et blurry lag mellom kamera og modellen.

♥ Når solen står lavt på himmelen, morgen eller ettermiddag kan det være veldig fint å ta bilder i motlys. 

♥ Når man skal ta antrekksbilder ute i gata bør man stå midt i gata, fordi da får man dybde i bildet, og færre rotete elementer. 

♥ Vinkler og utsnitt: Når man tar antrekksbilder er det kjedelig å se det rett forfra rett opp og ned. Ta bilder i forskjellige utsnitt (noen nærme, noen veldig nærme og noen på litt avstand) og fra forskjellige vinkler (fra siden, forfra, bakfra). Kanskje antrekket har en veldig fin krage som du kan ta et nærbilde av?

♥ Bruk manuelle innstillinger, da får du bildene sånn som du vil ha de. Alltid bruk så lavt blendertall som mulig, da blir bildene skarpere og lysere, og de får en fin blurry bakgrunn. 

♥ ISO: For å få skarpe bilder i dårlig lysforhold kan man høyne ISOen ganske mye før det går utover bilde kvaliteten. Og når man har høy ISO kan man skru lukkertiden ned, og da blir bildene skarpere. 

Etter kurset var ferdig tok vi bilder ved hjelp av en app som Nikon har laget. Appen gjør at du kan ta bilder med mobilen via Nikon kameraet. Så mobilen blir som en slags selvutløser fjernkontroll, bare at det som er så kjekt er at man ser hva som blir tatt bilde av på mobilen også. I tillegg kan man laste bildene direkte rett over på mobilen. Hvor smart er ikke det? Dette er jo helt perfekt hvis man skal ta bilder til instagram eller mobilblogge. Genialt!

Goodiebags ♥ Vi fikk med oss en goodiebag hver som var proppfull med Nikon produkter. Blant annet verdens skjønneste minnepenn som er formet som et Nikon speilreflekskamera. Den må jeg bare vise dere en gang! 

Siste innlegg