8 råd mot kviser

♥ Ikke klem eller plukk
– Dårlig håndhygiene og feil utklemmingsteknikk gjør at kvisene blir verre.

 

♥ Unngå klorvann
– Kvisetypen “klorakne” oppstår når huden kommer i kontakt med klorvann.

 

♥ Rens huden to ganger daglig
– Rens morgen og kveld, helst to ganger etter hverandre. Først for å fjerne makeup, forurensing og annen skitt som fester seg til huden i løpet av dagen. Deretter for å rense selve huden skikkelig.

 

♥ Ikke stress
– Stress trigger hypofysen til å stimulere binyrene, som øker produksjonen av testosteron hos kvinner, som igjen gir økt talgproduksjon. For høy talgproduksjon kan føre til kviser.

♥ Begrens friksjon mot huden
– “Acne mechanica” forårsakes av varme, kontakt og friksjon mot huden, som kan skyldes f.eks mobilen, syntetiske klær, skulderputer, hjelmer og luer.

 

♥ Unngå produkter med parfyme og plast
– Parfyme kan forårsake reaksjoner som igjen fører til utvikling av akne, mens balsam, hårspray og hårgele nesten alltid inneholder plast som kan tette porene og forårsake kviseutbrudd.

 

♥ Unngå sol
– For mye sol er ikke bra for huden, uren eller ei. Selv om kviser forsvinner i sola, er det en såkalt “quick-fix” som man får betale for senere.

 

♥ Bruk riktig makeup
– Har man uren hud, vil man gjerne dekke den til. Men mye makeup inneholder poretilstoppede ingredinenser som bare gjør vondt verre. Bruk gjerne mineralsminke.  

24 kommentarer

Siste innlegg