For ett år siden..

For ett år siden raknet hele verden for meg. Alle drømmene mine ble knust. På den tiden her i fjor bodde jeg på Høvik i Bærum. Hadde endelig funnet meg en egen leilighet, og var klar for stå på egne bein. Jeg hadde også fått jobb som kokkelærling på Strand, som skulle være en av norges beste steder for kokkelærlinger. Jeg hadde lenge drømt om å komme meg langt vekk fra Hokksund, og inn mot Oslo. 

Men det er ikke alltid at ting går som det skal. Jeg var sikker på at jeg kom til å elske jobben min på Strand. Når man jobber som kokk må droppe alt det sosiale, fordi man alltid jobber da andre har fri. Hvis man skal være kokk må man faktisk elske det man jobber med, for det er hele livet ditt. Men etter mange harde og sene vakter, begynte jeg å hate jobben min mer og mer. Jeg mistet helt lysten til å lage mat. Jeg hatet det. Til den dag i dag hater jeg fortsatt å lage mat. Lysten til å lage mat ble definitivt ødelagt. Lærlingertiden min ble absolutt ikke som jeg trodde den skulle bli. 

Det eneste sosiale jeg fikk vært med på var å feste. Da dro jeg som regel kjapt hjemom etter jeg var ferdig med senvakt, og rett på byen. Kjente at kroppen min ikke tålte mer. Jeg ble mer og mer syk. Klarte såvidt å stå oppreist på jobben. Hver gang jeg kom hjem fra jobb var jeg helt utkjørt. Slik pågikk det i et par måneder. Jeg fikk også en telefon fra moren min mens jeg var på jobb at bestefaren min hadde dødd. Det var helt forferdelig å miste han. Husker jeg knakk helt sammen i begravelsen hans. Har ikke skrevet noe om det på bloggen før nå, fordi det har gjort så altfor vondt å snakke om det.
Jeg fant også ut at det var mye mugg i leiligheten jeg bodde i. Taket på badet var fullt av mugg, veggen i gangen var full av mugg og alle vinduskarmene var fulle av mugg. De som jeg leide leiligheten av hadde malt rett før jeg flyttet inn. Så jeg vet ikke om det hadde vært problemer med mugg der før, men jeg antar det. Jeg merket at jeg ble mer og mer dårlig ettersom det kom mer mugg. Jeg prøvde å vaske det vekk, slik at jeg ikke skulle ble så syk av det. Men det var umulig.

En kveld ringte mamma meg, og det sa stopp. Hun visste ikke om noe av det som hadde foregått i livet mitt før da. Men jeg fortalte henne alt. Hun hjalp meg å komme meg ut fra leligheten og vekk fra jobben. Er så utrolig glad for at moren min støttet meg så mye på den tiden. Det trengte jeg virkelig.

Jeg hadde vært hos legen for å sjekke om det var muggen som gjorde meg syk. Jeg fikk svar fra legen i midten av november at jeg hadde hatt kyssesyken og muggen gjorde det enda værre. Er virkelig ikke rart at jeg var dårlig da. De neste 3-4 månedene klarte jeg ikke å jobbe eller gjøre noe. Kroppen min var så ødelagt etter at jeg hadde jobbet og festet mens jeg var syk. Til den dag i dag er jeg fortsatt ikke helt frisk igjen. Men det går mye bedre nå. Jeg går på skole (og elsker det), jeg bor hjemme med folk jeg er glad i, er med gode venner igjen og jeg har en blogg med verdens søteste lesere. 

 

Det går bra med meg nå.

 

Det ble et litt langt og veldig personlig innlegg nå. Men følte at jeg endelig var klar for å si hva som skjedde for et år siden. 

58 kommentarer

Siste innlegg