Oppskrift: Sjokoladefondant med bringebærcouli

Her om dagen fyset jeg skikkelig på sjokoladefondant. Dette er jo en av mine favorittdesserter, i tillegg er den enkel og rask å lage. Jeg lærte å lage den mens jeg gikk på kokkeskolen, og siden har jeg lagd den flere ganger. Siden det sikkert er flere enn meg som er glad i en god sjokoladedessert, skal jeg dele oppskriften med dere! 


Til denne oppskriften trenger du:
(Denne oppskriften er for ca 6-8 porsjoner) 

♥ 100 gram kokesjokolade. Jeg brukte lys kokesjokolade, men mørk kan også brukes.

♥ 100 gram smør

♥ 4 egg

♥ 1 dl sukker (bruk gjerne sukrin dersom du vil unngå for mye sukker!)

♥ 1 dl hvetemel

Til bringebærcoulien: 

♥ 200 gram frosne bringebær

♥ 100 gram sukker ca. 

Slik gjør du: 

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Knekk opp sjokoladen og del opp smøret i terninger. La det smelte over et vannbad.

3. Visp eggene og sukkeret lett sammen og rør inn sjokoladeblandingen. Pisk til røen er jevn.

4. Sikt melet forsiktig inn. 

5. Smør formene og fyll de 3/4 fulle. Stek dem i ovnen i 8-10 minutter. Hvis man bruker aluminiumsformer blir steketiden kortere enn hvis man bruker Creme brulee former. Husk at kjernen skal være flytende! 

6. Mens sjokoladefondantene står i ovnen setter du bringebærene i vannbad. Når de har blitt romtemperert siler du de over en bolle (her må man trykke med en skjed for å få ut alt!). Smak til med sukker. Dersom man bruker ferske bringebær trenger man mindre sukker.

7. Server gjerne vaniljeiskrem ved siden av sjokoladefondaten og bringebærcoulien.

Håper det smaker 🙂

20 kommentarer

Siste innlegg