Hvordan få lengre hår – tips!

Alle jenter drømmer om langt og vakkert hår. Men de aller færreste av oss får det. Derfor har jeg søkt litt rundt på forskjellige blogger og youtube kanaler, for tips om hvordan man kan få lengre hår. Det er mange av tipsene som går igjen. Så tenkte jeg at jeg kunne dele de med dere. Del gjerne deres egne tips i kommentarfeltet. 
 

For å få selve håret ditt til å vokse kan man gjøre følgende ting: 
Drikk masse vann. Alle cellene i kroppen våres trenger vann for å fungere. Hvis ikke cellene dine får nok vann vokser heller ikke håret ditt. 

–  Varme klimaer gjør at håret ditt vokser fortere. Du har sikkert merket at på sommeren vokser håret mye raskere enn det gjør på vinteren. Dette er på grunn av varmen. Om vinteren da det er iskaldt kan man bruke badstuer for å få håret til å vokse fortere. Jeg sier ikke at håret ditt vokser fortere dersom du bruker en varm rettetang på det, eller setter deg ute i solsteken, for det vil bare skade håret ditt. Men selve kroppen din reagerer på varme klimaer og gjør sånn at håret ditt vil vokse fortere. 

– Gi deg selv en hodemassasje hver dag. Når man masserer hodet blir det blodet stimulert og håret ditt vil vokse fortere. Så få enten en vennine eller kjæresten din til å gi deg en hodemassasje hver dag, du kan også gjøre det selv selvfølgelig. Gjør det i 5-10 minutter mens du for eksempel ser på tv. 

– Få i deg nok B – vitaminer. De aller fleste av oss får ikke i seg nok b – vitaminer gjennom kosten. Så derfor kan det være lurt å bruke vitamintilskudd. B – kompleks kan man kjøpe på apoteket, og den hjelper på hår, hud og negler. 

– Hår og negler er lagd av proteiner. Derfor er det viktig at du får i deg nok av proteiner. Du må selvfølgelig gjøre det gjennom et balansert kosthold. Spis grønnsaker, kylling og fisk. Så får du i deg protein og fiber, som gjør at du vil få lengre hår, og sterkere negler. 

For å få et sunt og vakkert hår kan man gjøre følgende ting (dette vil ikke gjøre at selve håret ditt vokser, men det forhindrer at det blir skadet): 
Ikke bruk olje som varmebeskyttende. Mange som bruker Morocanoil tror at det kan brukes før man bruker krølltang, rettetang, hårføner, osv. Men det bør det absolutt ikke gjøres. Når man har olje i håret og bruker en rettetang som står på 200 grader blir håret fritert. Det skader håret sinnsykt mye! Derfor bør man kun bruke oljer når man er helt ferdig med å varmebehandle håret. 

– Miks sjampoen i hendene før du tar den i håret.  Når håret ditt er vått brekker det mye lettere, enn da det er tørt. Derfor bør man ikke ta sjampoen i håret og gni den rundt. Men heller få sjampoen til å skumme i hendene og forsiktig tilføre den i håret. Da slipper du også at det blir masse tugger på toppen av hodet ditt. Man trenger heller ikke bruke sjampo i hårtuppene, siden de nesten aldri blir fettete/møkkete. Bruk sjampo i tuppene kun når håret er møkkete der. 

– Klipp håret regelmessig. Det som er med slitte tupper er at de gnager seg oppover. Derfor er det viktig å klippe vekk de slitte tuppene før de skader resten av håret ditt. Hvor ofte du klipper håret ditt kommer ann på hvor flink du er til å ta vare på tuppene. Men ca hver 8-12 uke. Litt forskjellig fra person til person selvfølgelig. 

 – Ikke vask håret for ofte. Å vaske håret er veldig skadelig. Bruk heller en tørrsjampo da du har fett hår. Prøv å vaske håret kun hver tredje dag. Selv om det er vanskelig å vende seg til i starten. 

– Bruk naturbørste. Vanlige hårbørster kan ofte skade håret ditt. Mens en naturbørste er veldig skånsom, og vil ikke skade håret ditt like mye.

 

♥ Del gjerne dette innlegget hvis du likte tipsene! ♥

67 kommentarer

Siste innlegg