Lettlurte penger

Nesten hver dag får jeg mail fra alle mulige sponsorer. Der de vil at jeg skal reklamere for alt mulig rart fra dårlig kosmetikk til pokernettsider. Og som regel får man heller ikke godt betalt. Kanskje et mobildeksel, 300 kr eller en mascara. Det er lett å takke ja til alt mulig – bare for å få gratis ting. Men hvis man takker ja til dårlig kosmetikk for eksempel, og reklamerer om det på bloggen, og selvfølgelig skriver hvor “bra” det er, så kan man ende med verdens minste tillit hos leserne sine, og de leserne som kjøper produktet får ikke et bra produkt som de trodde at de skulle få. 

For meg er det viktig at leserne kan stole på meg. At de kan vite at de tingene jeg anbefaler, faktisk er å anbefale. Jeg er blogger – men jeg lar meg ikke kjøpe. Å skrive et innlegg på bloggen koster som regel ikke noe annet enn tid og energi. Derfor syns sponsorer at 300 kr er mer enn nok for at man skal skrive et innlegg om produktet dems. Selvfølgelig; hvis du har veldig lite lesere er dette markedsverdien som er på bloggen din. Men hvis du har 2000-10’000 lesere hver dag bør du absolutt få mer i betaling. 

For det er noe som er viktig å vite. Nemlig markedsverdien på din egen blogg. Hvis du har veldig mange lesere kan du selvfølgelig sette kravene høyere, og be om mer penger for å reklamere for produktet. Men det er fortsatt viktig at du ikke “selger bloggsjelen din”. For ja, det er veldig fristende å takke ja til 2000 kr bare for å skrive om et innlegg om en pokerside. Men passer det inn på bloggen din? Bryr leserne dine seg om teite pokernettsider? Nei. De vil lese innlegg som har god kvalitet, og er ærlige. 

Å ta en liten bakgrunnssjekk på nettsidene du reklamerer for er også smart. Det er utallige nettsider som svindler andre, og bruker bloggere til å reklamere for de. Nå nylig har det blitt avdekket at nettsiden so next year (link) driver med svindel. Folk bestiller klær derfra uten å motta de, de svarer ikke på mail, og betaler ikke bloggere det de skylder de. So next year er en side med veldig mye kule klær, og derfor er det veldig lett å falle for fristelsen. Men vil du sitte igjen med det på samvittigheten, at du har anbefalt en svindler side til dine blogglesere? De som leser bloggen din hver dag, og er snille mot deg? Nei, selvfølgelig ikke. 

 

In the end: Jeg håper virkelig alle de som leser bloggen min vet at jeg er ærlig. Jeg skriver aldri om produkter jeg ikke kan gå god for. Det bør heller ikke dere! Jeg velger heller en god samvittighet – Fremfor en full lommebok. 

27 kommentarer

Siste innlegg