25 tips som booster treningsmotivasjonen!

Er det èn ting jeg elsker å gjøre, så er det å trene. Den herlige følelsen når man klarer å gjøre det akkurat litt bedre enn sist på trening, er helt fantastisk. Man merker at man orker mer, og humøret blir bedre. I tillegg blir det lettere å konsentrere seg, og da gjør man det mye bedre på skole og jobb. Men noen ganger er det veldig vanskelig å huske på alle disse fantastiske fordelene med trening, spesielt når tv’en og godteriskåla virker mer fristende. Da trenger man virkelig en god dose med inspirasjon! 

 

Her er mine tips: 

– Ikke sammenlign deg selv med andre, spesielt ikke syltynne modeller. Se heller på hvor langt du selv har kommet, og hva du har fått til så langt!

– Sett deg mål, og gjennom før de! Lag kortsiktige og langsiktige mål. Eksempel på kortsiktig: Gjennomføre x antall treningsøkter denne uken. Eksempel på langsiktig: Klare å løpe x antall kilometer sammenhengende. 

– Du er mer produktiv og tenker kjappere hvis du trener

– Å nå et mål, for eksempel å løpe x antall km eller løfte x antall kilo på gymmet booster din mentale styrke.

– Når man trener utløses det endorfiner i hjernen som gjør deg lykkelig. Trening=Lykke

– Man sover mye bedre når man har trent. 

– Mange opplever at de får mindre søtsug, så det er lettere å holde seg sunn.

– Tren med andre. Når man trener med andre kan man heie på hverandre. I tillegg er det lettere å holde treningsavtaler med venner, enn uten.

– Varier treninger. Dersom man bare skal trene styrke på samme måte, eller bare løpe kan man bli lei etterhvert. Meld deg på en yogatime, ta deg en fjelltur eller samle noen venner og spill fotball.

– Søvn er utrolig viktig for treningen. Pass på å alltid sove ca 7,5 timer hver natt, hverken mer eller mindre. Før pleide jeg å ha en utrolig dårlig vane med å sovne med en gang jeg kom hjem fra skolen. Men det eneste jeg fikk ut av det, var at jeg bare ble enda trøttere. Det man heller kan gjøre er å ta seg en tur ut eller på treningsstudioet. Man trenger ikke ha en beinhard økt, men tar en rolig en for å våkne opp igjen! Da kommer du også til å merke at det er lettere å sovne igjen på kvelden!

– Tren noe du liker, og til de tidene du liker. Jeg er det type mennesket som liker å jogge om morgenen, og trene styrke på kvelden. Noen er morgenfugler og står klare på studioet klokken 06:00 på morgenen, mens andre liker å være der 18:00. Det er helt opp til deg hva du vil! Det samme gjelder treningsmetode. Tren noe du liker, og ikke vær redd for å prøve ut nye ting!

– Gjør det beste du kan utifra dagsformen. Noen ganger er det veldig lett å tenke at man er litt sliten og vondt i hodet, så da dropper man treningen. Men da er det beste å ta på seg joggeskoene og løpe seg en tur ute. Man får frisk luft og mer energi, og mindre vondt i hodet.

– Hvis man følger et bestemt treningsprogram, er det vanskeligere å droppe treningene. I tillegg vet man hva man skal gjøre de forskjellige dagene, og man kan planlegge dagene sine rundt treningene.

– Du blir sterkere og mer utholdende i hverdagen dersom du trener regelmessig.

 
Har du noen gode råd for å booste treningsmotivasjonen?
29 kommentarer

Siste innlegg