I dag har jeg gjort noe jeg ikke har gjort på lenge. Jeg har nemlig bakt kanelsnurrer! Tror ikke jeg har bakt det siden jeg gikk på 1. vgs, og det er jo tre år siden! Siden de ble så gode, tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere.
Til ca. 32 snurrer trenger du:
150 g smør eller margarin, 5 dl melk, 50 g gjær, 1/2 ts salt
1 1/2 dl Sukker, 2 ts malt kardemomme, ca. 13 dl hvetemel.
Smelt smøret i en kaserolle, varm melken opp til den er fingervarm og tilsett i smøret. Deretter smuldrer du gjæren, og tilsetter litt av væsken. Rør til gjæret har løst seg opp, og tilsett så resten av melken. Ta så salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen til den er fin og smidig. Tilsett resten av melet og kna til deigen slipper bollen.
Hev deretter deigen under plast på et lunt sted til den blir dobbelt størrelse.
Ta deigen på kjøkkenbenken og kjevl den ut til en firkant. Ta litt smør eller vann på deigen, og deretter ønsket mengden sukker og kanel.
Rull så deigen sammen som en pølse, og skjær i biter. Deretter skal deigen heve igjen, i 30 minutter før den er klar til steking. Forvarm ovnen på 250 grader, og stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøl på rist, og nyt deilige kanelsnurrer!
Selve oppskriften er hentet fra kristinaandersen.no
Nam jeg elsker kanelsnurrer 🙂 <3
Mm, nam.
De så kjempe gode ut! Må prøve denne oppskriften.
nam 🙂
åh, nam!
Så kjempe godt ut! Kanskje jeg lager det snart! <3
De så gode ut! 🙂
de så sykt gode ut!
nam nam!
Nam! Så godt ut:)
Nam, ser godt ut! 😀
De så kjempe gode ut ! nammi nam <3
Denne oppskriften skal jeg bruke om jeg lager det i morgen! 🙂
naam <3
Så kjempe godt ut 😀 kanskje jeg prøver den ut når jeg blir frisk! 🙂
ser kjempegodt ut 🙂
nam:D så veldig godt ut 😀
Så godt det så ut! 🙂
Nam, kan prøve de ut siden vi skal bake i morra 🙂
nam <3
Jummiii!!! Ha en fin lørdagskveld<3
Kan du ha spørsmålsrunde? 🙂
så nydelige ut 😀
Camillaohrvik: Ja, kanskje det 🙂
NAM! 😀
Mmm, så godt ut! Skal jeg prøve å lage en gang!
Det er jo skillingsboller! 🙂 haha, har hørt før at det bare finnes, eller er normalt, her i Bergen
Skal lage slike nå!
De ser gode ut! NAM! :3
Heter ikke kanel snurrer det er skillingsboller, kanelsnurrer tvinnes og knytes 😉