Hvordan få flere lesere på bloggen – Tips!

– Ha først og fremst en god blogg. 
Les hvordan HER

– Kommenter andres blogger
Legg gjerne igjen en koselig kommentar på andres innlegg. Men for Gud skyld, ikke skriv “kommenter gjerne tilbake”. Det er sykt irriterende for bloggeren du skriver det til. I tillegg blir kommentaren din mest sannsynligvis slettet. Hvis du vil reklamere for din egen blogg ved bruk av kommentarer, kan det være smartere å endre navnet ditt (dette gjør du på profil->rediger profil->navn) til noe som beskriver bloggen din. For eksempel: “Stina – en blogg om skjønnhet og tabu”. 

– Blogg minst 1-2 ganger hver dag. 
Leser liker at bloggeren oppdaterer ofte. Hvis du blogger en gang i uken kan du ikke forvente at leserne strømmer inn. Men ikke legg ut mer enn maks 4 innlegg per dag. Legger du ut innlegg oftere enn det rekker ikke lesere å følge med. 


-Del innleggene
Når du deler innlegget ditt på facebook får venner og familie med seg at du blogger. Da går de gjerne innom bloggen din, siden de kjenner deg blir det ekstra stas for dem å lese bloggen din. Kanskje de deler den videre til sine venner også?

 – Ha en
like knapp under hvert innlegg.
Har du en blogg på blogg.no kan du endre dette under “oppsett – “vis lik knapp…”. Denne er viktig at du har så folk lett kan dele innleggene dine. Ikke tenk at ingen gidder å dele innleggene dine, eller at folk selv kan kopiere og lime inn linken hvis de absolutt vil dele det. Tro på innleggene dine og gjør det lett for leserne dine. 


– Ha konkurranser
Lesere elsker konkurranser. Hvis du ikke har så mange lesere selv er det kanskje best å lodde ut en faktisk premie. Men hvis du har rundt 1000 unike hver dag kan du ha konkurranser som ukens blogg og lignende. Oppfordre leserne dine til å like Facebook siden din for å kunne være med i konkurransen. 

 

– Opprett en fanside på Facebook og bloglovin.
Når du har blogget en liten stund, og fått litt lesere kan det være smart å opprette en facebookside. Da kan leserne dine følge bloggen din, i tillegg får de med seg hver gang du legger ut noe nytt på bloggen. 

– Vær aktiv på instagram og Twitter. 
Det er viktig for leserne at de kan følge deg på andre steder enn kun bloggen din. Derfor kan det være lurt å oppdatere Twitter og instagram ganske ofte. Kall deg noe som ligner på navnet eller er likt om bloggnavnet ditt så de lett kan finne deg. 

– Blogg om noe interessant
Ingen gidder å følge en blogg hvor bloggeren skriver totalt kjedelige innlegg, med dårlig eller ingen bilder. Pass på å skrive om noe du interesserer deg for, og husk gode bilder! Husk også å skrive teksten så den blir morsom og spennende. Husk at alt kan gjøres spennende. Gå bare inn på vg.no eller dagbladet.no hvis du ikke tror meg. 

 

Gjerne del dette innlegget om du likte tipsene! 

101 kommentarer

Siste innlegg