Her om dagen fyset jeg skikkelig på sjokoladefondant. Dette er jo en av mine favorittdesserter, i tillegg er den enkel og rask å lage. Jeg lærte å lage den mens jeg gikk på kokkeskolen, og siden har jeg lagd den flere ganger. Siden det sikkert er flere enn meg som er glad i en god sjokoladedessert, skal jeg dele oppskriften med dere!
Til denne oppskriften trenger du:
(Denne oppskriften er for ca 6-8 porsjoner)
♥ 100 gram kokesjokolade. Jeg brukte lys kokesjokolade, men mørk kan også brukes.
♥ 100 gram smør
♥ 4 egg
♥ 1 dl sukker (bruk gjerne sukrin dersom du vil unngå for mye sukker!)
♥ 1 dl hvetemel
Til bringebærcoulien:
♥ 200 gram frosne bringebær
♥ 100 gram sukker ca.
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Knekk opp sjokoladen og del opp smøret i terninger. La det smelte over et vannbad.
3. Visp eggene og sukkeret lett sammen og rør inn sjokoladeblandingen. Pisk til røen er jevn.
4. Sikt melet forsiktig inn.
5. Smør formene og fyll de 3/4 fulle. Stek dem i ovnen i 8-10 minutter. Hvis man bruker aluminiumsformer blir steketiden kortere enn hvis man bruker Creme brulee former. Husk at kjernen skal være flytende!
6. Mens sjokoladefondantene står i ovnen setter du bringebærene i vannbad. Når de har blitt romtemperert siler du de over en bolle (her må man trykke med en skjed for å få ut alt!). Smak til med sukker. Dersom man bruker ferske bringebær trenger man mindre sukker.
7. Server gjerne vaniljeiskrem ved siden av sjokoladefondaten og bringebærcoulien.
Håper det smaker 🙂
Kult! Skal prøve å lage 😉
hvor mye skal ovnen stå på og hvor lenge skal de være inni ovnen?
ååh nam!!
Nam, nå vet jeg va jeg skal lage i helgen
Lene Marie: Det står i innlegget 🙂
åh! Såg sinnsykt godt ut!!
Det så godt ut!!
Så veldig godt ut 😀
Takk for oppskriften, ser veldig veldig nam ut!
Nam! Dette må jeg prøve 😀
Nam! Det så utrolig godt ut 🙂 <3
Namm 😀
Åå, det så bare utrolig godt ut! Elsker sjokoladefondant :))
Hei, du har veldig fin blogg. Jeg legger egentlig aldri igjen kommentarer, men dette så så godt ut at jeg må spørre om noe jeg lurer på. Hvor store former skal man bruke? Ser at det står creme brulee former, men hvis man ikke har det, hvor store kan man bruke da?
Åh, dette hørtes godt ut! 😀 Det må jeg lage en gang! 🙂
Hvordan får man den bløte deigen inni?:p
Er det de samme du serverte på en bursdag her for lenge siden? (eller var det kanskje konfirmasjonen din?)
Nam, ser veldig godt ut! 😀
Eveline: Jepp, det er det! 🙂
Amalie: Det er fordi man har såpass kort steketid, så da blir de råe inni 🙂