Hvordan få motivasjon til å trene

Jeg får ofte spørsmål av lesere om hvordan jeg får motivasjon til å trene. Selv hatet jeg trening frem til jeg var 17-18 år. Hadde faktisk 2 i kroppsøving i 9. klasse. Så kan med handa på hjertet si at jeg har startet fra scratch når det kommer til trening. Den dag i dag elsker jeg å trene. Men veien dit har vært lang, og man må ha litt bein i nesa for å komme seg over “dørstokk mila” på dager hvor motivasjonen ikke er på topp. På disse 2-3 årene har jeg funnet ut måter som fungerer for meg, og hvem vet, kanskje de funker for deg også?

 

Hvorfor vil du trene?
– Denne her er viktig. For hver gang du har lyst til å droppe en trening, så må du tenke på grunnen til at du startet å trene. Kanskje du vil gå opp/ned i vekt, bli i bedre form, takle jobben din bedre, få bedre kondisjon, osv. Grunnene kan være mange. Og det trenger ikke bare å være utseendet som er grunnen til at man trener. Mine grunner er: få sterkere og mer definert kropp, bedre kondisjon, bedre helse, og legge grunnlag for kroppen jeg har resten av livet. I tillegg blir jeg mye mer glad av å trene. Siden det utløser noe som kalles endorfiner i hjernen. Det gjør at du får en slags lykkerus.  

Se på inspirasjons bilder på weheartit og instagram
– Her er det mye motivasjon å hente. Ikke bare ved å sitte og glane på drømmekropper. Men ved å lese tips og motivasjons quotes.
Mine favoritter på instagram er: @projecthealthybody @skinnywayoflife @eathealthyworkhard @fit_and_fab @f0reverit @fightforfit @fitnessworld @fiitspoo 

Tren noe du liker
– Det er nesten umulig å få motivasjon til å trene, hvis du trener noe du ikke liker.  Selv elsker jeg å løpe ute i skogen (haha, der hørtes jeg hakket  gal ut ja!) og trene styrke øvelser hjemme. Jeg hater å spille fotball, men elsker innebandy. Så husker de gangene jeg måtte være med å spille fotball på skolen, gud som jeg hatet det! Om du ikke vet hva du liker å trene, kan det være smart å melde seg inn på et treningsstudio som tilbyr saltimer. Der kan man som regel velge mellom: Zumba, yoga, sykkel, step, styrketrening, osv. 

Ikke sleng deg ned på sofaen
– Det dummeste man kan gjøre er å slenge seg ned på sofaen når man kommer hjem fra jobb/skole. Da er det så utrolig vanskelig å komme seg ut av sofaen og på trening. Et lite tips: ha med treningstøy på skole/jobb. Så drar du på trening rett på vei hjem. Da kan du slenge deg ned på sofaen meg god samvittighet, og du trenger ikke ha treningsøkten hengende over deg resten av kvelden.


Ha “kick” musikk

– Når du først har kommet deg på trening er det smart å ha noen kick sanger. Som booster humøret og motivasjonen! Selv hører jeg på alt fra fest musikk til rap til hard rock når jeg trener. Noen av mine favorittsanger for øyeblikket er:
Avicii -Wake me up
TJR – Ode to oi
Dudes – Wasted
2 Chainz ft Wiz Khalifa – We own it  
Drowning pool – Step up
Har en spilleliste på spotify med treningsmusikk. Du kan gjerne abonnere på den ved å trykke HER.  
 

Spis sunt
– En stor del av treningen ligger i kostholdet. Så derfor er det viktig å spise sunt og få i seg nok proteiner og vitaminer. Det er lett å tenke at “nå har jeg trent, så da kan jeg spise en hel pose med potetgull”. Men da ødelegger du treningen. Det er selvfølgelig lov å unne seg søtsaker en gang iblant. Men prøv å lag sunne søtsaker. Som grønnsaker og dip, eple med kanel, og andre gode frukter/grønnsaker. Utvalget er stort, så her er det ingen unnskyldning! En god grunn til å holde seg til sunn mat er fordi da får man stabilt blodsukker. Og man slipper å være høyt og lavt i energinivået. 

Sett opp en treningsplan og hold deg til den!
– Dette er noe jeg har begynt med først for noen uker siden. Men det er en god hjelp! Sett deg ned hver søndag og skriv opp hva og når du skal trene, i uken som kommer.  Da er det lettere å planlegge andre ting du skal gjøre som: å være med venner, lekser, husarbeid, osv. 

 

Skaff deg en treningspartner.  
– Treningen kan ofte være lettere og mer morsom hvis du trener med en venn. Da er det også lettere å dra med hverandre på trening. I tillegg kan det være smart å legge avtaler om når man skal trene, så man ikke kan droppe avtalen (treningen). Hvis det var forståelig! Selv er jeg ikke noe flink til å trene med andre. Siden jeg liker å jogge ute. Og da liker jeg å løpe i mitt tempo. Men det hender at jeg tar en tur hvor jeg går med en vennine.  

 

Ta før / etter bilder.
– Hvis du vil opp/ned i vekt kan dette være smart. Lette langt tilbake i arkivet mitt selv. Og fant et bilde fra mars 2012. Da hadde jeg trent en stund. Men jeg ser veldig godt forskjell fra da til nå. Har også fått en del mer muskler. Ikke akkurat noe muskel pose bilde det under. Men ser det veldig godt selv på andre bilder! 

– Har du noen gode tips for treningsmotivasjon?

30 kommentarer

Siste innlegg